tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post7032464344325513716..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Печени пъдпъдъци "а'ла Ришельо"pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-26571889563392506082017-05-19T14:06:06.878+03:002017-05-19T14:06:06.878+03:00Пепи,
да, и ние ги скубем след лова, така ги скубе...Пепи,<br />да, и ние ги скубем след лова, така ги скубе татко.Но понякога особено есента пъдпъдъците са много мазни и мазнината им е много нежна.Тогава ги охлаждаме максимално за няколко часа и тогава внимателно се оскубват.<br />Пробвай и ще видиш как ще се получи.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70670467627985904212017-05-18T12:27:56.181+03:002017-05-18T12:27:56.181+03:00Начина с фризера го пробвах, Ели, но пак не ми се ...Начина с фризера го пробвах, Ели, но пак не ми се отдава :) одраха се, вместо да се оскубят. Племениците ми-също ловци, ги скубят на място, веднага след лова и казват, че така е най-лесно. Ако половинЪт се прежали следващия ловен сезон да иде за пъдпъдъци - ще пробвам. Те без друго прибират всичко в хладилника, защото стоят там двата почивни дни. <br />Благодаря ти! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22843152689768933282017-05-18T12:03:17.312+03:002017-05-18T12:03:17.312+03:00Пепи,
знам два начина от баща ми, той е ловец и мн...Пепи,<br />знам два начина от баща ми, той е ловец и много лесно знае как се скубят пъдпъдъци.Пъдпъдъците не се попарват с вряла вода.Поставят се във фризера за да замръзнат леко и тогава много лесно се оскубва перушината.Друг начин е пъдпъдъка след улова когато ще се оскубва да се остави в хладилник, да се охлади максимално и да се оскубе съвсем внимателно.След това пъдпъдъка се завива във вестник.Вестникът се запалва и пъдпъдъкът се опърля много лесно.Когато вестникът изгори пъдпъдъкът е готов.След това пъдпъдъкът се почиства както се почиства пернат дивеч.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-4961695362517240432012-01-15T20:26:00.867+02:002012-01-15T20:26:00.867+02:00Благодаря, Бети, поздрави и на теб!Благодаря, Бети, поздрави и на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-56720490535364045632012-01-13T15:25:30.800+02:002012-01-13T15:25:30.800+02:00Въведението ме разсмя,Пеп!
Не съм скубала таквози ...Въведението ме разсмя,Пеп!<br />Не съм скубала таквози чудо,но от теб съм чела и друг път,че е УжасТ :)!<br />Но съм яла веднъж,страхотно е вкусно пъдпъдъчото!И сега като гледам твоите направоооо.... как ми се приискаха,мммм!<br />Че и си играла да ги пълни,ама страшна си ,ей!За месенце ли е веднага ти се намества настроението за готвене!Само не разбрах защо макароните ще са придружени с нерви?<br /><br />Хубав петък!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17965193857648496932012-01-13T09:52:10.313+02:002012-01-13T09:52:10.313+02:00Пепи, ястието ти изглежда много вкусно приготвено...Пепи, ястието ти изглежда много вкусно приготвено!Известни са ми всички перипетии по обработването,така да се каже на тези миниатюрни пернати....Чудесно си представила всичко!<br /><br />ПоздравиБетиhttp://vkusnosbety.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23653007089370441692012-01-11T20:13:21.818+02:002012-01-11T20:13:21.818+02:00Пепи, да си призная, едно време като младо момиче ...Пепи, да си призная, едно време като младо момиче ;)))) ядох гургулици. Много вкусни бяха. Не знам дали са близки по вкус до пъдпъдъците, но сега като ги гледам твоите в чинията и като прочетох рецептата, много ми се иска да прибера чинията, но като гледам колко народ е писал преди мен, явно ми остава само да гледам и преглъщам. Сигурно вече няма помен и от перушината им даже. :)))))Venettahttps://www.blogger.com/profile/15105662937100349961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-31945794834789824832012-01-11T16:34:39.462+02:002012-01-11T16:34:39.462+02:00Дано поне да ги оскубе, приготвянето в гювеча е ле...