tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post4997559365915998619..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Задушен бут от сърна с лучен сос и кореноплодни зеленчуци pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-42684716694679275052023-06-04T22:28:25.687+03:002023-06-04T22:28:25.687+03:00Много се радвам за това признание и че сте хапнали...Много се радвам за това признание и че сте хапнали вкусно сърнешко 😋 най-вероятно е било младо животното и затова се е сварило сравнително бързо. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-88479885101709957422023-06-04T11:36:40.007+03:002023-06-04T11:36:40.007+03:00Уникална рецепта! Дадоха ми еленско(според ММ сърн...Уникална рецепта! Дадоха ми еленско(според ММ сърна) и го сготвих в гювеч , като спазих всички указания, само най-напред сварих месото за 20 мин. за обезкървяване. Очаквах гости вечерта и от страх да не се изложа направих и кюфтета. Майко мила, всички така се нахвърлихме на гювеча, че го опустошихме за отрицателно време. Бяхме изключително доволни. Интересно, че се изпече само за три часа. Пепчо, много благодаря ! Всяка твоя рецепта,която съм направила през годините е сполучлива. Когато търся рецепта в интернет пространството и видя твоя публикация, знам че ще е тя. <br /> .Бонка Енчеваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-50030219754248095932017-09-10T23:48:45.655+03:002017-09-10T23:48:45.655+03:00Като няма елен и телешко може, а :)
Много се радв...Като няма елен и телешко може, а :) <br />Много се радвам, че Ви е харесало така приготвеното месо! Аз също правя с телешко (млечно телешко) почти по същия начин и много се харесва и у нас. <br />Поздрави и спорна нова седмица! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-88629453629341191432017-09-10T22:34:44.051+03:002017-09-10T22:34:44.051+03:00Страхотна рецепта. Правих я 2 пъти с еленско месо,...Страхотна рецепта. Правих я 2 пъти с еленско месо, много се хареса на гостите ми. В събота поради липсата на еленско в момента я пробвах с телешко. Също доста сполучливо. Благодаря Пепчо, че споделяш с нас такива вкусотии. Пламена Ефтимоваhttps://www.blogger.com/profile/01456373148320991859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-25885196229574261892015-11-16T23:45:20.406+02:002015-11-16T23:45:20.406+02:00супеееер! Много се радвам, че и с еленското е стан...супеееер! Много се радвам, че и с еленското е станало добре. Всъщност нямаше причина да стане, но докато не пробваме, няма как да узнаем :) <br />Поздрави на Вас и вкусна седмица! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-74915707515472139722015-11-16T22:19:12.155+02:002015-11-16T22:19:12.155+02:00Здравейте отново! Вашата рецепта е фантастична и с...Здравейте отново! Вашата рецепта е фантастична и с еленско месо (което е било замразявано)! :) Получи се крехко и вкусно дори без мариноване! <br />Благодаря за съвета! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-30246144775211332532015-11-11T23:43:17.495+02:002015-11-11T23:43:17.495+02:00не знам :) Еленско никога не съм готвила. Месото е...не знам :) Еленско никога не съм готвила. Месото е сходно и предполагам няма да трябва мариноване. Между другото аз и глиганското не мариновам вече , защото не всяка манджа носи на мариноването с подправки и вино. Оставям го да се изкисва в леденостудена вода за 24 часа, като пред това време сменям водата с нова студена. А<br />Ако месото ви е било във фризер - съвсем няма нужда. Замразяването на месото действа на мускулните влакна така, както мариноването - разграждат се и то става по-крехко при готвене. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73212258123114778032015-11-11T18:57:43.284+02:002015-11-11T18:57:43.284+02:00Здравейте! :) Може ли да ме посъветвате, ако месот...Здравейте! :) Може ли да ме посъветвате, ако месото е еленско, необходимо ли ще е предварителен престой в марината, или директно да действам по чудесната рецепта? :) Благодаря! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-30632827563911077662014-11-03T23:24:19.515+02:002014-11-03T23:24:19.515+02:00Благодаря ти, прегръдка и за теб, Еви! Благодаря ти, прегръдка и за теб, Еви! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-47367147862012370382014-11-03T23:23:48.821+02:002014-11-03T23:23:48.821+02:00благодаря ти, Радост :) Хубава вечер на теб! благодаря ти, Радост :) Хубава вечер на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12888469146638677012014-11-03T23:20:17.843+02:002014-11-03T23:20:17.843+02:00в Метро, Ели :) там има се да дивеч, че у нас за м...в Метро, Ели :) там има се да дивеч, че у нас за момента само изнасяме, нищо не внася "младежЪт" <br />:) Пък аз ще дойда да го сготвим заедно . <br />Но винаги можеш да дойдеш тук :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-81777431783242024682014-11-03T23:18:44.253+02:002014-11-03T23:18:44.253+02:00да, сухо е. ЗАтова е хубаво да се запечатва месото...