22 март 2016 г.

Знаете ли, че.............

в рекламните паузи  на бтв върви  промото за утрешното  предаване на  "Мама готви по-добре" И там две от дамите са  "мои хора". 

Жулиета и мама Пепа от Стара Загора.
Мдаааа, това сме ние 



    
На който му е интересно и любопитно какво ще сготвим - може да ни гледа. И ние ще гледаме, да видим какви сме ги сготвили и дали ние, или мама Еми и Ники ще победят и в следващото състезание.

Ако очаквате да видите кулинарни шедьоври;
Ако очаквате да видите как мама готви; 
Ако очаквате да видите мирно и тихо кротко семейно предаване -
- сменете канала. Не е вашето предаване.

    Предаването "Мама готви по-добре" е за забавление на две двойки майка и (порасналото и ) дете, в което не е от значение дали детето е кулинарен гений, или не може да изпържи две яйца. Идеята е детето да готви изцяло под диктовката на мама, която да му казва поетапно какво да прави, като се започне от това да събере за една минута време всички продукти, които тя ще му каже. Под звуците на  динамичната музика, която звучи в студиото. Мама може и да дудне и да повишава глас, но го прави позитивно :003::003: А от детето се изисква сръчност, старание и малко послушание. Е, поне за предаването.  В крайна сметка сготвеното накрая трябва да става за ядене, да е прилично поднесено, пък ако е и вкусно - още по-добре! 

     Това е една споделена емоция за нас двете. Малко са моментите, които родителите прекарват с порасналите си деца и затова се записах да участваме   във формата "Мама готви по-добре". Нещо, което ще направим само двете. 

    Често съм писала как 5 години почти всяка неделя готвих под стрес и час за брата на девойчето, докато беше студент (същият, сега в командировка пак се опитва да ме изнудва....) И ми е достатъчно като емоция и стрес в кухнята за този живот :smile1:  Но пък не ми попречи да юрна Жул, за  да видя как се справя. Тя всъщност се е справяла, готвейки някои неща с   жокер "Мама на телефона". Ама не бях виждала и опитвала :) Сега се убедих, че може и ще съм спокойна, че дори да се отдели от нас, няма да преживява на сандвичи  и пици.


    Ще сготвим нещо лесно  за краткото време, което  дава кулинарният редактор и ще се надявам, да се хареса на шеф Петков :bow:   (дано  тайния продукт да е месо). Защото съм сигурна, че всички от вас имат някакви бързи манджи, с които се налага да спасявате семейството от глад вечер, прибирайки се късничко от работа. Може и да не са гурме, но пък са решение за бърза вечеря.  

Очаквайте ни :drinks: 23. март, по бтв от 18.00.  Ще започнем с усмивки, пък как ще свършим :meeting:    





ПП: Поставям линкове към предаването за тези (като мен) които не успяха да гледат, а имат желание :)  На три части е .

 
Това пък е рецептата за пилето с дългото име :) Пиле гунбао дзидин (пикантно пиле с фъстъци) - Пиле Джан джун, което и аз смотвах в изговарянето, ама ми беше ужасно смешно. И не търсете сос в пилето. Сосът накрая се изсипва и е толкова малко, колкото да глазира пилешките хапки. Е, не като в предаването, където Жул не успя да запечата добре хапките:drinks:
Второто предаване от 24. 03. 

54 коментара:

  1. Прекрасни сте!
    Чакам ви с нетърпение!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Чета блога ви отдавна и винаги съм искала да ви видя в действие. Е сега ще ви видим с може би по-доброто ви Аз;) Дали сте спечелили в състезанието или не няма никаво значение, защото за много хора вие сте "кулинарна икона".
    Респект.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. оо благодаря много за тези думи!
      Всъщност :) аз се притеснявах от разни изяви, защото в едни формати уж ги търсят непрофесионалисти, но трябва да знаят всичко - с професионалните термини. Въпреки поканите не отидох на кастинг там. Тук обаче ми хареса много идеята, че ще си бъдем двете с дъщеря ми и според анонса за предаването - ще е забавно шоу. Никой няма да се изживява като велик готвач, включихме се с очакване за една прекрасна емоция :)

      Изтриване
    2. Това сега е интересно, искаш да кажеш, че са те поканили да участваш в реалити-то, за което говориш без да си кандидатсвала, така ли :)? И аз предния сезон го пропуснах... за следващия се точа :)

      Поздрави!

