tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post2861138175295992948..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Тиганици pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger60125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53786706434217550492021-07-26T07:14:37.264+03:002021-07-26T07:14:37.264+03:00И аз благодаря за доверието :) И аз благодаря за доверието :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-38372049361497426622021-07-25T15:00:00.373+03:002021-07-25T15:00:00.373+03:00Лесна, вкусна и сполучлива рецепта! Страхотни се п...Лесна, вкусна и сполучлива рецепта! Страхотни се получиха! Редовно се консултирам със сайта Ви за интересни рецецепти и всичко, което съм изпробвала по Вашите указания - няма грешка, благодаря! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12473416928718940414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8577630175541472792019-07-16T13:07:59.652+03:002019-07-16T13:07:59.652+03:00Благодаря :) Благодаря :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53416315203203465262019-07-16T12:18:52.879+03:002019-07-16T12:18:52.879+03:00Закуската ми за идващата неделя. Щом има сирене, с...Закуската ми за идващата неделя. Щом има сирене, спечели ме. Харесва ми представянето.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04586073474912893749noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-29156052071138443832018-10-13T19:50:02.859+03:002018-10-13T19:50:02.859+03:00Да, ели, разбира се, че има начини човек да пригот...Да, ели, разбира се, че има начини човек да приготви всяка еднарецепта по-здравословно. Малко лошо правим, че обръщаме повече внимание, когато имаме зор, но аз винаги съм на мнение, че всяко нещо не е вредно, ако се хапва в разумни граници. С нищо не бива да се прекалява. <br />Много се радвам, когато коментираш моите нездравословни рецепти и даваш съвети съвсем на място за хора, които искат да ги приготвят в по-здравословна форма. <br />Поздрави на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-52281486302416523092018-10-12T11:32:55.359+03:002018-10-12T11:32:55.359+03:00Пепи,
имам книжката, но честно казано отдавна не с...Пепи,<br />имам книжката, но честно казано отдавна не съм правила нещо от нея.Правих доста неща обаче преди време.А относно това за промяна на храненето то става когато се даде от Бога.Строгите постници както и други, които са променили храненето са го направили по някаква причина.При мен беше влошеното здраве и многото лекарства.На 24 години аз бях с три големи торби лекарства.Сега съм без лекарства, но се храня с кълнове.Отказах много храни, но без лишения не може.Няма как и вълкът да е сит и агнето - цяло.Та това е по този въпрос за здравословното хранене.Но всеки може да пробва вместо да пържи и панира да пече и задушава.Така човек привиква към други навици на хранене.Хартията за печене е много полезна в това отноение както и варенето на пара, лекото задушаване и пасиране за тези, които имат проблеми със зъбите и венците.Между другото много хора имат проблеми със стомаха, червата и венците и зъбите, киселини в стомаха.Така,че който желае да пробва и други начини на кулинарна обработка.А тиганиците са чудесни, моята баба правеше подобни, но сега ги правим рядко и повече печем като палачинка във фурната.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-46681224862318919172018-07-30T18:21:26.588+03:002018-07-30T18:21:26.588+03:00Децата са най-добрият дегустатор :) Децата са най-добрият дегустатор :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-42435144631767721762018-07-30T18:15:03.834+03:002018-07-30T18:15:03.834+03:00Вкусотия,малкия ги обожаваВкусотия,малкия ги обожаваAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16396099367967148668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-64113061002237607102017-04-30T16:35:32.145+03:002017-04-30T16:35:32.145+03:00Страхотни са Благодаря Ви за рецептата Страхотни са Благодаря Ви за рецептата Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10473891785362340915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-35701869776629138002017-03-12T20:10:58.627+02:002017-03-12T20:10:58.627+02:00Здравей! Много ти благодаря за милите думи :) Съг...