tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post1842396795515910554..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Мариновани свински пържолиpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-9405620288683528242014-02-23T18:32:53.680+02:002014-02-23T18:32:53.680+02:00Всички така ги помним явно :) Така съхраняваха и м...Всички така ги помним явно :) Така съхраняваха и месото за готвене. Не само фризери нямаше, ами и хладилниците бяха едни мънички за голяма къща. Нашия беше Саратов - сещаш се колко е голям, какво по-напред да побере. Та месото - или в саламура със сланината, или така в буркани, или сварено в буркани (по-късно вече). Ама пък вкусно беше, нищо, че едни кокали от качето със саламура за боба се изкисваха два дни :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-45794563722321100822014-02-23T18:29:32.671+02:002014-02-23T18:29:32.671+02:00да, и аз така ги помня :) Ама нали се отрече маста...да, и аз така ги помня :) Ама нали се отрече маста.. Пък колко по-добра е от ония маргарини. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-31983342139896225122014-02-23T18:04:04.335+02:002014-02-23T18:04:04.335+02:00Тук е обърнато внимание на мариноването и на това ...Тук е обърнато внимание на мариноването и на това месото да може да узрее в буркана и да стане по-вкусно. Но аз си спомням, че като бях дете, майка нареждаше месо в буркани и го заливаше със стопена свинска мас, която замръзваше. В хладно мазе издържаше през зимните месеци. Помня, че тя съхраняваше така шарено прясно месо предимно за кълцани сърми, пък и за други неща. Сега фризерите ни облекчиха, но този начин за съхраняване на пържолките от прясно месо, прави вкусът им ненадминат. АнаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2208038155576389592014-02-23T17:59:12.834+02:002014-02-23T17:59:12.834+02:00Нашите ги заливаха с разтопена мас.Нашите ги заливаха с разтопена мас.Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-81716384359831922332013-08-04T20:39:01.904+03:002013-08-04T20:39:01.904+03:00Не знам, не съм пробвала. Няма причина да не стане...Не знам, не съм пробвала. Няма причина да не стане, но месото ти трябва да е прясно. Тук мариноването е по-дълго - не ден, два, а различното е от запечатването на месото с олио. Пробвай с 1 буркан. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-75813423898429481912013-08-04T18:28:18.113+03:002013-08-04T18:28:18.113+03:00Zdravei. Iskam da pitam s drugo meso stava li?Zdravei. Iskam da pitam s drugo meso stava li?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-31129219211908013512011-02-15T23:27:51.726+02:002011-02-15T23:27:51.726+02:00Пепи, изглеждат фантастично вкусни. Интересна техн...Пепи, изглеждат фантастично вкусни. Интересна технология! Сега оставя само да се снабдя с прясно месо:(Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-91564863980016206512011-02-15T19:10:52.163+02:002011-02-15T19:10:52.163+02:00Мина, това със скарата в печката и на мен ми е мно...Мина, това със скарата в печката и на мен ми е много добре познато :) и вкусно. <br />Благодаря ти, Ильо, ще се радвам ако пробваш и споделиш.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-32782869408204132452011-02-15T17:35:12.875+02:002011-02-15T17:35:12.875+02:00Впечатляващо наистина! Много ми допадна, определен...Впечатляващо наистина! Много ми допадна, определено ще ги мисля докато не ги направя и опитам по този начин пържолките. Всичко най-добро и поздрави за чудесния блог и идейните предложения!Iliohttps://www.blogger.com/profile/05115513628182867362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-66411318240953744532011-02-15T16:57:50.509+02:002011-02-15T16:57:50.509+02:00Пепи, страхотни са пържолките!!! И баба ми по подо...Пепи, страхотни са пържолките!!! И баба ми по подобен начин си мариноваше месца - и ми ги печеще директно на скарата в печката с дърва :) не се сещам за по-вкусни пържолки!! Благодаря, че ме подсети!!Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76430331616682318662011-02-13T20:59:18.830+02:002011-02-13T20:59:18.830+02:00Благодаря, Силвия!