Дано поне да ги оскубе, приготвянето в гювеча е лесно :) Поздрави и на теб :) <br /><br />Пробвай, Дианка! Или поне убеди Ели да купи от нашето Метро и да те покани на гости :)) <br /><br />Светле, ако има следващ път с пъдпъдъците няма начин да не ги пробвам след такова убеждение :) Пък и щом наденица има вътре, няма как да не са вкусни.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-39907471249187298962012-01-11T16:14:07.293+02:002012-01-11T16:14:07.293+02:00Привет и от мен! У дома имаме един ловец,който бе ...Привет и от мен! У дома имаме един ловец,който бе възхитен от вкусната рецепта и обеща да ни зарадва с нея! Поздрави:)skilful cookhttps://www.blogger.com/profile/01394791604119104717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-43827443575566343902012-01-10T18:30:35.868+02:002012-01-10T18:30:35.868+02:00Умопомрачително е! Никога не съм яла пъдпъдъци, но...Умопомрачително е! Никога не съм яла пъдпъдъци, но ще го пробвам с удоволствие това ястия. Супер си Пепи!<br />Лека вечер!Diana Stoyanovahttps://www.blogger.com/profile/07184117052393398533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-40929567858181109192012-01-10T18:28:48.269+02:002012-01-10T18:28:48.269+02:00Пепи, ние също си мислехме,че много постни ще изля...Пепи, ние също си мислехме,че много постни ще излязат първия път като ги правих;))))затова ползвах сурова наденица за пълнеж, барабар с изрязаното от патладжаните, лук, чесън, подправки....опитай така;))))Svetlana Dhttps://www.blogger.com/profile/08201854224528433580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-74710767816263862552012-01-10T15:47:17.135+02:002012-01-10T15:47:17.135+02:00Зори, вземи за проба. И при Мария-пепеляшка има мн...Зори, вземи за проба. И при Мария-пепеляшка има много хубава рецепта за пъдпъдъци. <br /><br />Светле, много ми се искаше да ги напълня в патладжани. От как ги показа една девойка в мама-та, все с патладжани асоциирам, като чуя пъдпъдъци. Но половинът отказа, няма да бъде вкусен.... патладжана. Все едно пък ще го яде. <br />Поздрави и хубава седмица и на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2327888711351497692012-01-09T22:50:49.162+02:002012-01-09T22:50:49.162+02:00Много обичам пътпъдъци, че и яйчицата им! Вземам с...Много обичам пътпъдъци, че и яйчицата им! Вземам си с удовослтвие от твоето предложение! Аз обикновено правя пълнени патладжани с пътпъдъци, или в тенджера под налягане с гъби и бяло вино, както майка правеше гълъбчетата едно време... Ех, че ми възобнови спомените!Поздрави и хубава седмица!Svetlana Dhttps://www.blogger.com/profile/08201854224528433580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76152221521011002742012-01-09T20:30:17.101+02:002012-01-09T20:30:17.101+02:00Пепи, от сутринта преглъщам :) ще се ходи в Метро ...Пепи, от сутринта преглъщам :) ще се ходи в Метро май :) че половинът на лов не ходи :)Еochttps://www.blogger.com/profile/07941005954127745355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-4967894481367881862012-01-09T18:10:30.106+02:002012-01-09T18:10:30.106+02:00Дръпни си едното, Инче :)
Йоли, знаеш, че не съм...Дръпни си едното, Инче :) <br /><br />Йоли, знаеш, че не съм аз виновна. Оня, дето ти се пише приятел е. Като мъкне разни работи няма да ги хвърлям, я :-) <br /><br />Диди, как малка :) 10 ястия с.. са си доста напрягащи, особено ако трябва да се готвят последователно :) Ама всъщност защо пък последователно ги правя - и аз не знам. Май трябва да си преразгледам идеята :)Благодаря ти много, спорна и хубава седмица на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-7953301588325564582012-01-09T18:07:25.066+02:002012-01-09T18:07:25.066+02:00Аххх пъдпъдък ... какъж ли вкус има, много съм люб...Аххх пъдпъдък ... какъж ли вкус има, много съм любопитна, а и с тези бажно готвещи тенджери ми бъдите любопитството :) Изглежда много вкусно Пепи :)<br />Усмихната седмица!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15181795558804402616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70701441393331345092012-01-09T15:57:00.271+02:002012-01-09T15:57:00.271+02:00Не е честно!!! Искам и аз едно пъдпъдъче :))
