tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post1789830797792292150..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Мезе от свински бузи в зелев сок pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-49717602133001207902019-02-25T12:57:01.150+02:002019-02-25T12:57:01.150+02:00Ели Драгомирова правеше с гърди, Веси. Без подправ...Ели Драгомирова правеше с гърди, Веси. Без подправките после, но те винаги може да се сложат по вкус. Аз правих тогава с филе, но то е сухо. С врат ще стане много добре, само намери цяло парче :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-40937472937291719332019-02-25T12:56:01.867+02:002019-02-25T12:56:01.867+02:00вчера прибрах сланината във фризер :) ако те бях п...вчера прибрах сланината във фризер :) ако те бях прочела по-рано, можеше да сложа парче в зелевия сок да престои, сигурна съм, че ще стане добре. <br />Поздрави и на теб, Ели! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-40786116300863219922019-02-24T23:27:17.271+02:002019-02-24T23:27:17.271+02:00Евентуално ще опитам с врат, само да не забравя:))...Евентуално ще опитам с врат, само да не забравя:))veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-88704525922809204882019-02-22T11:46:16.616+02:002019-02-22T11:46:16.616+02:00Пепи,
подобен специалитет от свински бузи не сме п...Пепи,<br />подобен специалитет от свински бузи не сме правили, даже вече и сланина не правим.Но навремето баба и дядо правеха.Чудесен специалитет се е получил, в зелев сок е още по - вкусно.Навремето баба ползваше зелевата чарба за приготвяне на сланина.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-9324922532883050262019-02-08T23:01:39.489+02:002019-02-08T23:01:39.489+02:00Само втрита скилидка чесън при варенето не се ли ...Само втрита скилидка чесън при варенето не се ли изпарява? <br />Интересно, но сланината както и да я правим - все праз и слагам, никога чесън, а го обичам :) Ще взема да пробвам с него. <br />А Вие пробвайте бузи, ако намерите. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-39614322322528247562019-02-08T21:29:34.102+02:002019-02-08T21:29:34.102+02:00Така още на времето баща ми правеше сланина. Шпико...Така още на времето баща ми правеше сланина. Шпиковаше я с чесън. Аз взимам осмянка или шарена сланина и правя по същия начин, но не шпиковам, а само натривам със скилидката.И варя 40 минути.Ако намеря бузи ще пробвам. Благодаря.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11144314670030165017noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-60611602180304868862019-02-08T18:23:54.491+02:002019-02-08T18:23:54.491+02:00Пепи, как да не го оценя - преди почти 30 години о...Пепи, как да не го оценя - преди почти 30 години опитах във Виена нещо като бекон от свински бузи - демек сушени и то при цена 30 марки за кило. В Италия съм виждал как ще се подр.....т от ядене на това. А откак открих месарница, в която ги продават като свинска гуша по 3,70 лв, радостта ми е безкрайна. Купувам и във фризера има винаги готови за употреба. Приятна вечер и уикенд. В момента бузите изстиват и се чудя дали не измисля нещо различно...Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-47512853171749195632019-02-08T13:21:44.469+02:002019-02-08T13:21:44.469+02:00аа, твоята тераса е открита, можеш да си го позвол...аа, твоята тераса е открита, можеш да си го позволиш :) <br />Знаеш ли, като видях, че има коментар бях убедена, че си ти - само ти можеш да оцениш по достойнство това мезе :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-55459872522100241742019-02-08T13:13:30.741+02:002019-02-08T13:13:30.741+02:00Нещо сме на една вълна - тъкмо варя по този начин ...Нещо сме на една вълна - тъкмо варя по този начин месо от свинска глава и свинско бузи. Странно съвпадение. утре щях да пущам как ги правя, ама няма да се завтаряме. единствената разлика е, че след варенето и овалването в подправките, ги слагам на терасата за ден два - колкото да се оветрят ... Приятен уикенд!Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.com