      Изтриване
    3. Поканиха ме на кастинг, както мен, така и голяма част о познатите ми блогъри. Преди рекламите по тв за кастинг за предаването първия сезон, уважиха всички блогъри, като изпратиха покани за кастинг. На някои дори - два пъти :) После получихме и косвени покани да ходим през Блоговодител. Само една позната се яви там.
      Ще се радвам да те видя в действие там :)

      Изтриване
  3. Супер.⏳ Ще Ви ггледаме с кеф...

    ОтговорИзтриване
  4. Ееее Пепи ... пред телевизора ще съм :) Поздравления и успех!

    ОтговорИзтриване
  5. Пепи, ще се опитам да те гледам на запис по-късно (дано да го пуснат онлайн).
    Сигурно е било интересно изживяване и голяма емоция и за двете ви :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира, много бързо след предаването ги качват на сайта - разделено на три части е, но ги има. И аз там ще гледам довечера, че съм на работа до 19.30.
      И да :) Много интересна, различна и приятна емоция е :)

      Изтриване
  6. С нетърпение и аз очаквам това предаване :) Дъщеря ми изяви желание да се запишем и ние, но аз лично не се виждах в подобно предаване. Тъкмо ще разказваш после кое как е било :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Записвайте се, много е интересно. Няма да съжалявате. То и аз не съм се виждала още, довечера ще се видим :) И всъщност това е - цялото участие се вижда на екрана, няма дубъл 357... или подобни - всичко се снима на един дъх, може би затова е толкова емоционално :)

      Изтриване
  7. И аз ви чакам с нетърпение. Права си, че моментите с порасналите деца са все по-малко и това ще ви остане мил спомен за цял живот. Надявам се, че сте се забавлявали, Пеп! Поздрави на Жул за куража и желанието!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Нели! Ти нали знаеш, че у вас имаш 2 причини, с които можеш да се запишеш :)

      Изтриване
  8. Чудесно :) ще мога да го гледам на запис, дано да има такъв : )
    Важно е участието :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може, качват на сайта после. Ще сложа линк тук

      Изтриване
  9. Ехее, чудесно!
    Вярвам във вас! С мама като теб няма начин Жул да не е впечатлила шеф Петров. Много ще ми е интересно и непременно ще се опитам да ви гледам. Знам, че всичко е вече в миналото, за нас представянето ви ще е на запис и затова вместо успех (не, че не го искам), ви пожелавам още подобни преживявания, Пепи! Бъдете все така усмихнати, чаровни и забавляващи се заедно!
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Шеф Петков, Ирме :) Да не го разсърдим :)))
      Прегръдки и за теб!

      Изтриване
    2. И аз ще ви гледам непременно на запис! Стискам ви палци да очаровате шеф Петров и да спечелите! Със сигурност ще е невероятно изживяване, което ще ви кара да се усмихвате за "А спомняш ли си едно време.." :)))

      Изтриване
    3. Точно така, Кро :) Много се радвам, да те видя тук, благодаря за палците :)

      Изтриване
    4. Много бяхте сладки, а мама колко пъти изпада в паника.... но знаем вече какво да ти подарим за Коледа или Великден :)))) червен пищящ бутон :)))) С нетърпение ще ви гледам и днес

      Изтриване
  10. Винаги съм се чудила от къде сте:)))) Вече знам;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. хайде сега обратна връзка :) А Вие от къде сте :)))

      Изтриване
  11. Пепи, поздравления за първата ви победа с Жул. Много бяхте готини, пожелавам ви нови победи, вие можете!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаоря :) Дано да има още една победа пък :)

      Изтриване
  12. Много се радвам, че спечелихте.:) Благодарение на Вас се научих да правя домашен ябълков оцет и куп други неща. Имате златни ръце.:) Вкъщи много се вълнувахме, утре ще гледаме пак. Забавно е, защото толкова съм говорила за Вас, че баща ми и майка ми имат чувството, че вече Ви познават лично. :) Успех и много усмивки, поздрави от Пловдив.
    Деница

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Деница, поздрави и на мама и тати!
      Много се радвам за оцета! Той си е цяло домашно богатство! Не само за оцет, но и за лекарство.

