30 януари 2010 г.

Хрупкава кашкавалена палачинка

Палачинка е образно казано. От кръглата и форма.  Макар точно днес да са леко оръфани smile1
С няколко думи - мързеливия вариант на кашкавал пане - бързо, чисто и вкусно. И не толкова мазно, защото за две такива отиват само 2 лъжички олио. 
 

Продукти за 2 палачинки (2 порции е) :
300гр кашкавал
3 яйца
1 пълна с л  брашно
1 с л олио

2 х 1 ч л олио за тигана (d ок. 22см)

Приготвяне:
* Кашкавала се настъргва на едро  ренде.
* Смесват се с яйцата, олиото и брашното
* В загрят тиган се сипва олиото, изчаква да загрее добре  и изсипва половината от сместа.
* Разстила се  по цялата дъно т с шпатула - става тънко почти като палачинка.
* Оставя се да се изпържи добре - вижда се зачервяването по краищата отдолу - около 2 мин.
***Тук идва момента, когато трябва да се обърне. Тя е тъничка и ако се подхване отдолу, кашкавала се разтегля и не може да се обърне. Затова  съм хванала този простичък и лесен начин:
* Изсипва се с приплъзване в чиния и обръща /захлупва/ обратно в тигана, за да се изпържи пак до зачервяване и от другата страна.
* Така и с втората палачинка и всяка следваща, ако има такива.
* Ако някой не иска да е хрупкава, а мека, може да си я  навие на руло или сгъне, но точно в хрупкавата фина коричка е чара и.


4 коментара:

  1. Грабна ме :)))
    Чудесно изглежда кашкавалената палачинка, а и малкият със сигурност много ще я хареса.
    Спокойна и "хрупкава" вечер :)

    ОтговорИзтриване
  2. хе-хе, то си беше "хрупкав обяд" :)
    Дори и да изстине е чудесна за хапване, моята госпожица ги яде всякак - топли, стедин, по всяко време :)

    Ще се радвам, ако ви хареса и на вас!

    ОтговорИзтриване
  3. А,Пепи,това е чудно нещо.Много ми допадна и на мен.А на хайванчето ще му хареса още повече...вкусноооооо!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, ама ти сефте ли я виждаш ???
    Е, няма само моите хайвани да харесват твоите джобове :Р:Р Имам да ти връщам :D

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...