tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post5631858629954061141..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Сладко от смокиниpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76645667212447928152018-05-23T11:23:07.339+03:002018-05-23T11:23:07.339+03:00Здравейте,
Когато са на фурна не слагам вода. Ког...Здравейте, <br />Когато са на фурна не слагам вода. Когато са засипани със захар ще си пуснат малко течност, която е достатъчна за печенето им на фурнаpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-49060888634473957062018-05-23T00:30:38.708+03:002018-05-23T00:30:38.708+03:00Здравейте, pep-40
Много ми допадна рецептата за ва...Здравейте, pep-40<br />Много ми допадна рецептата за варианта във фурната. Бихте ли уточнили слагате ли 250 мл. вода на смокините, или когато са на фурна не се слага никаква вода.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-43571673843178601302013-08-12T12:59:00.807+03:002013-08-12T12:59:00.807+03:00Следователно - "ние" сме вярната рецепта...Следователно - "ние" сме вярната рецепта :) <br />Важното е, че си ги харесваме :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-67944078459704851072013-08-11T23:37:51.853+03:002013-08-11T23:37:51.853+03:00Точно така го правим и ние, но със 100 смокини. Ин...Точно така го правим и ние, но със 100 смокини. Иначе начинът е същия. В нета прочетох какви ли не рецепти, но тази е точно като моята. С тази разлика, че ги засипваме с цялото количество захар наведнъж. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10876992428559482758noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-21222349940966328662013-08-08T13:38:33.951+03:002013-08-08T13:38:33.951+03:00Не, общо времето е два часа - а
*** - до тихо кък...Не, общо времето е два часа - а <br />*** - до тихо къкрене и оставя да ври около 2 ч. Смокините изплуват отгоре и отдолу се утаява водата и сока им.<br />* След като измине час и половина започва да се проверява да не паднат смокините на дъното на тенджерата - без да се бърка много-много, внимателно с дървена лъжица или шпатула.<br />* След около <b>.тези два часа</b> се капва по капка от сока им на чиния *****<br /><br />т.е. общо времето за варене е около два часа, но след час и половина започваш да го проверяваш. <br />Нее сложно, а евкусно :) давай pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10935771637027013442013-08-08T10:30:46.508+03:002013-08-08T10:30:46.508+03:00Нещо не разбрах много... Първо се варят около 2 ча...Нещо не разбрах много... Първо се варят около 2 часа и след това варенето продължава още около 2 часа - така ли? Или варенето е общо около 2 часа?<br />Ще ми е за първи път да варя сладко от смокини - ако изобщо събера смелост...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-55260524280810920232012-08-29T10:06:24.403+03:002012-08-29T10:06:24.403+03:00Въобще не ти приемам забележката :)) Погледни на с...Въобще не ти приемам забележката :)) Погледни на снимката и виж, че има ядка орех :Р <br />За другото ще ти е по-лесно сам да се хванеш да правиш сладкАта :)) иначе доста ще почакаш. <br />Поздрави на теб от България :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-85423642355473543282012-08-28T20:44:34.937+03:002012-08-28T20:44:34.937+03:00pep-40,
ще се омъжиш ли за мен ? Ако отговора е от...pep-40,<br />ще се омъжиш ли за мен ? Ако отговора е отрицателен, изпращай ми по 40-50 големи буркана със сладко от смокини :) Ако е "ДА" искам зестрата ти да е ... пак сладко от смокини :)<br />Като бях малък майка и баба правеха божествени сладка : смокини, малини, боровинки, смес горски плодове. Няколко пъти съм преяждал със смокиново сладко, но не се отказвам от него. Сега баба е покойница, но майка продължава да ги прави :)<br />Само 1 забележка : ако в сладкото има и орехи става още по-хубаво.<br />Спирам, че се окапах :)<br />Поздрави от Швеция :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-62121422330684452752012-08-27T01:43:44.353+03:002012-08-27T01:43:44.353+03:00Точно така, като направиш няколко дози и вече ги ...Точно така, като направиш няколко дози и вече ги усещаш. Е, плодовете са различни, някои искат повече варене, други по-малко, но пробваш ли с капката - няма да сгрешиш. <br />Поздравявам те, между другото :) Тъкмо ми падна тук. Редовно ти чета блога и се възхищавам на хъса, който имаш да отглеждаш сама зеленчуци и плодове. И на добрата реколта, която получаваш. Сигурно са малко такива млади дами като теб, да не кажа.. на пръсти. Пожелавам ти успех и в училището, когато идеш сега наесен там. А пролетната ваканция е идеалното време за подготовка на разсада :)) <br /><br />За бурканите - когато се варят бурканите, продукта вътре също ври и съответно се разширява. На тези винтовите нямам никакво доверие, но за съжаление се налага и в тях. Трябва да ги завиваш много яко тези капаци и трябва здрава. Ползвай си, до колкото можеш от старите. <br />Да, въздух излиза от тях, като се варят, но когато се нагреят от топлината капаците, силикона се загрява и залепва за стъклото. Кислорода там излиза, колкото може и когато обърнеш на капачка - вече не трябва да тече, изпуска сок от буркана, дори не трябва да сълзи. А така надупен, ще прилепне буркана за силикона на капака и готово - имаме вакум. <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-63722693582762335982012-08-26T21:40:38.799+03:002012-08-26T21:40:38.799+03:00Благодаря за бързия отговор !
