22 януари 2010 г.

Агнешко печено със спанак

Май сезонът на агнешкото ме накара да се размечтая. Пък и време за обяд е.

Но ........... какво по-вкусно от печено агнешко със зелении? Лапад, спанак, лобода  nyam nyam nyam 
Гладна кокошка, просо сънува - умно и точно го е казал народа. blush2 blush2



 Продукти:
1-1,300 кг агнешко месо (бут, ребра)

1.5 кг спанак или лапад
3 връзки пресен лук (по 5-6 стръка)
1 връзка зелен чесън
връзка пресен магданоз
1/2 връзка пресен джоджен
50-60мл олио
марината:
сол на вкус
1 к л червен лют пипер
150мл водка/ракия
50 мл соев сос

Приготвяне:
* Месото се нарязва на порции и поставя в продуктите за марината.
* Покрива с фолио и прибира на студено за 2-3 часа.
* Спанака/лапада, лука и чесъна и зелените подправки  се почистват и нарязват.
* Поставят се в тава за печене, заедно с  около 300мл вода, олиото и месото.
* Завива се с фолио и пече във фурната първо на 250* - до "завирането", след това на слаба фурна още около 1,5 часа (зависи от възрастта на агнето)

Много добре си подхожда в студена зимна нощ с  чаша червено вино drunk, или в късна пролет с чаша бира. drinks

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...