tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post6778088683812423613..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Стерилизирани и мариновани крастивички pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-39747291941145449652023-08-04T10:44:42.408+03:002023-08-04T10:44:42.408+03:00Или оцета, или по-вероятно краставичките са прекал...Или оцета, или по-вероятно краставичките са прекалено торени, на нас това ни се е случвало. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-86479028012081006832023-08-04T08:54:03.994+03:002023-08-04T08:54:03.994+03:00здравейте, моля да кажете къде ни е грешката, от г...здравейте, моля да кажете къде ни е грешката, от години ги правим по тази рецепта, а сега бомбираха - оцета ли не е добър, вакумират и след няколко дни се развалятAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-78090555853667567602016-09-17T10:04:09.064+03:002016-09-17T10:04:09.064+03:00Много благодаря.Много благодаря.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-65516493615964235982016-09-16T22:37:22.946+03:002016-09-16T22:37:22.946+03:00Черният е по-лют и се продава в аптеката - подразб...Черният е по-лют и се продава в аптеката - подразбираемо, за лапи (с/у настинки, плевмонии) <br />Белия не етолкова лют и се продава при подправките в магазините. Ползвам белия. От черния слагам по малко в горчицата. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-89139843998908662262016-09-16T21:52:46.981+03:002016-09-16T21:52:46.981+03:00Как е разликата между двата вида синап? Кой е по -...Как е разликата между двата вида синап? Кой е по - подходящ според теб?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-72973400488552685022013-10-30T22:28:29.917+02:002013-10-30T22:28:29.917+02:00е не, как ще пуснеш бурканите във заврялата вода? ...е не, как ще пуснеш бурканите във заврялата вода? Нали ще се спукат веднагически :) <br />Поставяш си бурканите в съда за варене. Притискаш отгоре, да не изплуват - трябва им мъничко вода - 2 пръста - над капачките. <br />Палиш огън, или включваш тока и следиш водата - от момента, в който заври - засичаш 5 мин, ако искаш да имате хрупкави краставички. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22442686735156813292013-10-30T20:30:51.319+02:002013-10-30T20:30:51.319+02:00//Стерилизират се само 5 минути - времето се отчит...//Стерилизират се само 5 минути - времето се отчита от момента на завиране на водата;//<br />==<br />бурканите след завирането на водата ли се пускат за 5мин във кипящата вода или са още от началото вътре във водата.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53047778358889176902012-08-06T20:59:49.796+03:002012-08-06T20:59:49.796+03:00опитахме, Ирма :) хрупкави са, но не е трябвало да...опитахме, Ирма :) хрупкави са, но не е трябвало да ги дупча с вилицата. Тези, които съм дупкала (горната половина) стоят напити със саламура и по-меки. Долните, тези които бях забравила, че трябва да дупчим с вилицата са хубави, те ми харесаха. Нищо, ще изпратя горната част на една чета с мъже да им се порадват в неделя :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-34258773593744157352012-08-05T20:25:40.609+03:002012-08-05T20:25:40.609+03:00Пепи, опитахте ли корнишоните с хляба? Интересно м...Пепи, опитахте ли корнишоните с хляба? Интересно ми какви ще са отзивите. И аз чакам нетърпеливо :-)Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-57178931182430804422012-08-03T17:36:21.395+03:002012-08-03T17:36:21.395+03:00Преди правех,по над 60 буркана на сезон,но вече из...Преди правех,по над 60 буркана на сезон,но вече изоставих тази идилия,затова,Пепи,от мен ракията-прасковена или кайсиева,от теб-краставичките,става ли? :))<br />Хубав уикенд пожелавам на всички у вас!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-83644648023252498502012-08-03T13:16:23.333+03:002012-08-03T13:16:23.333+03:00Благодаря, Таня, поздрави и на теб!
