2 януари 2010 г.

Хрупкави хапки със сирена и бекон

Продукти за 4 порции:
200гр краве сирене
200гр овче сирене
100гр бекон
50гр прошуто
щипка риган и щипка чубрица
1 яйце + 1 белтък
2 с л царевично нишесте

3 с л сусам
3 с л царевично брашно
3 с л галета

мазнина за пържене

Приготвяне:
* Сирената се поставят за 2 часа в гореща вода за да се обезсолят
* Шунката и прошутото се нарязват съвсем ситно.
* Към тях се прибавят намачканите сирена, яйцето и белтъка, подправките и нишестето.
* Сусама, царевичното брашно и галетата се изсипват в дълбока купа и объркват.
* Взема се по лъжичка от сместа и пуска в купата със сухите съставки
* Овалват се и с ръце се правят топчета. Готовите топчета се нареждат на фолио на равна повърхност.
* Поставят се в камера или фризер за 30 мин
* Пържат се на маслена баня до зачервяване.
* Изваждат се на кухненска хартия или дебели салфетки, за да се отцедят.

***Много вкусни, с хрупкава коричка и пухкава вътрешност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...