tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post4668202288548011665..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Бъркани банички на тиган pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-71313780625177646772019-01-03T19:22:36.139+02:002019-01-03T19:22:36.139+02:00чудесно, радвам се :) Баницата обикновено е хубава...чудесно, радвам се :) Баницата обикновено е хубава, когато е топла. А точно в тиган е за малко хора :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-48924204047977856632019-01-03T15:20:03.594+02:002019-01-03T15:20:03.594+02:00Благодаря ти, Пепи. За нещо подобно мислех и аз. И...Благодаря ти, Пепи. За нещо подобно мислех и аз. И да отбележа, че днес приготвихме тази баница на тиган. Стана много сполучлива и подходяща за двама. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07982364009918763511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-18577491248132360172019-01-02T13:43:34.386+02:002019-01-02T13:43:34.386+02:00Да, Кате :) вкусно е. Да, Кате :) вкусно е. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-1481705326655912782019-01-02T13:43:04.663+02:002019-01-02T13:43:04.663+02:00За много години, Жанет!
Никога не съм правила бан...За много години, Жанет! <br />Никога не съм правила баница с кисело зеле, но няма причина да не стане - задуши предварително зелето; прибави булгур и ги задуши, докато останат само на мазнина. Мисля, че ще е по-добре да ползваш от по-дебелите кори - тип Одрински, или на сач, защото плънката ще е влажна и те ще я оберат. Пък и зелника с праз и ориз, който правим е с такива кори. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-50932585858129247252019-01-01T21:18:17.263+02:002019-01-01T21:18:17.263+02:00За много години, Пепи! Здраве за теб и близките ти...За много години, Пепи! Здраве за теб и близките ти. Дали имаш някаква идея за баница с плънка от кисело зеле и булгур? Ако си пробвал, моля те, сподели, както и какви кори си ползвала - от фините или от по-дебелите? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07982364009918763511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-60355741178182069582018-12-11T09:40:10.410+02:002018-12-11T09:40:10.410+02:00О, това ще се направи! Изглежда лесно, вкусно и ин...О, това ще се направи! Изглежда лесно, вкусно и интересно. Благодаря, Пеп! Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-75417152117366161852018-12-09T19:45:04.109+02:002018-12-09T19:45:04.109+02:00Здравей, адашче :) Здравей, адашче :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-3092827340438813592018-12-09T18:15:05.514+02:002018-12-09T18:15:05.514+02:00Благодаря ти Пепчо. И аз съм Пепа:) Тук при нас пр...Благодаря ти Пепчо. И аз съм Пепа:) Тук при нас продават едни листи brick, но не е същото. Това с кърпата е добра идея, да се запазят меки. <br />МерсиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2525727792171408552018-12-09T16:12:15.730+02:002018-12-09T16:12:15.730+02:00Магданозък ще го пропусна, Ели, но с други плънки ...Магданозък ще го пропусна, Ели, но с други плънки със сигурност ще направя. <br />Поздрави и на теб и хубава нова седмица! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-79106967446069046392018-12-09T14:07:43.893+02:002018-12-09T14:07:43.893+02:00И тази ще ти хареса тогава, Ина :)
Хубава неделя ...И тази ще ти хареса тогава, Ина :) <br />Хубава неделя на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73788296527044664442018-12-09T14:07:13.912+02:002018-12-09T14:07:13.912+02:00ами ето, идеално за вас двамата е това предложение...ами ето, идеално за вас двамата е това предложение :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-50343346799194466212018-12-09T14:05:23.106+02:002018-12-09T14:05:23.106+02:00Привет, Диди :)
Наистина си струва да се приготвя...Привет, Диди :) <br />Наистина си струва да се приготвят, ако не ти трябва цяла тава баница :) <br />Хубав декември и на теб да е! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2387922513669114582018-12-09T14:01:25.787+02:002018-12-09T14:01:25.787+02:00Привет сега :) трудно ми е писането през телефон в...Привет сега :) трудно ми е писането през телефон в блога :) <br />Корите можеш да си направиш сама - това са хубавите кори за баница, които мама и баба правеха. Продуктите са тези: <br />300мл . хладка вода<br />~ 440 г брашно <br />1 с.л. оцет<br />щипка сол<br />2 с.л. олио <br />Излизат 3-4 кори, зависи колко големи ще ги разточиш. <br />Съвсем леко се поръсват с брашно, или царевично нишесте, ако имаш и точат, точат.. да се изтънят добре. Веднага можеш да си направиш баница със сирене, или тиквеник с тях. <br />А тези Одринските, са запечени. Гледах как ги запичат на огромна плоча за съвсем кратко от двете страни и натрупват на камара, завита с кърпа. После от тази камара продават - съжалявам, че не съм снимала, като съм ходила в Одрин. <br />А такива същите, но опаковани в пакети продават по всичките им магазини, а при нас в България внасят. Има и български такива произведени, но съвсем не са същите - доста по-твърди са, а онези са като парче тежък плат. <br />При нас на село също ги запичат, когато ще правят зелник с тях - или на връшник, поставен на печката, или направо на самата печка, добре избъркана преди това :) - леееко ги запичат, колкото да не остават сурови, сгъват на няколко ката и прибират в кърпа, докато са готови всички кори. Така запечени, в кърпа и после в плик, след като изстинат, могат да издържат 3-4 дни. И не са твърди :) <br />Дано съм била полезна, пробвай да си направиш. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-14781048774870123712018-12-08T21:52:55.480+02:002018-12-08T21:52:55.480+02:00Здрасти Само да кажа, че утре ще ти отговоря подро...Здрасти Само да кажа, че утре ще ти отговоря подробно как да си направиш кори. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-64333141341396629772018-12-08T09:48:45.604+02:002018-12-08T09:48:45.604+02:00Здравей Пепчо.
Като гледам по бг кулинарни блогове...Здравей Пепчо.<br />Като гледам по бг кулинарни блогове баници и винаги сладко преглъщам, за съжаление нищо.<br />Живея в чужбина и тука няма кори за баница, да не говорим за одрински. Знаеш ли как се приготвят, специално одринските ? Искам да си направя, но не сухи кори, ами такива, огъващи се:) Така де, разбра ме. Търсих в нета, но има само рецепти с готови кори.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-31610675448738266312018-12-07T20:44:46.824+02:002018-12-07T20:44:46.824+02:00Вчера за първи път пробно направих баница на тиган...Вчера за първи път пробно направих баница на тиган и много ми хареса. Това предложение също ми допада и ще опитам и него. :)tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-11873191029663681852018-12-07T13:53:50.753+02:002018-12-07T13:53:50.753+02:00Много лесни и бързи банички.Удобни за приготвяне ...Много лесни и бързи банички.Удобни за приготвяне според броя на порциите.Майка ми прави подобни.Чудесни стават и са много ефектни за поднасяне.Могат да се приготвят и с пълнеж от сушени домати, магданоз, копър, коприва - те се поставят към общата смес.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-3879226313816837592018-12-07T12:16:50.843+02:002018-12-07T12:16:50.843+02:00От сума ти време правя т.анр. най-лесна баница, де...От сума ти време правя т.анр. най-лесна баница, демек същото, но за малки банички не се бях се сетил. И ние сме само двамцата и цяла тава ни идва в повечко.Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-78173313908906224632018-12-07T09:20:32.189+02:002018-12-07T09:20:32.189+02:00Разкош... Благодаря, Пепи!
Това е една страхотна и...Разкош... Благодаря, Пепи!<br />Това е една страхотна идея с чудесен резултат.<br />Ще се опитат, поздрави за теб и хубави декемврийски дни!<br />di_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.com