15 юли 2013 г.

Охлюви с чесън и зехтин


Най-бързата   рецепта за охлюви. Стига само да са почистени, сварени......   Докато все още има охлюви, че и на тях им "минава сезона". 
Отдавна правя охлюви с масло, но Мише няколко пъти намеква, че му били тежки с маслото. Е, няма де от него, а от количеството охлюви, но нищо. Сега - със зехтин. И много чесън. 

Продуктите са: 
почистени както трябва охлюви - около 2 чинии 
1 глава чесън
около 80 мл. зехтин 
сока на половин лимон (2 с.л.) 
черен пипер и връзка магданоз 

Приготвянето се изразява в следното smile1
Запържване на почистеното  месо за 4-5 мин. в зехтина;
прибавя се  пасирания, или ситно нарязан чесън и запържва още 2 мин.;
прибавя се черния пипер, ситно нарязания магданоз; разбърква се и отстранява от котлона. 

Трябва ли да казвам, че бирата и чашите за бира трябва да са добре изстудени drinks 
 
И тук се сещам за племеника ми, който преди месец ни погостува няколко дни. Сега се оказа, че в къщи не си оставя чашата от сока за миене, а я прибира в хладилника. На въпрос на майка си: "Защо прибираш използваната  чаша  в хладилника", човека отговорил:  "Леля държи чашите  в камерата, да са студени".

16 коментара:

  1. Изглежда много вкусно, Пепи, само човек да няма предразсъдъци. Хубава вечер ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. нАЙ-ВЕЧЕ :)
      Хубава вечер и на те, Гери!

      Изтриване
  2. А, бе студена бира в хладилника има,
    но само с нея нищо не става!
    Охлюви трябват, охлюви!!!!!
    Убивам те за тази картинка!
    И доматите оставям за теб :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, всеки път като хапваме охлюви и се сещам за теб.
      Слушай, догодина напролет, живи и здрави, като завали дъжд при вас, излизай в градската градина. Дегизираш се и никой няма да те познае, но пък ще намериш (ако трябва да идвам при теб)
      Хубава вечер на теб!

      Изтриване
  3. Наистина изглежда много вкусно Пепи ... с чесънче и магданоз! Месцето си е месце та дори и от охлюви да е :) между другото това може би е най-чистото месо. Охлювите само трева пасат .
    Ние предразсъдъци нямаме , обаче и охлюви също нямаме :( , но вероятно в магазините ще се намерят ако потърся и ще изпробвам рецептата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Дани, за тревицата и за месото си права. Според мен мидите са си доста по-нечисти животинки :) но това си е мое мнение.
      Дано намериш в магазините ти :)

      Изтриване
  4. С масло, със зехтин, без тях:) ям ги всякак:) Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заменям за кошничка с дробчета :)

      Изтриване
  5. хахаха,ама му знаеш реда,Пепи,чак детето обърка в навиците :)) .
    Ти си като професионален барман освен,че и като професионален шеф-готвач.
    А за охлювите мога само да замижам и да побленувам,фантастични са!
    Прегръдка изпращам,мило другарче! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Но сме прави, Роси, в топлото време бирата налята в топла чаша, за минутки се стопля и тя.
      Добре де, никога няма да ти предложа охлюви, ако дойдеш :) обещавам!
      Прегръдка и за теб и хубава вечер!

      Изтриване
  6. Пепчо, изглеждат съвсем вкусни, ама още им се чудя...Поне градината е пълна с тях, мога да разчитам да си "набера";)

    ОтговорИзтриване
  7. Има интересни и вкусни ястия с охлюви, но ми е много дълга процедурата с чистенето и варенето, докато станат готови за готвене! :) Бера и ги давам на приятелка, тя е по-сръчна и ги оправя за нула време! :)
    Пепа, вкусно си ги приготвила, ще се почерпя от твоите!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз много ги харесвам - добре ме подсети! Само трябва да намеря пак доброволец за чистенето им, че то това е леко досадното в цялата работа (-: Като гледам снимките - направо разкош!

    ОтговорИзтриване
  9. Сигурна съм, че е много вкусно.
    Обаче аз не умея да почиствам охлюви. Явно ми трябва един курс, за да бъда обучена.
    Пепи, дали ще се заемеш с тази тъй трудна задача?!
    Пожелавам ти хубави почивни дни.

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря, че уважихте "охлювената" ми публикация, дами :)
    Връткава работа е чистенето, но като знам, че после ми е вкусно и не се помайвам :) само реколта да има.
    Поздрави за всички ви, с пожелание за хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Имах намерения и аз да приготвя нещо с тях, но не успях да преодолея нежеланието ми да ги убия... Опитвала съм веднъж и много ми харесаха, но аз не бих могла да ги готвя. Сигурна съм, че твоите в компанията на зехтин и чесън са невероятно вкусни, Пепи! Прегръдки с пожелания за спорна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...