tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post4297387123006575588..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Пиле фрикасеpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10134749411160522652021-03-23T22:30:25.040+02:002021-03-23T22:30:25.040+02:00Това с домочадието е най-важното:)Това с домочадието е най-важното:)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-89979442514710854712021-03-23T20:38:07.878+02:002021-03-23T20:38:07.878+02:00Тази вечер сготвих пиле фрикасе по вашата рецепта....Тази вечер сготвих пиле фрикасе по вашата рецепта. Получи се много вкусно и домочадието беше доволно! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12122659157295578592016-11-07T23:23:14.523+02:002016-11-07T23:23:14.523+02:00ПП: извинявам се за грешките, но с телефон толкова...ПП: извинявам се за грешките, но с телефон толкова ми се получава :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10603616690151454082016-11-07T20:43:49.287+02:002016-11-07T20:43:49.287+02:00Да, когато е с кисело яко, се добавя още вода. Ост...Да, когато е с кисело яко, се добавя още вода. Оставяш да ври кротко и тихо, извира съвсем малко т водата, но ако е възрастна 😊 или домашна птица и трябва повечко време да се вари. Ако трябва се долива гореща вода. Общо около 1-1,1 л остава и брашното е 5 с лpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-86575023321416818102016-11-07T20:00:36.614+02:002016-11-07T20:00:36.614+02:00Пепи, искам да попитам, когато фрикасето се пригот...Пепи, искам да попитам, когато фрикасето се приготвя с кисело мляко към него ли се прибавят още 200 мл вода? Какво е като цяло съотношението готов бульон:брашно, защото все пак водата поизвира?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70730678923368054352014-05-26T17:03:27.829+03:002014-05-26T17:03:27.829+03:00Стискам палци да те осени музата в писането, Гери ...Стискам палци да те осени музата в писането, Гери :) Но по-важно е, че ти е харесала манджата :)<br />Да ти е сладко :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73248337085832722882014-05-26T16:14:25.374+03:002014-05-26T16:14:25.374+03:00Пепи, точно тази манджичка правих днес и се получи...Пепи, точно тази манджичка правих днес и се получи страшно вкусно! Благодаря ти за чудната рецепта. Надявам се да стигна скоро до блога и да видиш какви съм ги забъркала. :)<br />Хубав ден!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-84585768208563934042014-02-20T23:59:52.732+02:002014-02-20T23:59:52.732+02:00Извинявам се за закъснелия отговор :)
В такива сл...Извинявам се за закъснелия отговор :) <br />В такива случаи, когато нещо се пресече, се ползва или пасатора, или цедка - ако е на топчета (брашно в соса) се разбива с пасатора; ако има парцалчета от яйце - прецежда се. Но щом е било едва забележимо - добре е. <br />Радвам се, че си открила "своята" рецепта :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-51253990385588896672014-02-17T21:53:18.223+02:002014-02-17T21:53:18.223+02:00Опитах преди време рецептата и много ми хареса .То...Опитах преди време рецептата и много ми хареса .Този вариант търсех доста време ,понеже не ям запържено.<br />Единственото ,което пообърках е ,че се залисах и сложих цяло яйце ,пресече се ,но почти не се забелязваше при ядене .Много благодаря за рецептата вече мога да ям любимото фрикасе без запръжване .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-34415852620981989832012-03-28T23:11:00.245+03:002012-03-28T23:11:00.245+03:00Ами не трябвало с нишесте :)
Нишесте се слага в с...Ами не трябвало с нишесте :) <br />Нишесте се слага в сос, който е малко да не натъртва на нишестето ( при това натурално царевично) <br />А във фрикасето и препеченото брашно придава приятен аромат. <br />Нищо, другия път карай по рецепката :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17694064027191330932012-03-28T10:21:59.089+03:002012-03-28T10:21:59.089+03:00Фрикасето си стана чудесно, но аз малко пооплексах...Фрикасето си стана чудесно, но аз малко пооплексах пейзажа, като незнайно защо, реших вместо брашно, да сложа нишесте и ми остана редичко. Нещо не докарах гъстотата :( Ще направя картофено пюре, за да оправя белята :) Благодаря, за чудесната рецепта! Другият път ще я спазя точно :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-58001111719164660152012-03-12T16:33:14.986+02:002012-03-12T16:33:14.986+02:00Моля :)Моля :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-6557030805449491152012-03-12T13:29:58.835+02:002012-03-12T13:29:58.835+02:00Благодаря за хубавата рецепта .Благодаря за хубавата рецепта .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-68991153069620026172012-02-17T17:40:13.695+02:002012-02-17T17:40:13.695+02:00Пропуснах да кажа, че пасираните зеленчуци се приб...Пропуснах да кажа, че пасираните зеленчуци се прибавят към соса. Рзбъркват се до получаване на хомогенна смес. Не се вари повече.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-56820592902901253332012-02-17T17:35:52.213+02:002012-02-17T17:35:52.213+02:00Бих искала да споделя и моя любим вариант за приго...Бих искала да споделя и моя любим вариант за приготвяне на фрикасе, без да имам претенции, че рецептата е моя. Взела съм я от готварска книга на български майстори готвачи: Порциите пиле варя заедно с 1 морков, няколко стрзка целина или 1-4 от грудката, няколко корена мадганоз (ако нямате в наличност такива, заменете с листа на пресен, малко черен пипер и сол на вкус. Вари се до полуготовност. Пилето се иъважда и се оставя да се оцеди.Бульо на се прецежда а зеленчуците се пасират. По желание оцеденото вече пиле може да запържите до златисто в масло. В същата мазнина запържвате 1 или 2 лъжици брашно (зависи колко ви е бульона) до златисто и разреждате по познати ви начин. Гарнирате пилето с варен ориз или пържени картофи и заливате със соса.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-90881104619886785272011-11-03T09:55:38.236+02:002011-11-03T09:55:38.236+02:00И двата соса са бели, но сос бешамел е задължител...И двата соса са бели, но сос бешамел е задължително с масло и без добавка на яйца и лимон. <br />А във варианта с кисело мляко пък съвсем не прилича на бешамел :) освен на цвят.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-18513010098755920882011-11-02T22:52:43.622+02:002011-11-02T22:52:43.622+02:00тази рецепта звучи много вкусно,но ми прилича на с...тази рецепта звучи много вкусно,но ми прилича на сос бешамел с пилешкоAnonymousnoreply@blogger.com