tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post5881065001041274340..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Мляко с ориз pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger54125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-18544519536987332042019-06-29T23:25:14.814+03:002019-06-29T23:25:14.814+03:00Още го готвя 😂 вече имам мноооого бавен котлон. Б...Още го готвя 😂 вече имам мноооого бавен котлон. Благодаря за бързия отговор! Лека и спокойна, относно ориза с 2л. Мляко... надявам се да му стигне на Зверо за 3дни :-)Елицаhttps://www.blogger.com/profile/13006734837916457946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-5759971544789609402019-06-29T22:36:03.782+03:002019-06-29T22:36:03.782+03:00Сигурно вече сте го изяли :) но никакъв проблем не...Сигурно вече сте го изяли :) но никакъв проблем не е, че си сложила захарта в началото. Аз я слагам по-късно, защото често кипя млякото :) да не бърша лепнеща маса. <br />Да ви е сладко :) <br />Това мляко с ориз обаче /по турски/ повече ми харесва - заради яйцата в него. Пробвай го следващия път, когато ще правиш ориз. http://pep-4o.blogspot.com/2018/03/blog-post_29.htmlpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53174549716671548832019-06-29T21:49:46.165+03:002019-06-29T21:49:46.165+03:00Дозата е двойна 😭Дозата е двойна 😭Елицаhttps://www.blogger.com/profile/13006734837916457946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-43059388090965559122019-06-29T21:49:09.647+03:002019-06-29T21:49:09.647+03:00Обърках! 😭😭😭😭 сложих захарта в началото 😭😭😭...Обърках! 😭😭😭😭 сложих захарта в началото 😭😭😭😭, но ми заби телефона!<br />Ще има ли проблем?Елицаhttps://www.blogger.com/profile/13006734837916457946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-38746914584350124692018-10-21T00:47:04.323+03:002018-10-21T00:47:04.323+03:00Няма как да не е вкусно с добавка на желето :) още...Няма как да не е вкусно с добавка на желето :) още сладко и аромат... защо не :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-33398901292167970122018-10-20T20:22:57.644+03:002018-10-20T20:22:57.644+03:00Имам бурканчета с плодово желе и плодов карамел - ...Имам бурканчета с плодово желе и плодов карамел - дюли и ябълки. Ползвам го понякода да сиропирам сладкиши , мисля си за млякото с ориз...ама не съм се престрашила да пробвам с него още :)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13672020001596562667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-81936784681037220892017-06-05T23:46:08.435+03:002017-06-05T23:46:08.435+03:00Страхотно, имаме еднакъв вкус :) една приятелка п...Страхотно, имаме еднакъв вкус :) една приятелка прави "по турски" - мисля, че е с нишесте в млякото и все ми се иска да го пробвам, защото изглежда много сочно. Следете блога, в скоро време ще го приготвя и ще споделя впечатления и за него. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8157480021558090142017-06-05T22:50:59.089+03:002017-06-05T22:50:59.089+03:00От около 2-3 години това е млякото с ориз, което п...От около 2-3 години това е млякото с ориз, което приготвям, а моя мъж вече не "признава" по друг начин приготвено!<br />Kameliastzhttps://www.blogger.com/profile/01751569166217110544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-55975048312732583582016-03-12T19:55:39.310+02:002016-03-12T19:55:39.310+02:00Благодаря! Въпреки че и аз не ям много неща (броко...Благодаря! Въпреки че и аз не ям много неща (броколи, спанак, киноа, мляко с ориз ;) и др.) гледам да не лишавам семейството си от тези неща. При нужда да се пробва дадено ястие по време на приготвянето му дегустаторската роля се изпълнява от съпругът ми :DСикоhttp://siko.bg/laminiran-parket.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70801657505171024452016-03-11T19:43:18.244+02:002016-03-11T19:43:18.244+02:00Постъпка достойна за уважение :) Често лишаваме де...Постъпка достойна за уважение :) Често лишаваме децата си от нещо, което не ядем. Аз се научих да не го правя, но мъж ми - не :)))) Не че готви, но мърмори, че това не го яде и те имаха лошия пример. <br />Поздрави, Сико! Знам колко трудно се гледа злоядо дете - до болница сме стигали с 26 годишния вече млад мъж :))) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76363215904008098562016-03-11T19:28:04.665+02:002016-03-11T19:28:04.665+02:00И аз съм то тези, които в градината не си ядоха мл...И аз съм то тези, които в градината не си ядоха млякото с ориз. Не ям и до ден днешен :) но реших, че няма да лишавам детето ми (15 месеца) от този иначе вкусен за другите десерт. Разрових се в интернет и попаднах на тази рецепта. Притесних се, че направих по-голямо количество и започнах да се чудя какво ще го правя. Е, щерка ми си изяде почти всичко и то с охота! (имайте предвид, че е МНОГО злояда!) :)Сикоhttp://siko.bg/laminiran-parket.