25 май 2010 г.

Пържоли с чесън

Пържоли, но от рибицата. Те няма как да не са крехки, а със шпикования в тях и запечения чесън са и ароматни.


Продукти:
12 пържоли от рибица ( малки са, за 6 порции. Може и пържола от бут, котлет или каквото и да е свинско месо за пържола, но както вече казах - рибица си е рибица :)))
100 мл червено вино
100 мл вода
50 мл светъл соев сос
подправка за скара по вкус - имам си комбинирана от кимион, черен пипер, майорана, риган, лют червен пипер - едро смлян - на люспи
20-30 мл зехтин (или олио)
сол на вкус

6-7 глави чесън - едната на обелени скилидки, едро нарязани

Приготвяне:
* Пържолите се начукват до не съвсем тънко, като в края се вчукват по 2-3 парченца от едро нарязания чесън в пържолата.
* Посоляват, подправят на вкус и подреждат в купа, поръсвайки между пластовете виното.
* Завиват се с фолио и поставят за 1-2 часа в хладилник
* Нареждат се в тава, прибавят виното от мариноването, соевия сос, водата и зехтина.
* Останалите глави чесън се почистват от отделящите се люспи, рязват се връхчета на скилидките и поставя при пържолите.
* Поръсват се с малко сол и подправка.
* Тавата се завива с фолио добре, и оставя да престои още 1 час в хладилник.
* Пече се във фурната първо на мах около 20-30 мин (до завиране вътре), след което 1 час на не повече от 150*
* Когато се развият, трябва да са леко запечени. Ако не - оставят се на горен реотан да се зачервят малко.
Не трябва да се препичат, ако месото е сухо.

1 коментар:

  1. Пепи, страхотни предложения,
    не мога да сваря да чета :)
    Къде здравословни, къде не толкова
    ама са вкуснииии :))
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...