      Изтриване
  13. От Плевен, но живея в Бургас:) Имате страхотни рецепти, с мерки и добри обяснения и много от пробваните нещица са се получавали много добре.
    Харесва ми чувството за хумор, публикациите за пътувания...
    И двете с Жулиета изглеждате много добре:)
    Бъдете здрави и успех!
    Аз съм Поля.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така с име е друго :) Знам, че се обръщам към някого :)
      Благодаря, Поли :) човек никога не бива да се взема твърде насериозно - живота е кратък. Затова трябва да се радваме на малките неща и хората, около себе си :)
      Когато започнах да пиша рецептите си (не тук, първо на друго място бяха) си обещах, че ще бъда подробна, защото съм патила от недоизказани рецепти. А яхнията пък на свеки - се научих да правя почти 20 години след като се омъжих за сина и :) Е, голямата тайна беше в тихото къкрене, но трябваше сама да стигна до извода. За нея все си беше - абе яхния като яхния.
      Лека нощ :) че се разбъбрих.

      Изтриване
  14. Пепи, чудесни сте, гледах ви и ви се радвах :) Ама си сериозна мама, водещият не можа да ви забаламоса :) Дъщерята много добре се справи с всичките подправки... и изобщо доста съставки. Пожелавам ви още поне 10 победи :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направо се чудя от къде го измисли тая мама това пиле с толкова продукти :))))
      Благодаря ти, Кристал, справи се девойчето, те нервите си бяха само за мен, защото аз зная какво трябва да стане а тя - не :) Щастливка!

      Изтриване
  15. Еее, Пеп, успях да ви гледам...закъснях, та не хванах другата двойка, но те не ме и вълнуваха:))
    За теб си знаем, така че няма да те хваля, но поздравления за Жул - много беше готина и добре се справяше. И от теб съм доволна - не крякаше, че преди време хванах част от някакъв епизод, където майката така крещеше, че смених канала незабавно!
    Честита да ви е и наградата и със здраве да си я харчите, по-скоро да я изхарчи Жулиетка:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще си я харчим двете :) А нещата там понякога са инфарктни, трябва да си труп, за да не се стреснеш :)

      Изтриване
  16. Браво, Пепи - страхотни бяхте!
    Гледах записа и много ви се радвах.
    Поздравления за теб и специално за Жул, много мила, чаровна и умеятелна като мама!
    Честита награда и още много успехи за вашия чудесен тандем.Вие го можете!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дианка! Ще поздравя девойчето непременно! Ама то ми е сръчно, нищо, че не готви много-много... да не кажа почти никак. Но както казва - "Защо да готвя, като има кой"
      Прегръдки от мен!

      Изтриване
  17. Поздравления за прекрасното ви представяне и за победата!
    С удоволствие ще ви гледам и в другите предавания! :)
    ...и искам рецептата за пилето :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има я, Хриси, тук в блога, на втора страница е в момента. А тук - горе, вмъкнах линковете за предаването и за пилето.
      Благодаяр ти!

      Изтриване
  18. Бяхте много готини и позитивни! Когато снощи казахте,че имате блог веднага си помислих,че сте Вие, защото китайските манджи в къщи се готвят само по Вашите рецепти.Много харесвам блога,рецептите са винаги успешни. Искренни пожелания за успех в предаването, ще стискам палци довечера!
    Галя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само да не ни чуят горките китайци :) Кой знае дали биха си ги познали оригиналните китайци, защото моите са приготвени по китайски ресторант от тук - където готвят китайци, родени в България и тв предавания :) но пък ни харесват. А много се радвам, че и на Вас така харесват.
      Благодаря Ви :)

      Изтриване
  19. Поздравления за чудесното представяне и победата! Бяхте много чаровни и позитивни. Стискам палци и желая още победи!Ели

    ОтговорИзтриване
  20. Браво Пепи и Жул -
    страхотен екип и чудесно представяне отново!
    Честита победа, още и напред!

