tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post5085062623954730316..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Мезенца от свински ушенцаpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-1475418224377178592023-10-01T19:28:52.190+03:002023-10-01T19:28:52.190+03:00Не само като деца :-) и сега, като възрастни, това...Не само като деца :-) и сега, като възрастни, това са ни най-вкусните мезета на прасето. Щом имаш газова горелка - давай. Ще замирише на пърленко. Не знам колко ще са "възрастни" обаче и затова съветвам да ги свариш за малко предварително. И тук по магазините понякога има едни избелени уши и сланина с кожа (купих веднъж и не мисля да повторя) , които са като подметка, не знам с какво ги обработват, но най-вероятно не са пърлени, а с химия, според мъж ми . <br />Поздрави и ще чакам ад споделиш резултата! <br />ПП: Тези на скарата са по-вкусни, да знаеш :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-1496330834977064412023-10-01T02:19:08.945+03:002023-10-01T02:19:08.945+03:00Здравей, Пепа! Рецептата на скара изглежда фантаст...Здравей, Пепа! Рецептата на скара изглежда фантастично! Днеска купих от касапи известен брой уши, и ще опитам рецептата по-горе. Имам обаче и друго питане. До преди казармата, на село всяка зима се колеше свинето. Непосредствено след пърленето, най-вкусни за нас, децата бяха ушите, зурлата, опашката и кожата. Особено ушите. Въпросът ми е: възможно ли е при съвременните условия да се достигне ефектът на пърленето? Аз си имам газова горелка, и като купя сланина, я пърля преди осоляването. Хем се получава великолепен вкус, хем кожичката може да се яде (без пърлене е като подметка, не случайно по-рано са правили цървули от свинска кожа). Ще бъда много благодарен да знам мнението ти.<br />Поздрави!<br />МиткоЕдин рамалиец в Канадаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10194251432580289902016-11-16T20:15:16.350+02:002016-11-16T20:15:16.350+02:00Стават - колкото да ги сварите. Не до пълното им о...Стават - колкото да ги сварите. Не до пълното им омекване, а колкото да не са твърди. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10977939352141873582016-11-16T19:21:38.333+02:002016-11-16T19:21:38.333+02:00А в Крок пот стават ли и как?А в Крок пот стават ли и как?KrilatoKebapchehttps://www.blogger.com/profile/17412301335403656300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-65737110698245621172016-01-06T21:09:32.814+02:002016-01-06T21:09:32.814+02:00Моята рецепта е :сваряват се 3-4бр за 30мин. в тен...Моята рецепта е :сваряват се 3-4бр за 30мин. в тенджерата под налягане(със сол),после ги нарязвам на филийки с еднаква дебелина(както тънката,така и дебелата част),най-добре е на жар,после в купичка слагам зехтин,соев сос,2-3(по-вкус)скилидки счукан чесън,малко лимонов сок и заливам всичко.Изпробвано мезе за всякакъв алкохол.Наздраве!<br />пп - отивам за уши!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-37810190604043780092013-11-15T23:54:43.879+02:002013-11-15T23:54:43.879+02:00Не, благодаря. И не че трябва да обясня защо, защо...Не, благодаря. И не че трябва да обясня защо, защото тук все пак представям любими на нас рецепти, но ще го направя. <br />Плоча имаме, но я "пенсионирах" набързо. Не може да става сравнение между печенето на нея и печенето на жар, или на скара с ония тръбните реотани, дето мяташ мръвката на тях. При липса на възможност за жар - се използва електрическата. Тези реотани са достатъчно силни и пекат месото, не го сушат, както плочата. Лука на шайбички е задължителен, чушки - може би, пастет от чесън почти винаги има у нас с вечерята. Но ако ме видят да им смеся ушите у нас с тиквички, гъби , или хумус - моите ще отрежат и ще метнат на скарата. Вкусовете на всички имат граници, които небива да се преминават. Въпреки, че вкуса се култивира. Но много ястия ще ги ядем по познатия ни начин. <br /><br />Наздраве :) и благодаря за споделеното. На на с явно не, но може би на други хора ще се хареса това предложение :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73168104716568216762013-11-15T21:00:09.288+02:002013-11-15T21:00:09.288+02:00Браво ,браво!А какво ще кажете ако се приготвят на...Браво ,браво!А какво ще кажете ако се приготвят на плоча?Опитайте -резултат е жесток! Едновременно се пече лук на шайбички, гъбки,тиквички,морковче и чушчици.За гастрономите препоръчвам и сосче-хумус/сусамов тахан,лимонов сок и пасиран на крем чесън с малко кориандър/.С това стават неустоими!Наздраве! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04514016686642116022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-54924994942508013172012-03-03T17:47:33.612+02:002012-03-03T17:47:33.612+02:00страхотиястрахотияAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-78543756861878102672010-12-31T00:07:40.155+02:002010-12-31T00:07:40.155+02:00dragon77, домашните не са като купените - писала с...dragon77, домашните не са като купените - писала съм горе, трябва мъничко да се сварят и тогава да се пекат. Или пък - както ти си ги хапвал - в тигана, задушени с масло. И (по желание - лук) <br />Рядко съм попадала на малки и "крехки", които направо стават за печене. Онези, от домашен грух - колкото и да е голям - направо на скарата успяват да се изпекат. <br />Накъдрят се при пече, немя начин - долната част е по-широка, по-"месеста", а горе са тънички. Затова режа от по-дебелата 1-2 кръга, които поставям така на скарата, а тъничката част - нацепвам на ленти, които се държат само в единия край съвсем малко, колкото да не падат между пръчките на скарата. <br />Пробвай, а обещанието е документирано :) Ще си го търся :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-42597430445153869982010-12-30T20:16:57.102+02:002010-12-30T20:16:57.102+02:00Здравейте момичета;-)))
Въпроса ми е следният(те с...Здравейте момичета;-)))<br />Въпроса ми е следният(те са няколко)<br />Когато печете ушетата на скара,накъдрят ли ви се?Акое така,как ги изпичате равномерно???<br />Понеже съм голям фен на ушета,правя трети безуспешен опит да ги направя,както баба и дядо сами ги правили!Сега много съжелявам че не ъм гледал как точно ги правят.Един единствен път съм ги ял във заведение,където бяха в масло(и нищо друго) но ви уверявам че бяха истински елексир за душата.Ако има някои тънкости,моля сподлете!!!Ще ви бъда безкрайно благодрен и ще ви почерпя ушета със вино и бира.0(о_о)0<br />Обещавам!!!dragon77https://www.blogger.com/profile/14293793910765353853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-89281621689685666132010-02-02T18:43:30.249+02:002010-02-02T18:43:30.249+02:00Не съм готвила досега с такива продукти :)...много...Не съм готвила досега с такива продукти :)...много хубава снимка на скарата!Didi Bunovahttps://www.blogger.com/profile/07123139525798482108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-48243440367542923922010-01-29T18:07:00.626+02:002010-01-29T18:07:00.626+02:00Вземи тогава 5 ушета и захващай :)Вземи тогава 5 ушета и захващай :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8955853389232044802010-01-29T09:09:16.951+02:002010-01-29T09:09:16.951+02:00Ах,ах,ах,ах,ах,ха ..... думите ми свършиха!!!!Ах,ах,ах,ах,ах,ха ..... думите ми свършиха!!!!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.com