tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post7560760665083741073..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Боб, боб, боб и бръмбари в главата pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger58125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-74558046803029694112023-01-21T16:19:13.234+02:002023-01-21T16:19:13.234+02:00Здравейте , благодаря за хубавите думи! Бобо лещат...Здравейте , благодаря за хубавите думи! Бобо лещата накисвам само за половин час, по принцип тя увира доста бързо.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-79643449118865303702023-01-21T14:35:05.109+02:002023-01-21T14:35:05.109+02:00Здравейте! Прекрасен блог и често се ровя в него :...Здравейте! Прекрасен блог и често се ровя в него :) Бобо-лещата “черно око” накисвате ли го? Благодаря 😊Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73756957236863921552019-01-05T10:11:36.741+02:002019-01-05T10:11:36.741+02:00Най-добре. Не ползвам мултикукър, тук съм писала з...Най-добре. Не ползвам мултикукър, тук съм писала за слоукукър. Имат разлика в начина на готвене и най-доброто при слоу уреда е, че винаги можеш да надникнеш. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-46729457441684018042019-01-05T10:01:41.904+02:002019-01-05T10:01:41.904+02:00Получих мултикукър Делимано, настройва се и времет...Получих мултикукър Делимано, настройва се и времето, и температурата. И не можеш да го отваряш преди да е свършила програмата, затова се затрудних малко. По-добре май да си го правя на печката, там ще си го наглеждам, а и ще мога да му сложа наденичка :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10802937255770588940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-25855608520075461252019-01-03T00:17:55.118+02:002019-01-03T00:17:55.118+02:00Здравейте, Виктория :)
Вие мултикукър ли получихт...Здравейте, Виктория :) <br />Вие мултикукър ли получихте, или слоукукър? Това са два различни уреда. Има слоукукъри, които работят само на една степен, може би Вашият е такъв. Градусите са едни и същи, различно е времето, за което ги достига - например 2л. манджа :) ще заври /по-скоро закъкри/ за 2 часа на || степен /по-силната/ и за 3 часа на | степен /по-слабата/. Разбира се и боба е различен - готви се за различно време. <br />Сама ще пробвате и ще му свикнете с времето. Но бобът задължително го кипвате в обикновена тенджера и тогава прехвърляте там да се готви- Заложете на едни 6 часа, а след четвъртия час го наглеждайте - ако се свари по-рано, изключвате.- pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-48994291339248591322019-01-02T17:54:27.945+02:002019-01-02T17:54:27.945+02:00Получих мултикукър като коледен подарък от свекърв...Получих мултикукър като коледен подарък от свекърва ми. Много се вълнувам и иска сега да го изпробвам за боба. Пишете с вашия крок пот на 1ва или 2ра степен, това колко градуса е, че при мен степени няма? Благодаря.<br />Виктория Яневаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-85803291769861117282017-12-13T23:29:55.900+02:002017-12-13T23:29:55.900+02:00Здравей, Ани-фен :)
Много съм доволна, че си усет...Здравей, Ани-фен :) <br />Много съм доволна, че си усетила удоволствие от готвенето :) освен, че така нещата се получават по-добре, нека да е с удоволствие, щом се налага :) <br />А това, че домашните са най-доволни - спор няма. И у нас е така. Е, понякога е трудно да угодиш на 6 човека, но за всекиго си има по нещо. <br />Поздрави и на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23087920380695404632017-12-13T14:43:31.004+02:002017-12-13T14:43:31.004+02:00Благодаря ти сърдечно ! Твоите рецепти и напътстви...Благодаря ти сърдечно ! Твоите рецепти и напътствия са невероятно полезни за начинаещ готвач като мен. Вече не готвя по задължение, а с удоволствие ! Откри се невероятен кулинарен свят за мен ! Да не говорим , че в къщи всички са супер доволни от моята нова страст ! Вече съм ти верен фен и ги чета редовно ! : ) Желая ти много здраве и щастие ! : )Avrorahttps://www.blogger.com/profile/18297407011480280363noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-69963317940034289412016-11-12T22:34:02.482+02:002016-11-12T22:34:02.482+02:00Здрасти и на теб :) Ние тази вечер приключихме с б...