tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post3933421828286065756..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Пилешки хапки с джинджифил и сладко-кисел сосpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-37658593788011516462013-07-06T11:53:56.230+03:002013-07-06T11:53:56.230+03:00Здравей :)
Благодаря,радвам се, че сподели тази ре...Здравей :)<br />Благодаря,радвам се, че сподели тази рецепта, щом обещаваш, да е вкусно :) <br />Аз със сигурност ще я пробвам (без тиквичката, нали може :)<br />И ще пиша пак. <br />Поздрави и хубави почивни дни! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-46512886873613864132013-07-06T09:45:16.222+03:002013-07-06T09:45:16.222+03:00Здравей, Пепи, не се познаваме, но много пъти съм ...Здравей, Пепи, не се познаваме, но много пъти съм се вдъхновявал от твоите рецепти :) Както и ти, и аз обичам да експериментирам в кухнята и ти предлагам една рецепта на ястие, вдъхновено от китайската кухня и побългарено, което сготвих вчера и вкъщи всички си облизахме пръстите.<br />Ястието много ще е много подходящо за някой празник през лятото. Понеже е първата рецепта, която описвам (а и готвих на око - с каквото намеря), малко ще ми е трудно да опиша съвсем какво сътворих :)<br /><br />Продукти:<br />4 цели пилешки бутчета<br />1 кг - 1.5 кг тиквички<br />2 средно големи сини домата<br />3 моркова<br />4-5 големи зелени чушки<br />3-4 средно големи картофа<br />1 голяма глава лук<br />1 малка глава чесън<br />1 люта чушка<br />1/2 връзка магданоз<br />1/2 връзка копър<br />1 малко коренче джинджифил (голямо, колкото пръст)<br />1 супена лъжица тъмен соев сос<br />4-5 зърна бахар<br />щипка черен пипер<br />щипка къри<br /><br />*(олиото и солта са подразбиране) :)<br /><br />Технология:<br />* Всички зеленчуци(без лютата чушка и чесъна - те се слагат цели)се нарязват на жулиени - лентички по 4-5 см.<br />* В сгорещено олио се задушават морковите за 2-3 минути, след което се прибавят чушките, джинджифила, лука и цялата люта чушка. Най-добре е да се направи в тенджера, че продуктите са много.<br />* Прибавят се сините домати и чесъна (на цели скилидки)<br /><br />!* Междувременно, докато се задушават зеленчуците - пилешките бутчета се слагат в дълбока тава в печката с 2 чаши вода (на 220 градуса)<br /><br />* Към задушените зеленчуци, прибавяме тиквичките и картофите, нарязаните дръжки от копъра и магданоза и доливаме с 2-3 чаши вода<br />* Овкусяваме с къри, соев сос, черен пипер и зрънцата бахар и изключваме котлона. <br />* След не повече от 10 минути, зеленчуците са готови да се прибавят към пилешките бутчета. Изсипваме зеленчуците в тавата с пилешките бутчета и печем до готовност.(30-40 минути)<br />* Малко преди пълната готовност на ястието се прибавят ситно нарязаните магданоз и копър<br /><br />Приятен апетит! :)<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12174402523163220932012-08-31T13:05:45.263+03:002012-08-31T13:05:45.263+03:00Диди, то общо се слага на тази голяма доза :) парч...Диди, то общо се слага на тази голяма доза :) парче колкото пинг-понгче и половина. Нарязано на шайби. Купи си едно парче от корена; сложи 3-4 кръгчета за пробва, а останалото прибери в хладилник - издържа много време (моя остатък още стои) и пробвай - не люти, но е много приятно ароматно. Да съм те подвеждала :))) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-52284294114555848602012-08-31T07:51:05.635+03:002012-08-31T07:51:05.635+03:00Изглежда.... как да кажа....перфектно. Джинджифила...Изглежда.... как да кажа....перфектно. Джинджифила нещо ме смущава, не е ли люто? Май ще пробвам в по-мало количество :))<br />Хубав петък!Diana Stoyanovahttps://www.blogger.com/profile/07184117052393398533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-41999999375813009602012-08-30T13:16:51.232+03:002012-08-30T13:16:51.232+03:00а от мен хубав ден :)