    ОтговорИзтриване
  21. Мария Цанкова24 март 2016 г. в 21:22

    Здравейте!Страхотни сте!От дълго време се допитвам до Вас, винаги първо тук проверявам за рецепта!Всичко приготвено е било перфектно!Благодаря Ви и продължавайте да ни радвате с рецептите си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и аз и се радвам, че се доверявате на мен :) вече ме познавате и блога :)
      Поздрави и за Вас!

      Изтриване
  22. Пепа и тук поздравления! Страхотен екип сте с Жул и ви пожелавам да продължите до край!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  23. Пепи, поздравления! Страхотни сте и двете, радвам се, че видях две толкова слънчеви и прекрасни дами! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  24. Не знаех, но разбрах и ви гледах и ви се радвах, искрено се забавлявах! Жули е прекрасна млада дама, а ти си изключителна мама! Поздравявам ви, Пепи, голям екип сте!

    ОтговорИзтриване
  25. Пепи,страхотни сте!На първото предаване малко бегло гледах началото и не бях съвсем сигурна ,че сте вие и чаках кадъра от диванчето - ииииииии толкова много се зарадвах.Стисках палци и то резултата е налице.Е не знаем още как е свършило третото представяне,но това няма значение.Девойчето е на висота и е голяма сладурана.След това представяне ще обикалят ергенитеи ще ти я откраднат.На моите хора в къщи им казвам: това е една моя виртуална приятелка от Стара Загора и рецептата за сладко от червен лук /обожаваме го/ е от нея.И още мноооого рецепти,все вкусни.
    Е това съм аз: Радост от Плевен,а по рождение твоя съгражданка.И за съжаление вече те чета само в блога.Нашия прекрасен форум е в миналото.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Радост, за съжаление форума ни загина. Геройски. Дори никой не благоволи да ни каже две думи. Здраве да е. Намира се пак :)
      Благодаря ти много! Приключихме вече и беше много интересна, различна емоция за нас :) Поздрави на теб!

      Изтриване
  26. Пепи и Жул, хубавици, чаровници и вълшебници!
    Доставихте ни много радост с вашата организираност, креативност,бързина!
    Радвахме ви се много, палците стискахме до синьо!
    Интересно състезание с положителни емоции!
    На първите ви съперници спряхме звука, че много врещеше мамата и не искахме да си рискуваме крехкото здраве...
    Честити ви победи, Пепи и Жул!
    Специални поздрави на авджи Мишел, а за вас силна прегръдка от
    ТРИТЕ ГРАЦИИ

    ОтговорИзтриване
  27. Благодаря ви, мили хора за стисканите палци :) и се надявам да сте се забавлявали с нас. Всъщност при нас имаше доста напрегнати моменти, но оня таймер на монитора насреща ми цъкаше ли, цъкаше неуморно и освен, че ме изнервяше, ме и панираше, та си губех мисълта :) Но пък в края винаги бяхме готови, благодарение на сръчността на Жул :) Разбира ми тя напътствията, нищо, че понякога са противоречиви.
    Поздрави от мен и нея :)

    ОтговорИзтриване
  28. Здравей Пепи, четяхме се във форума - аз съм Poni 69. Отбивайки се в блога ти видях за вашето участие и току-що го изгледах на записите. Най-искрено се забавлявах. Не съм гледала други предавания, но вашето участие е впечатляващо. Винаги съм си те представяла като фурия, но това което видях надмина всичките ми представи. С удоволствие ви гледах и се вълнувах за вас, а рецептите непременно ще си сготвя. Успех за теб и дъщеря ти, бяхте страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти :) Много, ама много приятно съм изненадана и се радвам да те видя тук!
      Благодаря ти много :) Беше си голяма забава да направим това нещо двете :) Под стрес и за време и да става за ядене :)
      Фурия, а :) Най-добре е човек да готви необезпокояван, на спокойствие ,да не бърза... но покягога наистина се налага да се готви бързо-бързо.
      Поздрави на теб и ще се радвам да те виждам тук, или във ФБ :)

      Изтриване
    2. Благодаря за отговора! Често се отбивам и при теб и при Весето и в някои други блогове, за които знам, но рядко пиша. Липсва ми форума, но съм солидарна с останалите, а и тия няколко подставени квачки, които пишат много ме дразнят (те и затова го правят де). Често съм тук, ще пиша

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...