Хубава неделна вечер и спорна...Благодаря, Силвия! <br />Хубава неделна вечер и спорна нова седмица на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-26484075512498676292011-02-13T19:35:01.068+02:002011-02-13T19:35:01.068+02:00Бени, Евка, отдавна няма :) ни крайче, ни бурканч...Бени, Евка, отдавна няма :) ни крайче, ни бурканче. <br />Мариета, Милена, за готвене мамини си го правят без подравките, това само е за печено и задушено. И наистина е най-сочно така запазено. <br />Йоли, така е :) <br />Тони, Траяна, ще се радвам, да ви хареса. <br />Хубава и успешна нова седмица, дами!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76309460003870063042011-02-13T18:57:37.989+02:002011-02-13T18:57:37.989+02:00Поздравления,страхотна си:)))Поздравления,страхотна си:)))september-silviahttps://www.blogger.com/profile/08464519708200466017noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-37902008390868117692011-02-13T18:26:54.937+02:002011-02-13T18:26:54.937+02:00Онемях, искам да си отрежа малко парче от крайчето...Онемях, искам да си отрежа малко парче от крайчето, че то е най-вкусно...Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-44982450188889570662011-02-13T18:26:16.252+02:002011-02-13T18:26:16.252+02:00Да дам поръчка за едни буркан... пълен обаче:)))
М...Да дам поръчка за едни буркан... пълен обаче:)))<br />Много добре изглеждат пължолите!!!Benitahttps://www.blogger.com/profile/07281858664401905136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-47959650127495470292011-02-13T14:02:34.582+02:002011-02-13T14:02:34.582+02:00Много е добро това!Много!Много е добро това!Много!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-48470935392337132192011-02-13T14:01:20.479+02:002011-02-13T14:01:20.479+02:00И аз съм чувала за съхранение на месото, но не и т...И аз съм чувала за съхранение на месото, но не и така мариновано. Пепчо, идеята ти много ми хареса! А ако знаеш как преглъщах на оная порция с пържолките.... :–)<br /><br />Весел празник утре и спорна седмциа!Milenahttps://www.blogger.com/profile/02918629083194629958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-63265824504431777342011-02-12T22:46:56.054+02:002011-02-12T22:46:56.054+02:00Ммм..., много ми харесва тази марината, Пепи. Разп...Ммм..., много ми харесва тази марината, Пепи. Разпали интересът ми и ще трябва и аз да опитам :)<br />Благодаря за споделянето!<br /><br />Усмихната неделя :)toni_nhttps://www.blogger.com/profile/00474558611971025998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-85457696151145558902011-02-12T20:55:21.093+02:002011-02-12T20:55:21.093+02:00Страхотни, облизвам се направо!:)Страхотни, облизвам се направо!:)traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-72382464732657934562011-02-12T20:46:10.498+02:002011-02-12T20:46:10.498+02:00Пеп-чо, и моите родители съхраняват така /само с о...Пеп-чо, и моите родители съхраняват така /само с олио, без подправки/свински пържолки като заколят грухчовзите и това е най-сочното месце, което може да хапне човек.<br />За догодина непременно ще им предложа да овкусят месото по твоята рецепта.<br />Хубава неделя ти желая!Мариетаhttps://www.blogger.com/profile/04473803565667013455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-63884139362861663792011-02-12T19:30:21.452+02:002011-02-12T19:30:21.452+02:00Щом е за мръвка, Рони, аз съм човека :) Надявам се...Щом е за мръвка, Рони, аз съм човека :) Надявам се да ти хареса. <br />Дани, признавам, че от всяко ядене мога да оставя колкото поискат. От тези пържоли обаче :) по една порция само. <br />Хубав неделен ден и много усмихнат е, а надявам се в Бургас вятъра ви да не е толкова силен!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-16413945306587472112011-02-12T18:46:41.351+02:002011-02-12T18:46:41.351+02:00Пепи, това ще се опита на 100%.
Много съм капризн...Пепи, това ще се опита на 100%. <br />Много съм капризна на тема месо, аз ям само свинско, пиле и риба и то не всичко от тях и не всякак приготвено, но това, което виждам в тази рецепта е напълно по мой вкус.<br />Напомня ми на едни пържолки, които правеше баба ми, когато бях дете. <br />Благодаря ти, че ми върна спомена, благодаря за прекрасната рецепта!:)<br />Поздрави!:))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-54128360232928186012011-02-12T18:34:56.003+02:002011-02-12T18:34:56.003+02:00Пепи, мога само да си представя колко са вкусни :)...Пепи, мога само да си представя колко са вкусни :)<br />Хубава вечер и усмихната неделя!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.com