При вас джинджифила е по-по...а от мен хубав ден :) <br />При вас джинджифила е по-познат, предполагам няма да се чудиш като мен дали да използваш корен, или не :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-1339005270340256842012-08-30T03:31:23.384+03:002012-08-30T03:31:23.384+03:00Чудесно предложение, Пепи! Много обичам ястие със ...Чудесно предложение, Пепи! Много обичам ястие със сладко-кисел сос, а и с джинджифил е сигурно разкошно на вкус. Твоето е така неустоимо и предизвикателно, че ми се иска дори по това време на денонощието да си дръпна чинията при мен... :)))<br /><br />Поздрави и лека нощ от мен!Venettahttps://www.blogger.com/profile/15105662937100349961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-25012698373589978532012-08-30T00:18:44.734+03:002012-08-30T00:18:44.734+03:00това ще трябва да го проверим. Имаш ли го в блога?...това ще трябва да го проверим. Имаш ли го в блога? На мен ми харесва и млечен сос и не бих отказала да пробвам :)) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-52265272704816678002012-08-30T00:17:40.751+03:002012-08-30T00:17:40.751+03:00Иииих, Луничке, няма такъв филм с наготово, нали з...Иииих, Луничке, няма такъв филм с наготово, нали знаеш :)) <br />Точно някак лимонен му дойде аромата и на мен и май заради това ми хареса повече от сухия :) Сухия го връзвам повече с меденките. <br />А това с мъжете - и у вас, като у нас - всеки собствено мнение има. Бива пък и да сготви, а :)) Абе ти поглези малко младия мъж, че не се знае после на каква ...ъмм жена ще попадне :)) <br />Лека нощ, Ирма! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-45400963045138894482012-08-30T00:13:40.222+03:002012-08-30T00:13:40.222+03:00И ти ли от любопитство :) Така е, често купуваме н...И ти ли от любопитство :) Така е, често купуваме нещо, а после му търсим приложение :) <br />Ако обичате чай - опитай на него. Съпруга ми го хареса. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-28622001227836652722012-08-29T23:55:53.105+03:002012-08-29T23:55:53.105+03:00Защото се набутвам в чинията да снимам, Иве :))
...Защото се набутвам в чинията да снимам, Иве :)) <br />Лека нощ и хубаво утре на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-54488421682251656392012-08-29T21:20:31.448+03:002012-08-29T21:20:31.448+03:00Само с пиле с джинджифил и кисело-млечен сос съм п...Само с пиле с джинджифил и кисело-млечен сос съм приготвяла :) и супер се хареса вкъщи, а като гледам сега и твоите сладко-кисели хапки, мисля да пробвам пак!!Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-4991316938866419972012-08-29T11:26:39.695+03:002012-08-29T11:26:39.695+03:00Аз да изчакам продължението, та чак сега влизам. И...Аз да изчакам продължението, та чак сега влизам. И на снимката и с подробностите, все ми допадат пилешки хапки, Пепи! Ама как искам някой да ми сготви и аз наготовоооо ;) Чудна вкусотия си направила! Със соев сос и джинджифил пък, още по. Но за разлика от повечето ти фенки, аз ползвам редовно и корена, и сухия, на прах. Абе, вярно има разлика между двете - като че ли сухият придава повече аромат, че и цвят (може би има и друго вътре), докато пресния прави пикантни ястията и аромата му е някак лимонен. Обаче, таткото у нас не го долюбва много, много за разлика от наследника. Т'ва малкото е сякаш в Китай отгледано, само му кажи че нещо си там е сготвено, по китайски, и веднага му светват очичките :)) <br />Приятен, усмихнат ден, Пепи!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-61393700684161052152012-08-29T10:32:35.949+03:002012-08-29T10:32:35.949+03:00Пепи, страхотна рецепта! Тъкмо се чудех какво да н...Пепи, страхотна рецепта! Тъкмо се чудех какво да направя коренчето джинджифил, което си купих и ето я идеята! Благодаря за вкусното предложение! :)Ваня Филиповаhttp://culinarywithme.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-90896515222652108192012-08-28T22:49:41.625+03:002012-08-28T22:49:41.625+03:00Леле Пепи, вълшебница си, това пиленце изглежда ст...Леле Пепи, вълшебница си, това пиленце изглежда страшно изкусително и невероятно вкусно! И аз като Мъхчето бих те определила, като царица на мръвките, не съм много по месата, но твоите винаги ме изкушават!