Здрасти и на теб :) Ние тази вечер приключихме с боба за този месец, но дано другия път се сетя за препоръката и да пробвам. Пак макари моя да увира няма и за час, нали е домашен :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8995821674719414022016-11-12T21:42:14.294+02:002016-11-12T21:42:14.294+02:00Здравейте момичета и момчета!Сега ще ви споделя не...Здравейте момичета и момчета!Сега ще ви споделя нещо за боба,което много малко хора знаят а на повечето от вас ще прозвучи налудничаво.И така накиснете боба със 4-5л сол,поне 4-5часа ако е за цяла нощ още по-добре.Измивате го добре и тогава варите.Повярвайте става като масло и най гадншя боб увира за 40-50минут.Не е шега пробвайте и се уверете сами.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-5739264224213663732014-08-22T18:22:06.975+03:002014-08-22T18:22:06.975+03:00Не мога, за съжаление :) Тенджерата под налягане ...Не мога, за съжаление :) Тенджерата под налягане е уреда, който изхвърлих от употреба (дори не знам къде прибрах) Иначе така го готвех, с всички продукти, но виж - на 3-ката на котлона (аз най-силна и сега почти не ползвам). Като ида при мама и ако се сетя, ще пробвам с нейната тенджера. <br />Поздрави :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-26345330468555548822014-08-22T17:28:57.559+03:002014-08-22T17:28:57.559+03:00Много ви харесвам блога и се възползвам от него че...Много ви харесвам блога и се възползвам от него често. Предизвиквам ви обаче да пробвате нещо. Без да накисвате боба, просто го измивате добре и го слагате в тенджера под налягане с нарязани на едро глава лук, червени чушки, 2-3 моркова. Номерът е в бавното завиране. Много, много бавно, на 1-ва или 2-ра степен на ел. котлон(на газ не става). 40 мин след завирането отворете, прехвърлете в друга тенджера и застройте! Kai Zenhttps://www.blogger.com/profile/03440226799497051820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-15577963972564716492014-02-01T11:48:26.919+02:002014-02-01T11:48:26.919+02:00Едва ли има по-подробна и по-изчерпателна публикац...Едва ли има по-подробна и по-изчерпателна публикация за ужким най-простата манджа. Ама хич не е проста, най-сложното нещо е да намериш хубав боб, дето се разварява и си пуска нишестето. Понеже българската земя не може да ражда боб, се налага да си го внасяме от къде ли не, че и от Китай, дето трябва да изхранва един милиард население. Аз наистина се вдъхнових от публикацията и си сготвих, и си хапнах бобец, но в по-бледия вариант, на "свеки". Отдавна го исках точно такъв, а не в червения му вариант. Пък и на хубав боб попаднах - абе пълно щастие, дето се вика! АнаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-41702527193531654522013-08-22T15:39:48.989+03:002013-08-22T15:39:48.989+03:00Радвам се, че ти е била полезна публикацията :)
А ...Радвам се, че ти е била полезна публикацията :)<br />А суджука - зависи какъв е. Ако е готов, сух (полу сух) - 10 мин. преди да отместиш от котлона; ако е пресен суджук - добре е да поври около 25-30 мин. <br />Ако е варена наденица - 10 мин. пак са достатъчни. <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-32774449089891813762013-08-22T13:31:08.943+03:002013-08-22T13:31:08.943+03:00Много полезно ми беше. С лаптопа на масата, четях ...Много полезно ми беше. С лаптопа на масата, четях и следвах стъпка по стъпка. Направих яхнийка, като пропуснах единствено сгъстяването с брашно...мога да кажа само че мирише доста добре и ще очаквам отзивите от приятеля ми довечера :) А като се прави със суджук, той кога се добавя?Savchetyhttps://www.blogger.com/profile/16134057490685878103noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-25357268236176892032013-02-25T10:54:28.809+02:002013-02-25T10:54:28.809+02:00с размер на черпаче, нали :) с размер на черпаче, нали :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-83293808581105188372013-02-25T01:29:54.066+02:002013-02-25T01:29:54.066+02:00Тия всичките постните варианти да ми ги наредиш на...