Сигурно ще ги нарежа...Благодаря за бързия отговор !<br />Сигурно ще ги нарежа, понеже после по-лесно ще се маже върху филия хляб :) .<br />Аз като направих 4-5 серии със сладката и вече по ги усещам, първото желе от малини го оставих прекалено дълго, ама последните две (круши с канела и ягода с ванилия) мисля, че ги докарах.<br /><br />Надявам се не е проблем още нещо да те питам :) . Бурканите с винт уж силно ги затварям, ама като ги пусна в тенджерата с водата из-под капачките почват да излизат балончета. Значи не са затворени както трябва или трябва да изчакам да се варят докато спрат да излизат балончета ? Ох, обикновените капачки са ми много по-лесни, имам една ръждясала затварачка и отгоре с един чук удрям, нямат мърдане после капачките :) . <br /><br />Благодаря, че споделяш толкова интересни рецепти, ще се възползвам от някое месно предложение, да зарадвам месоядната част от семейството !avocetthttps://www.blogger.com/profile/00032058589356821193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-41795807498409160952012-08-26T16:01:35.213+03:002012-08-26T16:01:35.213+03:00Гери, смокините са с нежна вътрешност и ще трябва ...Гери, смокините са с нежна вътрешност и ще трябва да се варят малко, ако ги нарежеш. Имай го предвид. И не забравяй, че сладкото е много важно честото опитване за гъстотата след един определен момент - когато видиш, че леееко се е сгъстило, започвай да правиш опитите с капка от сладкото върху студена чиния. Изчакваш 2-3 мин. да изстине и ако не тече - значи е готово. Имай предвид, че когато изстине всяко сладко се сгъстява. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-45629734376900834782012-08-26T08:27:35.519+03:002012-08-26T08:27:35.519+03:00Ох, вчера съжалих един дядо, че кисне на пазара ця...Ох, вчера съжалих един дядо, че кисне на пазара цял ден и си купих смокини от него.<br />После видях пък една баба, а нейните бяха по-хубави, та и от нея си купих.<br />Лошата новина е, че не обичам смокини и се чудя какво да ги правя.<br />Преди години правих сладко от смокини, ама го оставих много да ври и стана бетон.<br />Сега ще пробвам твоята рецепта, но исках да те попитам, може ли плодовете да са нарязани?<br />Благодаря !avocetthttps://www.blogger.com/profile/00032058589356821193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-30654149146263365842011-08-29T22:57:03.192+03:002011-08-29T22:57:03.192+03:00Благодаря ти, звучи вкусно и така, както го разбра...Благодаря ти, звучи вкусно и така, както го разбрах - ще изглежда интересно. Пък е и сладко. Непременно ще пробвам.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-9463615283874205092011-08-15T22:06:36.798+03:002011-08-15T22:06:36.798+03:00Може и с палачинки, Марияна :) Аз обаче го мога и ...Може и с палачинки, Марияна :) Аз обаче го мога и само с парче сирене :)<br /><br />Ивалекс, сладкото от глухарчета и у нас е любимо, лошото е, че много му е работата, а малко излиза :)<br /><br />Миленка, да можеше виртуално и да вкуси човек :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-9625395438564915862011-08-15T10:33:48.295+03:002011-08-15T10:33:48.295+03:00Страхотно и аз го обожавам това сладко, но за жало...Страхотно и аз го обожавам това сладко, но за жалост вече не можа да го правя заради географското ми разположение ... но пък от сърце си помечтах за времето в което можехме да берем и да варим тази вкусотия. Затова пък наблягам на мед от глухарчета. :) Страхотен ден от мокрите планини на Чехия и мен.Ivaalexhttps://www.blogger.com/profile/07419216920762739985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-48082020614670887332011-08-14T08:58:13.559+03:002011-08-14T08:58:13.559+03:00Много апетитно, с палачинки мммммммм!Много апетитно, с палачинки мммммммм!Mариянаhttps://www.blogger.com/profile/10685297633469660370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-79788959581046713972011-08-13T23:58:30.464+03:002011-08-13T23:58:30.464+03:00Ех, Пепи, откога не бях хапвала сладко от смокини....Ех, Пепи, откога не бях хапвала сладко от смокини. Голямо изкушение!<br /><br />Поздрави, Милена :-)Milenahttps://www.blogger.com/profile/02918629083194629958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-80119860879382687622011-08-13T23:18:20.321+03:002011-08-13T23:18:20.321+03:00Лулу, къде, на плажа ли :)))