Адски...Не е честно!!! Искам и аз едно пъдпъдъче :))<br />Адски вкусно изглежда, Пепи :)fedorahttps://www.blogger.com/profile/03406231705574249538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-61201479582808798962012-01-09T15:56:22.887+02:002012-01-09T15:56:22.887+02:00Ришельо,а? Ришельо!!! Ще ти дам аз на теб едно Ри...Ришельо,а? Ришельо!!! Ще ти дам аз на теб едно Ришельо!!! Просто едва те издържам вече. Защо ме дразниш така,бе жена? А ми се пишеш приятелка!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-62804165250566102232012-01-09T15:37:28.279+02:002012-01-09T15:37:28.279+02:00Ех, Пепи, знаеш, не съм по местото,
но не мога да...Ех, Пепи, знаеш, не съм по местото, <br />но не мога да не се впечатля от вещината и майсторството, с което го приготвяш. Чудесен проект, а и си мисля, че идеята 10х е малка по обем...<br />Сърдечни поздрави и усмихната нова седмица, Дианаdi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-82889868804692306862012-01-09T11:42:06.168+02:002012-01-09T11:42:06.168+02:00аз ?? ъ-ъ.. пъдпъдъците са :)
Кате, предполагам,...аз ?? ъ-ъ.. пъдпъдъците са :) <br /><br />Кате, предполагам, че на жар ги е хапвал... виж, за такива, бих се жертвала още веднъж да скубя :) Хубава нова седмица и на теб! <br /><br />Еви, заменям гледка на златисти пъдпъдъци с гледка на шоколадови сладки :-) Прегръдки и спорна седмица да ти е! <br /><br />Марианче, ще се радвам, ако ги пробваш и споделиш. Тъкмо убеждавах Ели, че ги има в Метро :) Хубава ден и на теб! <br /><br />Дани, лука е много добре овкусен от гаргите :))Спорна и хубава седмица да ти е ! <br /><br />Лети, птиче с кост като на по-голяма риба :) и червено месо. Обясних го :) Прегръдка и за теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-47080952397727740472012-01-09T11:12:48.022+02:002012-01-09T11:12:48.022+02:00Пепчо нямаш милост! Просто прелестни са тези пъдпъ...Пепчо нямаш милост! Просто прелестни са тези пъдпъдъчета! Да имаше как да телепортираш една порцийка до мен :) Прегръдки и хубава нова седмица!Габиhttps://www.blogger.com/profile/08140687375153570525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-47595614149616741942012-01-09T11:00:09.278+02:002012-01-09T11:00:09.278+02:00Ооф,голямо изкушение си ти.... :-))Ооф,голямо изкушение си ти.... :-))Красиhttps://www.blogger.com/profile/14453216019691069229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-74929651099479194382012-01-09T09:14:54.540+02:002012-01-09T09:14:54.540+02:00Облизах си пръстите...
Пепи, Кардинал Ришельо, сси...Облизах си пръстите...<br />Пепи, Кардинал Ришельо, ссигурно с удоволствие си е похапвал тези пъдпъдъци,само че не от Crock-pot<br />хихихи...<br />Хубава нова седмица:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12744341334512569363noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-48463378030662047822012-01-09T09:11:30.937+02:002012-01-09T09:11:30.937+02:00Пеп, ама бива ли за закуска да ми поднасяш такава ...Пеп, ама бива ли за закуска да ми поднасяш такава красота! Никога не съм опитвала тези пернати, а и толкова елегантно са се сгушили и такъв златист загар имат, че не бих им устояла...<br />Останаха ми очите в тях, ще им се любувам още дълго. Прегръдки с пожелания за спорна нова седмица! :)Ева Тоневаhttp://www.evatoneva.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-19052248765965882962012-01-09T08:27:09.009+02:002012-01-09T08:27:09.009+02:00Пепи, ястието е страхотно! Преди време и аз съм ск...Пепи, ястието е страхотно! Преди време и аз съм скубала тези малки птички с тоооолкова много пера! Запичала съм ги само с подправки и вино - няма такава вкусотия! Сега ги продават в метро и с удоволствие бих пробвала твоето предложение!<br />Хубав ден!Mариянаhttps://www.blogger.com/profile/10685297633469660370noreply@blogger.com