21 май 2011 г.

Ябълковия коблер

Прави се много бързо; аз си приготвих предварително двете купи - едната с плънката от ябълки, другата - с тестото, а го сложих да се пече малко, преди да стане време за десерт :)))  Малка добавка - няколко ягодки при ябълките, сезон им е все пак :)
Гарниран с топка сладолед и още няколко плодчета за десерт - идеален завършек  за една вечеря :)))

Благодаря ти, мила Йоли! flowerflower

Продукти:
5-6 ябълки
Заливка:
сок и настъргана кора от половин лимон
 4 с.л. захар
2 с.л. течно масло
1/2 ч.ч. вода
1 ванилия , канела по желание
2 с.л.брашно
Тесто:
2 с.л. меко масло
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер

Приготвяне:
* Ябълките се обелват и нарязват на парченца. 
* Поставят се в купа и разбъркват с всички продукти за заливката. 
* Сипват се  в малка тавичка с приблизителни размери 25/25 см, тънко намазана с  масло.
* В купа се разбъркват маслото със захарта, прибавя се яйцето, а след това брашното, пресято с ванилията и бакпулвера.  Бърка се кратко, колкото да се смесят. 
* Тестото се сипва  на неравномерни части върху ябълките - при печенето   ще се разлее.
* Пече се в предварително  загрята на 170* фурна за около 25-30 мин. 
* Поднася се топъл, гарниран с топка сладолед, но моето предпочитание е заквасена сметана :) 

Много лесен и вкусен десерт!  Сочен отвътре и хрупкав отгоре.


6 коментара:

  1. Скицо,скицо ... какво да направя като толкова те обичм? Мерси миличка. Стана ми изключително приятно!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкош на квадрат и много хубаво допълнен със сладолед. Прегръдки, Пепи с пожелания за хубави почивни дни! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Пепи, крайно време е да си сложиш емотикони на коментарите :)
    Не ми се търси, иначе сега тук щеше да има голям облизващ се емотикон :)
    Хубави празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, преглъщам по никое време! Пепи, изглежда страхотно! :)
    Отивам при Йоли за рецептата!
    Хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Пеп-чо, чудесен десерт си представила, а щом има и сладолед, значи е просто божествен!
    Отивам да разуча рецептата, докато още има ябълки.
    Прекрасни празнични дни ти желая!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, и аз преглъщам :))!! Фантастичен е Пепи - и все любими вкусове си съчетала!! Аз тия дни си мислех да комбинирам ябълки и ягодки в щрудел ;) ама не сколасах...

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...