К*во говориш, Ел...Лулу, къде, на плажа ли :)))<br /><br /> К*во говориш, Еликсирче, иде ми, ама има и едни такива, дето да не ми паднат в ръчичките :))<br /><br /> Зори, съгласна :) Носи круши!<br /><br /> Евка, не знам колко са сорта са - уж все смокини, но по различно време зреят. Тези дървета на снимката - до работата са ми, съвсем зелени още. По другата си "пътека" като минавам - сега зреят. А на пазара жените поне от 2 седмици продават - добре узрели. Прегръдки и на теб!<br /><br /> Светлана, не мога да повярвам, че там са много скъпи. Но като си дойдеш при мама ще си вземеш бурканче :)))<br /><br /> Хубав неделен ден, дами!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-81468727917205384372011-08-13T23:17:06.757+03:002011-08-13T23:17:06.757+03:00Давай, Кате, няма да се изложиш. Чакам да покажеш ...Давай, Кате, няма да се изложиш. Чакам да покажеш :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-5651638962854699912011-08-13T23:11:47.775+03:002011-08-13T23:11:47.775+03:00Пепчо и мен ме е страх да не се изложа с това слад...Пепчо и мен ме е страх да не се изложа с това сладко :) А знаеш ли, че от години не съм хапвала. Хазайката ми правеше такова сладко и винаги ме посрещаше и изпращаше с бурканче. Точно така не го киснеше във варна вода. Много ми беше вкусно! Ще я направя тази рецепта, пък дано не се изложа :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14744068838122534445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76271244463464337322011-08-13T22:31:48.288+03:002011-08-13T22:31:48.288+03:00Убивам човек за такова сладко!!!! И ще си го излеж...Убивам човек за такова сладко!!!! И ще си го излежа после:)Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76651468805928367482011-08-13T21:14:52.966+03:002011-08-13T21:14:52.966+03:00Пепи,неуморна си,мила!И как пък всичко ти иде отръ...Пепи,неуморна си,мила!И как пък всичко ти иде отръки!Гледай сега какво сладко си извъртяла,като за изложба!То цвят,то гъстота,то купичка,абе все е прелест!<br />А това за брат ти направо ме изкефи :)) !<br /><br />Хубава неделя ти пожелавам!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-20107570011018767662011-08-13T20:32:25.761+03:002011-08-13T20:32:25.761+03:00Леееле, Пепи :) ако знаеш как обичам сладко от смо...Леееле, Пепи :) ако знаеш как обичам сладко от смокини... идвам утре у вас :) Божествено е!<br />Прегръдка от мен и хубаво утре!Еochttps://www.blogger.com/profile/07941005954127745355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-5573011167500458882011-08-13T19:13:43.304+03:002011-08-13T19:13:43.304+03:00Това е любимото ми сладко, Пепи! Твоето е идеално ...Това е любимото ми сладко, Пепи! Твоето е идеално - отлична гъстота, кехлибарен цвят и сигурна съм, неустоимо вкусно! В двора има смокиня, с много плод, но явно късно ще узреят, но със сигурност ще си направя сладко.<br />Прегръдки и хубава неделя!Ева Тоневаhttp://www.evatoneva.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-45566958944149035542011-08-13T18:22:47.213+03:002011-08-13T18:22:47.213+03:00Много обичам смокини! У дома имаме смокиново дърво...Много обичам смокини! У дома имаме смокиново дърво и майка редовно правеше сладка, от зелени и узрели смокини, а аз редовно наобикалях дървото за да обирам първите узрели плодове. заръчала съм на майка да запази няколко бурканчета за мен от тазгодишното сладко.Тук, във Ванкувър смокините са голяма рядкост и деликатес, при това безбожно скъпи.Svetlana Dhttps://www.blogger.com/profile/08201854224528433580noreply@blogger.com