Здравей! Много ти благодаря за милите думи :) Съгласна съм и това е също моето верую, че всяко нещо, приемано в умерени количества не евредно. Пък и имам щастието да си подбирам и познавам храната, която консумираме отблизо. <br />Наскоро имаше публикации, как не чак толкова вредни били маста, яйцата и куп продукти още, които до скоро се отричаха. Затова - всичко , с мярка :) <br />Хубава нова седмица на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-66693447309491302132017-03-11T08:28:59.094+02:002017-03-11T08:28:59.094+02:00Пепи,познавам те само виртуално,но имаш моите позд...Пепи,познавам те само виртуално,но имаш моите поздравления!Рецептите са страхотни.Инак здравословните могат да си гледат работата.Защо да е вредно пърженото и мазнините?Всяко нещо в умерени количества е полезно.Освен това предлагаш рецепти с продукти които са традиционни за храненето ни.Някак не си спомням баба да е нагъвала киноата и чиа и кокосово мляко,а доживя до заветните 98.Като сутрин си вземаше филия типов хляб,печеше я на печката и закусваме с нея със свински пръжки и кисело зеле с червен пиперец.Та кой мисли,че рецептите са ти вредни ,спокойно може да напусне блога.Хубав ден!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-32837224153826059282017-02-12T19:29:22.514+02:002017-02-12T19:29:22.514+02:00Ползвай ги със здраве :) Пък човек някога има нужд...Ползвай ги със здраве :) Пък човек някога има нужда и от мазнотийки :) стига после да ги изразходва бързо-бързо :) <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-57604914090691288342017-02-12T11:46:03.793+02:002017-02-12T11:46:03.793+02:00Прекрасна вкуснотийка, мазнотийка, перфектна за дн...Прекрасна вкуснотийка, мазнотийка, перфектна за днешната неделна утрин :) Благодаря Пепчо, определено посягам без да се замисля към рецептите в блога ти и не се притеснявам за крайния резултат, който винаги е и по вкуса на моето семейство :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05111245720588225308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8844791407691433422016-11-02T14:08:51.999+02:002016-11-02T14:08:51.999+02:00И аз благодаря за хубавите думи и доверие, което м...И аз благодаря за хубавите думи и доверие, което ми оказвате! <br />Това е идеята на споделяноо-да бъде полезно и да се справят дори новаците кухнята. Защото и имам трима такива :) <br />А тези тиганици скоро ще ги снимам и на клипче, че май затрудниха доста хора :) <br />Поздрави и на Вас! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-685894705940698482016-11-02T10:33:51.028+02:002016-11-02T10:33:51.028+02:00Здравейте, от около година ровя из кулинарните сай...Здравейте, от около година ровя из кулинарните сайтове за нови идеи с мисълта, че човек се учи докато е жив. Аз съм привърженик на традиционната домашна кухня. От стотиците изчетени рецепти и допитвайки се до опита ми, съм склонна на 100% да се доверя единствено на рецептите от този блог. Много важни подробности се споделят и изчерпателно се обяснява целия процес на приготвяне. Приемете моите адмирации и поздрав! И не на последно място- благодаря!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73199999354525363012016-10-10T12:41:05.209+03:002016-10-10T12:41:05.209+03:00тук има и бакпулвер, Краси :) и виждаш сместа как ...тук има и бакпулвер, Краси :) и виждаш сместа как а гъстичка. Благодаря ти аз за доверието :) пък вкусове разни - знаеш, който иска :) да се възползва от опита тук :)<br />Поздрави и хубава седмица и на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-9086751631187605442016-10-10T11:36:09.546+03:002016-10-10T11:36:09.546+03:00Пепи, малко късно виждам тази твоя рецепта. У дома...Пепи, малко късно виждам тази твоя рецепта. У дома като бяхме малки това ни беше любима закуска. Само че мамините не ставаха бухнали като твоите,но тя правеше тестото по-рядко, сигурно е от това.Но твоите съвети ще спазя следващия път. Благодаря!А пък за аудиторията мисля да им кажеш да отидат на..... няма да пиша повече. Такива дето само съвети дават да си ги запазят за себе си, да си готвят и да си ядат сготвеното.Много си ти е хубав блога!!! За мен е точно това,което ми трябва и сготвеното хапваме с удоволствие. Признавам , че ти си много идейна и затова редовно ти "крада" идеите. Успешен ден и седмица ти желая!Двама в кемпера ..и на път!!!!https://www.blogger.com/profile/00533863607272023393noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-39221350382968410692016-04-19T12:35:21.033+03:002016-04-19T12:35:21.033+03:00Сем, както съм го закъсала сега с бацилите, усмихн...