<br />Поздрави и хубава седмица Пепи:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15181795558804402616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70171981219931539352012-08-28T17:06:18.859+03:002012-08-28T17:06:18.859+03:00Мерси, Мъхче, хубава и спорна седмица и на теб да ...Мерси, Мъхче, хубава и спорна седмица и на теб да е ! <br />Надявам се и това пилешко да ти харесва.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-90459937439904330342012-08-28T17:01:58.053+03:002012-08-28T17:01:58.053+03:00сега ще видя, Сонче :) сега ще видя, Сонче :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-82940471306549392762012-08-28T15:16:20.835+03:002012-08-28T15:16:20.835+03:00Има в Моя блог свинско с джинджифиловия корен, мно...Има в Моя блог свинско с джинджифиловия корен, много хубаво, опитайте!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-31925049512160040212012-08-28T00:02:13.986+03:002012-08-28T00:02:13.986+03:00Пепчо, след феноменалните успехи, които жъне друго...Пепчо, след феноменалните успехи, които жъне другото пиле, няма как да не приготвя и това. А и ти си царицата на мръвките за мен;)<br />Поздрави и хубава седмица!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-59196165293988338972012-08-27T22:25:38.672+03:002012-08-27T22:25:38.672+03:00Роси и Нинка, искам да ви кажа, че за мен пресния...<b>Роси и Нинка,</b> искам да ви кажа, че за мен пресният корен джинджифил нямаше много общо с този на прах, който продават. Ползвам от него често за меденки, тук там за мариноване на пилешко месо, но от корена останах много приятно изненада.Няма как да ви го опиша, затова купете по едно мъничко парченце и пробвайте. Моите големи парчета веднага вляхоза "в торбичката за чай" на М.С. - допада му аромата за чай. Е, аз чай не пия. <br /><br /><b>Станислава,</b> хващай каквото се търкулне :)) <br /><br /><b>Траяна,</b> позна :) Няма го отдавна. Кутията предател отзад е доказателство. Може и със свинско месо, да ти кажа :) Искаш ли да пробваш? Аз със сигурност ще направя. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-69942615098279530492012-08-27T21:42:25.552+03:002012-08-27T21:42:25.552+03:00Мммм, пилешки хапки. Както и да ги сготвиш, все то...Мммм, пилешки хапки. Както и да ги сготвиш, все точим лиги пред мониторите. И аз като Роси признавам, че джинджифилът не е позната подправка при нас. Купила съм едно пакетче млян и така си стои- за всеки случай, ако потрябва;) ninfilhttps://www.blogger.com/profile/07994849918076208229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-13960066707464990592012-08-27T14:48:01.695+03:002012-08-27T14:48:01.695+03:00Много апетитно! Сосчето и ястието ще се правят, ня...Много апетитно! Сосчето и ястието ще се правят, няма как:) Сигурно отдавна са свършили:)traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-47129613529036960052012-08-27T13:17:50.430+03:002012-08-27T13:17:50.430+03:00Чакай да си бодна едно месце,че ми е любопитно как...Чакай да си бодна едно месце,че ми е любопитно какъв нюанс му привнася джинджифила,защото не го употребявам,малко ми е странен в сурово състояние.То и сушен и млян ползвам от дъжд на вятър,да не кажа почти никога.<br />Хич не лъже порцията иначе,като за гладен младеж :)) !<br />Поздрави и хубава нова седмица,миличка!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12499565966385522752012-08-27T10:03:27.534+03:002012-08-27T10:03:27.534+03:00Пепи, изглежда толкова примамливо това ястие. Аха-...Пепи, изглежда толкова примамливо това ястие. Аха-аха грахчетата да се търкулнат към мен.<br />С поздрав от кулата за успешна нова седмица!The witchhttps://www.blogger.com/profile/14506655530294872030noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-35205653833384329152012-08-27T01:23:35.482+03:002012-08-27T01:23:35.482+03:00Благодаря, Евка! ПРегръдки и на теб! Благодаря, Евка! ПРегръдки и на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-41005366549569904022012-08-27T01:23:12.167+03:002012-08-27T01:23:12.167+03:00Сонче, виж и другата, ако не ти трябва "шумат...Сонче, виж и другата, ако не ти трябва "шумата" - онзи сос е с кетчуп. <br />Поздрави и на теб :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com