tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post2541801613064172481..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Дззззакpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-64879246828008491862011-07-12T00:07:48.368+03:002011-07-12T00:07:48.368+03:00Пепи, аз бих опитала от твоето произведение. Сигур...Пепи, аз бих опитала от твоето произведение. Сигурна съм, че ще ме заинтригува:)Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-30593634595701967082011-07-11T22:29:37.764+03:002011-07-11T22:29:37.764+03:00Лети, така е напекло, че няма шанс скоро да се поя...Лети, така е напекло, че няма шанс скоро да се появят пущините на паша .....<br />Роси, ето, че има полза от бъбренето сред нощите :)<br />Виж сега, охлювите не са гадост, те са деликатес :Р Чети по френско какво става с тях. Ти да не мислиш, това ти е свинско, да се готви всеки ден :))) <br />Магданоз - пресен - бляк. Босилек - може да се каже. Но на нашенския. Аз вече няколко седмици пиша за един лимонов, който Йоли ми даде на семена, посях и :)) го паса. Но той мирише повече на лимон, отколкото на босилек, затова. Онова отзад не е капрезе (установих, че предпочитам салатата от домати с бг сирене или пушено), но въпреки това това лято моята я поръсвам с този босилек. Виж, половинът яде магданоз...... абе само десерт не съм му правила, виж Мъжката салата.<br />Милена, на Охлювите по френски, които се надявам утре да успея да сложа, дори не се усеща месото... ако ще пробваш - избери тях за начало - магданоз, масло, чесън. И лимон добавих аз. <br />Мина, жабешко бутче - всеки път правех брррр като го чуя дори, без да пробвам. Убеждаваха ме, че месото е като на бяла риба, но без кост. Вече над 30 години, една сутрин панирам на село бутчетата от нощния улов на брат ми и половинът и девойчето (тогава малка - 6-7 годишна) седна до тях и заръфа. Едва тогава се престраших - наистина е бяло, по-скоро като на пиле месо. Е, майка ми дори тогава не опита. <br />Че и с охлювите - месото им е мускул, наподобяващ воденички. Ако ти ги предложи някой ситно нарязани с ориз, няма да познаеш, че са охлюви. Не трябва така с предубеждение към тях. <br />Освен това те са сигурно най-чистеното месо, докато се готви. <br />Ееее, Светлана, радвам се, че един пишещ поне обича да хава охлюви :)))<br />Сега отивам да видя в блога ти, тази седмица е доста натоварена при мен, но ако не тези дни, идната ще ти пиша. <br /><br />Поздрави девойки, с пожелания за по-хладно време!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-65135160128839881742011-07-11T17:53:13.273+03:002011-07-11T17:53:13.273+03:00Mмммм, вкусно! Много вкусно! Обожавам охлюви!:)))
...Mмммм, вкусно! Много вкусно! Обожавам охлюви!:)))<br /><br />Пепчо, може би не си чела последните коментари в моя блог, но отворих тема за Лятно градинско парти и гостуване по блогърски:) Ще направим обща трапеза в моя блог,крайната дата е 31 юли, а имейл адресът ми е nfw@abv.bg. Ако искаш да се включиш с предложение и снимка на блюдо за лятно градинско парти, моля чувствай се поканена!?:) Ще се радвам много на твоето присъствие!Svetlana Dhttps://www.blogger.com/profile/08201854224528433580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-14593905418816067062011-07-11T10:50:54.146+03:002011-07-11T10:50:54.146+03:00Така, да се наредя на опашката - и аз :) таквоз не...Така, да се наредя на опашката - и аз :) таквоз не не хапвам, но ти се възхищавам на търпението и въображението с които приготвяш охлювчетата си, Пепи!! Виж, веднъж като много малка - татко ми ме излъга да опитам - брррррр - жабешко бутче - на Малкия Бунарджик в Пловдив мисля, и като се сетя :)) още ми пресяда, въпреки че не помня вкуса... Ле-леее, че глупости ти наразказвах :) прекрасна нова седмица ти желая!!!Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-31509857321075672132011-07-10T17:51:28.734+03:002011-07-10T17:51:28.734+03:00Пепи, да си призная до сега такова нещо не съм вку...Пепи, да си призная до сега такова нещо не съм вкусвала :-) И май нямам кураж :-) Макар, че на теб ти имам доверие щом иде реч за рецепти...знам ли може любопитсвото да надделее :-)<br /><br />Поздрави, Милена :-)Milenahttps://www.blogger.com/profile/02918629083194629958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-43167604652901815542011-07-10T14:22:39.691+03:002011-07-10T14:22:39.691+03:00Пепи,много ми хареса заглавието,провокира ме,и въп...Пепи,много ми хареса заглавието,провокира ме,и въпреки,че точно сега нямах намерение да прегледам какво ново при приятелите,на това Дзззззак не се въздържах да не цъкна!:))<br />Няма да си кривя душата,таквози ястие не кусвам,пък уж не съм от тез,дето много отбират и отсяват.Ама охлювите някак ми действат анти мотивиращо даже да ги опитам.Чувала съм,че са вкусни,баща ми ги яде много,но....аз-тц!<br />Обаче пък снимките ти са станали страхотни!<br />И защо е това зеленото със стисната уста до магданоза :)!И него ли като босилека,не го долюбваш?Ако е така,знай че сме аналогични,суров магданоз не обичам,и босилека упорито предебрегвам за сметка на ригана.Е,изключвам песто Дженовезе,в него го обичам.<br />Та,днес съм многословна,но понякога ми идва муза :)!<br />Освен това разбрах,че с Лети сме от един град,това ми харесва!<br /><br />Поздрави и да ви е сладко с тези очиларковци!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-24081103804529862342011-07-10T14:13:58.600+03:002011-07-10T14:13:58.600+03:00Хе,хе може и да не е, ама прилича. Ще взема аз да ...Хе,хе може и да не е, ама прилича. Ще взема аз да спретна едно капрезе за надвечер, поне малко да си отвлека вниманието от деликатеса с охлювите :)<br />Хубава неделя, Пепинке!Letyhttps://www.blogger.com/profile/12313122569597081379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23067504891125125042011-07-10T10:38:45.478+03:002011-07-10T10:38:45.478+03:00Лети, не е Капрезе :)
Нали обещават да вали идната...Лети, не е Капрезе :)<br />Нали обещават да вали идната седмица, дано още веднъж поне се покажат :)<br />Благодаря, Дани, така пече, че се очертава и днес жега. <br />Траяна, на уше ще ти подшушна къде ги събрах :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-71989514892251209192011-07-10T10:02:12.217+03:002011-07-10T10:02:12.217+03:00Супер са Пепи!Обожаваме с малкия охлюви. Айде на д...Супер са Пепи!Обожаваме с малкия охлюви. Айде на другия дъжд ще ги търсим:)traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-26003543067919204492011-07-10T09:26:12.609+03:002011-07-10T09:26:12.609+03:00Пепи, направо ме разби :)))))
Тези деликатеси са т...Пепи, направо ме разби :)))))<br />Тези деликатеси са трепач!!!!!!<br />"Завиждам" ти за това :Дзаааак!!!!<br />А и предложението е страхотно!<br />Прегръдки и прохладна неделя!!!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-78025516427485009582011-07-10T02:14:02.153+03:002011-07-10T02:14:02.153+03:00Пепиииии, не е честно!
Откъде сега, посред Варна и...Пепиииии, не е честно!<br />Откъде сега, посред Варна и при 30 градусова жега да търся охлюви :) <br />Ама че изкушаващи си ги приготвила! Ако не се лъжа и едно капрезе наднича от снимката :)Letyhttps://www.blogger.com/profile/12313122569597081379noreply@blogger.com