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22452115251081772232015-09-09T12:46:47.481+03:002015-09-09T12:46:47.481+03:00Такива чашки, по около 200 мл са 7-8, зависи какъв...Такива чашки, по около 200 мл са 7-8, зависи какъв е ориза и колко ще набъбне (и да се изпарят течностите) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-86597569983452449562015-09-09T11:55:40.897+03:002015-09-09T11:55:40.897+03:00Колко порции се получават?Колко порции се получават?marinahttps://www.blogger.com/profile/01166607552528194933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-42235213393384157242014-09-22T17:43:36.537+03:002014-09-22T17:43:36.537+03:00Пепи, благодаря за рецептата! Чудно стана!Пепи, благодаря за рецептата! Чудно стана!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-58892209147457026282014-03-09T22:43:01.675+02:002014-03-09T22:43:01.675+02:00еее, много се радвам, Верче, че ще ти е от полза :...еее, много се радвам, Верче, че ще ти е от полза :) дори за бебо да е :) <br />Поздрави и да растете здрави! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-221027267520068192014-03-09T22:16:10.866+02:002014-03-09T22:16:10.866+02:00Пепи, аз съм от тези, които не го обичат. Днес нап...Пепи, аз съм от тези, които не го обичат. Днес направих за първи път за малкия /от вчера му давам прясно мляко/. Стана рядко и затова потърсих рецепта, че на него много му хареса, въпреки че го направих без захар, само със сварена тиква и оставих една малка част чист. Чистия го хареса повече.<br />Много хубаво, че си я написала!<br />ВераAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-4216483793350299672014-02-26T17:26:38.933+02:002014-02-26T17:26:38.933+02:00и на Вас да Ви е сладко :)и на Вас да Ви е сладко :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-40197435484580244502014-02-26T16:51:44.929+02:002014-02-26T16:51:44.929+02:00Обожавам този десерт, още повече с канела. Подсеща...Обожавам този десерт, още повече с канела. Подсещате ме и ще си направя. Да ни е сладко на всички които го обичаме и си хапваме.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-33721862353210122662013-12-02T10:26:03.120+02:002013-12-02T10:26:03.120+02:00или някой "загори тенджера" като мен да ...или някой "загори тенджера" като мен да внимава, да не тръгне млякото да го търси :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-11847878880311588832013-12-02T09:29:32.688+02:002013-12-02T09:29:32.688+02:00Ех колко много обичам ориз с мляко и сега четейки ...Ех колко много обичам ориз с мляко и сега четейки и особено гледайки тези снимки така ми се дояде че ще си направя и аз да хапна.Много добре описвате стъпките..." Ориза се почиства и измива на течаща вода. <br />* Млякото, заедно с водата се кипват. * Прибавя се измития ориз, намалява степента на котлона и се оставя да ври мирно и кротко (т.е. наблюдаваме млякото да не изкипи от тенджерата :) ..." и всичко останало че дори и някой да не го е приготвял до сега вече знае как става.детска ясла софияhttp://aladin-school.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-52996333214471291952013-10-28T11:13:53.192+02:002013-10-28T11:13:53.192+02:00Моля, пак заповядай :) Моля, пак заповядай :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17749818122875482302013-10-28T11:13:33.584+02:002013-10-28T11:13:33.584+02:00Пробвах варенето с вода предварително, Ети (по при...Пробвах варенето с вода предварително, Ети (по причините, дето го изкипявам млякото), но ни се струва някак по-воднист така ориза. Пробвай така, да видим ще намериш ли разлика ти :) <br />Поздрави и спорна да е новата ти седмица! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-78992967935133129302013-10-27T19:01:17.860+02:002013-10-27T19:01:17.860+02:00Прекрасни спомени ми навява твоя десерт! Благодаря...Прекрасни спомени ми навява твоя десерт! Благодаря! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07629507331446140963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-20314720014766540252013-10-27T14:37:01.665+02:002013-10-27T14:37:01.665+02:00Вкъщи всички го обичаме и правя доста често. Аз об...Вкъщи всички го обичаме и правя доста често. Аз обаче първо варя ориза почти до готовност само във вода, после я отливам, наливам млякото и оставям още малко. Така ориза се сварява много добре. Но ще взема да пробвам като теб и да видя ще има ли разлика в крайния резултат.<br />Поздрави и прекрасна неделя, Пепи!Мариетаhttps://www.blogger.com/profile/04473803565667013455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-89968988073722776522013-10-26T00:16:35.741+03:002013-10-26T00:16:35.741+03:00Хайде, Кате, публикувай го!
Права си, би трябвал...Хайде, Кате, публикувай го! <br />Права си, би трябвало да ги има отдавна, ама нали все си казваме "Кой не знае как се прави"... та затова сега предизвиква умиление :) <br />Поздрави на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com