Сем, както съм го закъсала сега с бацилите, усмихна ми деня :))) Ще пиша, разбира се, когато и каквото мога, все пак блога си е мой и се радвам, ако - и ето на, всеки намира по нещо за себе си. Ако не намира - има толкова много други блогове. <br />За креместото сирене - слагай само от него в сместа, без кисело мляко, ще станат. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-24293438808135126192016-04-17T09:19:30.520+03:002016-04-17T09:19:30.520+03:00АЙ,АЙ,АЙ - да се повтарям с писането в предишните ...АЙ,АЙ,АЙ - да се повтарям с писането в предишните постове няма смисъл.Ще кажа само и аз "свиркай си" и показвай нови манджи; пък който не му харесва да не готви! И да знаеш НЕ САМО в Германия те четат българки и румънки.....ВЕЧЕ си се прочула и на Северния полюс. Тук в Норвегия има много рускини - та прибави и тях към феновете ти. Освен това имаш три македонки и няколко сръбкини. ТОВА е по повод че на някой си не му харесвали твоите творения. Тиганиците у дома се правят от време "оно", но ти благодаря за препоръките за сиренето и киселото мляко. Това последното нямам идея как ще го направя гъсто?! - щото тук при нас ТО е кремообразно. Бъди щастлива, здрава и дерзай. Пък ние ще си "крадеме" от твоите рецепти и ще готвиме вкусно у дома - СЕМAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-84380490170983234442016-03-20T14:52:07.858+02:002016-03-20T14:52:07.858+02:00Здрасти :) Когато ги изсипя в олиото, с лъжицата и...Здрасти :) Когато ги изсипя в олиото, с лъжицата и помощта на показалеца :) поразстилам тестото малко, да се изтъни и да са кръгли. И на моите се вижда, че не са перфектно кръгли, или еднакви - втората снимка е от следващо правене и виж какви са надутички те. Според мен, както игоре съм писала - зависи от влажността на сиренете и гъстотата на киселото мляко. Затова и снимах консистенцията. Последните пък 1-2 тиганчета винаги стават малко по-"препържени" от първите - вижте четвъртата снимка, в горната част средата. това е защото в олиото е вече пържено 2-3 пъти и като количество то е намаляло. Най-добре еда се пържат в повече мазнина, която да е много добре загрята, за да не поемат те от мазнината при бавното пържене. Ако се налага доливане на олио - то се долива, но се изчаква пак да се сгорещи добре и тогава. Но и да не бъде на макс. степен котлона, за да не прегарят пък бързо отвън, а да успяват да се и пържат отвътре. Просто трябва да улучите перфектната степен за пържене на маслена баня на вашия котлон. <br />Това мога да кажа. И да пробвате :) и да не се отказвате - ще станат, няма как да не се получат. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-60336307545364281522016-03-20T12:50:38.427+02:002016-03-20T12:50:38.427+02:00Здравейте, благодаря за рецептата! Току що ги напр...Здравейте, благодаря за рецептата! Току що ги направих и станаха много вкусни! Но не успях да се справя с формата им. Станаха дебели и рошави. Моля да ми помогнете кат ми кажете къде греша в технологията. Изсипвам сместа в олиото и стават дебели и безформени и се нуждаят от препъпжване, за да не останат сурови. Изобщо не изглеждат така апетитни като Вашите. Благодаря Ви още веднъж :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-30969357760508721162016-01-31T23:26:29.692+02:002016-01-31T23:26:29.692+02:00Браво, това е най-важно - да се харесат на децата!...Браво, това е най-важно - да се харесат на децата! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-72343793538225264262016-01-31T19:54:08.818+02:002016-01-31T19:54:08.818+02:00Изпеках ги,станаха супер.Децата ги харесаха,а това...Изпеках ги,станаха супер.Децата ги харесаха,а това за мен е определящо! Благодаря ТИ!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-55533335868576424122016-01-22T11:20:32.057+02:002016-01-22T11:20:32.057+02:00Благодаря Пепчо! Ще споделя!Благодаря Пепчо! Ще споделя!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-30521885533840938342016-01-21T14:09:17.122+02:002016-01-21T14:09:17.122+02:00Ще станат печени :) не знам на вкус как ще са точн...Ще станат печени :) не знам на вкус как ще са точно, но опитайте така - олио 3-4 лъжици в сместа плс още толкова брашно. Загрейте фурната на макс , а с лъжица сипете сместа на хартия за печене в тавата, или намаслена, на кръгчета и изпечете за бързо - до зачервяване в средата на фурната. Ще трябват 10 на минpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com