Тия всичките постните варианти да ми ги наредиш на една маса и да ми дадеш наааай-голямата лъжица, която имаш, ммммммм.:)))))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23973419983896345852012-11-01T12:04:23.313+02:002012-11-01T12:04:23.313+02:00Благодаря за хубавите рецепти и преживяването -ник...Благодаря за хубавите рецепти и преживяването -никога не съм се забавлявала така с боб....накиснах една купичка и утре ще я сготвя по описания начин в тенджера за бавно готвенеКатяnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-61428846520673831712012-10-17T13:26:00.417+03:002012-10-17T13:26:00.417+03:00Да, тъмна става водата му, макар и да я сменям. Мо...Да, тъмна става водата му, макар и да я сменям. Може би затова не се харесва. <br />Чакам да споделиш резултатите :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-56450367099844437192012-10-16T11:03:24.883+03:002012-10-16T11:03:24.883+03:00Благодаря за писмото в АБВ - Поща,както и за страх...Благодаря за писмото в АБВ - Поща,както и за страхотните поясниня и снимковия материал. Вярно е, че никога не бях готвил зелен боб, но при тези прекрасни фотографии, човек трябва да е сляп, за да не разбере кое как се прави, колко време се вари и какви са "тайните моменти". <br />Ще започна с белия боб, това черно око съм го опитвал като малък и нямам много добър спомен, може би защото храната става тъмна и човек започва да се ослушва и предварително се наглася, че няма да му хареса. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-88233770848200425442012-10-13T11:30:27.839+03:002012-10-13T11:30:27.839+03:00Ами ние ходим там, но за съжаление колата ни вози ...Ами ние ходим там, но за съжаление колата ни вози от т. А до т. Б и никъде извън тях не може да спре :)) Пример - минаваме през родопско селце с 50 км/ч. и Мише показва маса с боб, картофи и разни неща пред къща - Ето от тук можеш да си купиш боб, защото ще е със сигурност домашен. Ама да не мислиш спря, или намали, че да ми хвърли жената пакет с боб в колата? нееееее. Ей така всичко по пътя го подминаваме ние. <br />Освен да ми пратиш бобени зърна за семе. <br />А с тоя копър..... ще ме накараш да пробвам и аз :)) <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70912583580194635252012-10-13T11:27:45.093+03:002012-10-13T11:27:45.093+03:00С огромно закъснение - благодаря, Еви :)) С огромно закъснение - благодаря, Еви :)) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-5019846369680795932012-10-13T10:07:52.081+03:002012-10-13T10:07:52.081+03:00А, щях да пиша. Купих си от Смилян преди години бо...А, щях да пиша. Купих си от Смилян преди години боб и оттогава успешно го отглеждаме в наше село. Бял, пъстър, черен на точки, кафяв, всякакъв излиза. :)Kokonahttps://www.blogger.com/profile/16223740025279908677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76441927313685476112012-10-13T10:06:02.479+03:002012-10-13T10:06:02.479+03:00Много хубава публикация. Много полезна ми беше. Об...Много хубава публикация. Много полезна ми беше. Обожавам боб, но всеки път го правя по различен начин. Понякога ми се получава много вкусен, друг път не:)<br />Свекърва ми и тя добавя сода в боба да кипне, ама пусто, аз все забравям :) <br />Любител съм на боб яхнията, а мъжа ми обич боб-чорба. Ще се възползвам от твоите рецепти.<br /><br />И... аз съм от тези, дето обожават зеления боб с копър и то в голямо изобилие :))) И с много чесън :)Kokonahttps://www.blogger.com/profile/16223740025279908677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22759322479994392582012-10-01T21:38:38.343+03:002012-10-01T21:38:38.343+03:00Никак не е просто да сготвиш "прост" боб...Никак не е просто да сготвиш "прост" боб, Пепи! Има много тънкости в приготвянето и още толкова рецепти. Невероятна публикация! Прегръдки! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.com