28 юли 2009 г.

Паниран свински език

Продукти:

2 или 3 свински езика
1/3 индийско орехче, сол
галета или смес за паниране от: галета, царевичен грис, счукан корнфлейкс, подправки на вкус + червен и черен пипер
яйца и мазнина за пържене

Приготвяне:

Езиците се сваряват в подсолена вода, в която е настъргано орехчето.
Изваждат и се обелват от кожата; отстраняват се мазнините и ципите.
Нарязват се на кръгове /по диагонал, за да се получат по-големи/
Всяко парче се потапя в разбити яйца, галета и пържи в горещо олио /или яйце, галета, яйце - така става по-дебела панировката.
Ние обичаме и по двата начина.
Чудесно топло предястие или вечеря
smile1


По-здравословния начин на панирания език е да се изпече в силно загрята фурна.
Потапят се последователно парчетата езив в: разбити яйца, галета (или сместа за паниране), пак яйца, пак галета и поставят в тава, застлана с хартия за печене. Напръскавт се отгоре с малко олио. Поставят се в загрята на 250* фурна по средата и пекат 10-15 мин (до зачервяване) Горните снимки са на печения, долната - пържен паниран език.
По същия начин могат да се панират и други меса.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...