да, сухо е. ЗАтова е хубаво да се запечатва месото, както ида се готви, за да остане сочно вътре. <br />Поздрави и на теб, Таня! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-52174419010018024132014-11-03T23:09:21.384+02:002014-11-03T23:09:21.384+02:00хехех е тази поговорка не я знаех, Роси :) Ама сег...хехех е тази поговорка не я знаех, Роси :) Ама сега я споделя на Мише, че ти казвам прибират глиганите и ги правят на кайма само. Хабят месото, ако питаш мен. <br />Ще чакам да видя рулото с многото снимки :) <br />Прегръдка мила и хубава седмица да ти е! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-28945535435181892562014-11-03T13:20:24.611+02:002014-11-03T13:20:24.611+02:00Има,има и тъкмо вчера на едно руло направих сигурн...Има,има и тъкмо вчера на едно руло направих сигурно повече от петдесет,още не съм ги свалила да се изплаша от себе си,но пък взех да ставам по-бърза с отсяването с времето :)<br />Сега по същество -мога да предположа колко е вкусно месцето като се има предвид,че глиганското лично дегустирах и си облизах чинийката,та без съмнение и тази порция заслужава адмирации и дълго облизване!Другарчето,подарило ти този бут определено знае поговорката- имаш ли 5 кг. брашно,дай ги на хлебаря.Тук е точното място за такива бележити рецепти!Сочно и ароматно ,плаче си за чаша червено винце!<br />Прегръдка от мен,Пепи,и дано повече усмивки ни чакат през идната седмица!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-5184396961084033362014-11-03T11:11:11.259+02:002014-11-03T11:11:11.259+02:00Уникална си, Пепи! Свалям ти шапка за майсторлъка ...Уникална си, Пепи! Свалям ти шапка за майсторлъка и уменията! Голяма прегръдка! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-75731055157207070172014-11-03T08:38:00.013+02:002014-11-03T08:38:00.013+02:00друг път като ми донесат, ще ти свиркам о'врем...друг път като ми донесат, ще ти свиркам о'време <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-27642608204555058152014-11-03T08:34:26.491+02:002014-11-03T08:34:26.491+02:00благодаря, Дианка :) Застудя навън и е време за те...благодаря, Дианка :) Застудя навън и е време за тежките яхнии. <br />Поздрави и на теб и хубава нова седмица! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12553089202679397722014-11-03T08:29:42.527+02:002014-11-03T08:29:42.527+02:00защото сме от една порода :) защото сме от една порода :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-41212532693787170232014-11-03T08:29:13.712+02:002014-11-03T08:29:13.712+02:00Моля :) ще се радвам да се възползваш :) Моля :) ще се радвам да се възползваш :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-38902487468994034612014-11-03T08:28:57.317+02:002014-11-03T08:28:57.317+02:00трябваше да побързаш, като показах идеята, Кате :)...трябваше да побързаш, като показах идеята, Кате :) Всеки път се каня да направя 2-3 снимки и край. Ама се отнасям до 10-на. Но се успокоявам, че имам другарче, което прави и по петдесеттина :)<br />Прегръдка, Бонбон и хубава нова седмица! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-66654031571391867172014-11-03T08:23:29.613+02:002014-11-03T08:23:29.613+02:003 кг, но за едно ядене е, имай го предвид :) кокал...3 кг, но за едно ядене е, имай го предвид :) кокала е голям. <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-27994214480337235512014-11-02T19:39:20.475+02:002014-11-02T19:39:20.475+02:00Че е много вкусно е ясно.
Нали и аз въртя подобни ...Че е много вкусно е ясно.<br />Нали и аз въртя подобни ястия.<br />Обаче от къде да намеря сърнешко.<br />Не си правя илюзии, че с телешко или с козе месо ще е същото.<br />Дали да не поемам към Стара Загора?!<br />Поздрави в неделната вечер. EliDraghttps://www.blogger.com/profile/06551384960241277787noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-87533338431379348042014-11-02T19:05:48.498+02:002014-11-02T19:05:48.498+02:00Не мога да се спра да преглъщам пред екрана! Непов...Не мога да се спра да преглъщам пред екрана! Неповторим майстор си, Пепи! Перфектно ястие. Хубава вечер!Kitchen and Hobbyhttps://www.blogger.com/profile/14638445781507209322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-65680958757238671422014-11-02T17:56:34.581+02:002014-11-02T17:56:34.581+02:00Това е точно по вкуса ми, Пепи, ама разкошно изгле...Това е точно по вкуса ми, Пепи, ама разкошно изглежда :) Аз имам спомени, че сърнешкото месо е малко сухо, но това изглежда сочно и много крехко, ммм..., перфектно!<br />Поздрави!Таня Доневаhttps://www.blogger.com/profile/16556855057917158608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-71313022558890645682014-11-02T16:49:22.633+02:002014-11-02T16:49:22.633+02:00Гледам, преглъщам и пак отначало:) Абе ще ти идвам...Гледам, преглъщам и пак отначало:) Абе ще ти идвам на гости:)traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.com