А иначе компо...Благодаря, Таня, поздрави и на теб! <br />А иначе компотен буркан за краставички у нас е перфектната мярка. Но кой както му харесва :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-29129315840216732272012-08-03T13:14:01.366+03:002012-08-03T13:14:01.366+03:00и си права, Маги :)
Хубави почивни дни на теб!и си права, Маги :) <br />Хубави почивни дни на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-54309053201417642192012-08-02T00:51:56.120+03:002012-08-02T00:51:56.120+03:00Класиката си е класика! И у дома така се правят са...Класиката си е класика! И у дома така се правят само че в малки буркани - като се отвори буркан, после да не се хвърли /че сме много капризни - на един му се яде, на друг не :)/.<br />Поздрави!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-32818837895451427752012-07-31T20:33:32.111+03:002012-07-31T20:33:32.111+03:00Пепи, и аз ги правя по 1 вариант - винаги отличен ...Пепи, и аз ги правя по 1 вариант - винаги отличен резултат :))) Пробвала съм и без варене с аспирин, но не ми допадат много.<br /><br />Прегръдки и хубава вечер :)Magi Yordanovahttps://www.blogger.com/profile/04280594988284355316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-51463012793954845812012-07-31T19:09:15.717+03:002012-07-31T19:09:15.717+03:00Хахаха, разсмя ме Пепи - колко пъти и аз така на т...Хахаха, разсмя ме Пепи - колко пъти и аз така на терасата съм извеждала порции да се кипрят, преди да ядем! Иска се качествена техника за хубави снимки вътре и слънце, а то при нас зимата влиза по -навътре. <br />Дано ви харесат корнишоните! На Стоев кажи, че тази "здравословна" рецепта е от една баба, която все пак правеше киселите краставички за зимата (от първата ти рецепта) със салицил в бурканите, само да не е синтетичния аспирин. То каквото е от нея, все е безопасно. Макар че ние с мама никога не сме ползвали аспирин за стабилизиране и проблеми не е имало, но днес къде ти по пазарите от онея зеленчуци.Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-90640438936144693052012-07-31T17:49:33.488+03:002012-07-31T17:49:33.488+03:00ааа! Никакво слънце не виждат. В стаята са, дори М...ааа! Никакво слънце не виждат. В стаята са, дори Мишо е притеснен, че няма да успеят да ферментират. Изкарани са там само за фотосесията :) и веднага съм си ги прибрала обратно :)) Ама клюкари са тия буркани :)))<br />Иначе рецептата я бях оставила отворена на компютъра, докато пълнех буркана и Стоев сядайки пред него я прочел. Веднага му вдъхнала доверие, най-вече с това, че няма 1 блистер с аспирини вътре :) а той трудно се подвежда :)) Значи ще да са хубави.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10222260152104404002012-07-31T17:07:54.355+03:002012-07-31T17:07:54.355+03:00За краставичките:
Не бързай да ги харесваш де - ч...За краставичките: <br />Не бързай да ги харесваш де - чакай да ги опиташ :) 5 дни... може. Нали уж ще се поразхлади, та колко му е да се позабавят, ама ти ги пробвай преди това - да не изгубиш цял ден. <br />Големи издайници са бурканите, между другото. Гледам отсрещният блок се вижда, значи са на тераса - дано не ги блъска слънце цял ден :) Иначе трябва чадър да им отваряш ;)Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-1118207065206914992012-07-31T17:01:55.241+03:002012-07-31T17:01:55.241+03:00Може, Мъхче, но ако обещаеш и тогава да посвириш :...Може, Мъхче, но ако обещаеш и тогава да посвириш :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-18389729129810328822012-07-31T17:01:36.428+03:002012-07-31T17:01:36.428+03:00другите ще бъдат само с изследователска цел, Ирма ...другите ще бъдат само с изследователска цел, Ирма :)) То ми стига лютеницата, знаеш количеството как го измервам в трицифрено число. <br />Наистина, скоро правих ревизия на мазето и се оказа, че другите зарзавати ги имам и за следващата зима. Компоти не правим, така че :) почти съм готова :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-51946379149610749042012-07-31T16:56:14.655+03:002012-07-31T16:56:14.655+03:00Хубаво, Пепи си взела да затваряш лятото, ама като...Хубаво, Пепи си взела да затваряш лятото, ама като те знам, май тая публикация ще продължи да се допълва до края на другия месец :) Не вярвам само доматите и лютеницата да те чакат. Не мож' да седиш ти мирна ;))Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-36101330649958744252012-07-31T16:26:13.446+03:002012-07-31T16:26:13.446+03:00Пепчо,
август дойде, време е за зимнина и докато н...Пепчо,<br />август дойде, време е за зимнина и докато ние се кумиме и свириме на гъдулка, ти се трудиш;) После може ли да наминем зимъска , когато сняг запръска да си похапнем от тези хрупкави краставички;))??Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-3647107980106437282012-07-31T14:42:13.326+03:002012-07-31T14:42:13.326+03:00няма бе :) ама на пазара има :)
На село се отказах...няма бе :) ама на пазара има :)<br />На село се отказаха да гледат, трябва доста корени да се отглеждат, за да може да се затворят наведнъж. Иначе по 5-6 буркана не е за нас работа да си играем :) Така - с чувала и до казана :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-15365497749648579722012-07-31T14:39:43.507+03:002012-07-31T14:39:43.507+03:00Който има, затваря:) Който няма, чака от мама:)Който има, затваря:) Който няма, чака от мама:)traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.com