2 януари 2010 г.

Пилешки бохчи със сирена



Продукти за 4 порции от по 3 бохчи:
3 точени кори (може и сами да си приготвите, но има пакети с "Домашно точени кори", които са добри
300гр филе от пиле - бут, бяло месо
150-200гр вп филе (или хубава шунка)
150гр обезкостени маслини
по 60-70гр четири вида сирена - сложих синьо сирене, ементал, кашкавал, гауда
1 ч л каперси
2 с л бяло вино
щипка риган

1 яйце

за соса:
1 с л горчица
1 с л прясно мляко
2 с л майонеза
1 с л зехтин
сока на половин лимон
1 к л семена от мак
1 ч л каперси

Приготвяне:
* Месото се задушава в мв-то или на котлона за 15-на мин.
* Нарязва се на дребни кубчета, заедно с филето и сирената.
* Маслините и каперсите се нарязват на дребно.
* Смесват се с виното и ригана и всичко обърква добре.
* Корите се режат на квадрати.
* В средата на всеки квадрат се поставя по пълна лъжица от сместа.
* Маже се останалата част от кората с отделения белтък.
* Хващат се краищата и вдигат нагоре, като се стягат, за да се получи бохча. Притискайки краищата добре, те остават слепени от белтъка.
* Отгоре се намазват с четка с жълтъка, разбъркан с 1 ч л олио
* Поставят се на хартия за печене и пекат на 200* до почервеняване.

Приготвяне на соса:
* Всички продукти се поставят в малко бурканче, което се затваря и разклаща енергично smile1

* Готовите бохчи се заливат със соса непосредствено преди сервирането.

***С продуктите в пълнежа може да се импровизира по вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...