tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post2093376350277395769..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Яхния от спанак с месоpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-39210985064906088572022-05-08T11:23:07.032+03:002022-05-08T11:23:07.032+03:00За можене-може, но аз не харесвам домати при готв...За можене-може, но аз не харесвам домати при готвения спанак, не са ми по вкуса, дори ориз и спанак да е. <br />Ако ще пробвате-сложете след червения пипер, но не Ви гарантирам за вкус, за разлика от тукpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-52568235211311585892022-05-07T22:45:46.543+03:002022-05-07T22:45:46.543+03:00Може ли да се добавят домати и ако да, в кой момен...Може ли да се добавят домати и ако да, в кой момент е удачно да се прибавят?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8689544244609182382020-03-14T23:38:05.001+02:002020-03-14T23:38:05.001+02:00и аз утре ще я готвя с прясна доставка на зеленни ...и аз утре ще я готвя с прясна доставка на зеленни :) <br />Радвам се, че сте харесали манджата и сте си хапнали сладко, Катина :) <br />Жива и здрави и в твоя дом бъдете! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70138530567550859092020-03-14T21:27:42.154+02:002020-03-14T21:27:42.154+02:00Пепчо, жива да си за тази прекрасна и вкусна мандж...Пепчо, жива да си за тази прекрасна и вкусна манджиджка. Какво по хубаво от това, когато очакваме да се затрием от корона вируса, поне да сме си хапнали вкусно. Нямах запаси от пресен лук и чесън, но пак беше невероятно. Топихме хляб и се облизвахме. Благодаря ти. Няма твоя рецепта да съм пробвал и да не се е получила, пък и хвалби на твой гръб да получавам.<br />Да си жива и здрава и ти и всички канибали 😍Katina Halavimahttps://www.blogger.com/profile/01444853784446226997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10181421721966571662020-01-28T14:33:12.660+02:002020-01-28T14:33:12.660+02:00И ще бъде вкусно :) И ще бъде вкусно :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8756257665134216432020-01-28T10:54:26.485+02:002020-01-28T10:54:26.485+02:00Вчера набрах спанак и в мочента го готвя с патешки...Вчера набрах спанак и в мочента го готвя с патешки маншон, нищо че още е януари, мирише вкусно.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01127374947422354445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-81499253377104222942015-12-08T21:26:26.074+02:002015-12-08T21:26:26.074+02:00Много добра идея за ориза :)
Радвам се, че Ви е х...Много добра идея за ориза :) <br />Радвам се, че Ви е харесала яхнията :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8335075882175454102015-12-08T19:23:07.039+02:002015-12-08T19:23:07.039+02:00Уникално вкусно.Аз вместо да сгъстявам с брашно,сл...Уникално вкусно.Аз вместо да сгъстявам с брашно,сложих малко ориз.Стана страхотно.Благодаря за хубавата рецепта.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-18742228810945550712014-10-14T17:47:01.942+03:002014-10-14T17:47:01.942+03:00оо и аз ползвам замразен понякога. Вярно, че с пре...оо и аз ползвам замразен понякога. Вярно, че с пресния е по-вкусно, но се случва човек да не може да вземе пресен, или да бърза след работа :) <br />Радвам се, че Ви е харесало :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-67296991473535695782014-10-14T17:06:53.804+03:002014-10-14T17:06:53.804+03:00Много хубава рецептичка. Никога не бях правила и с...Много хубава рецептичка. Никога не бях правила и стана много вкусно. Даже вместо пресен спанак използвах от замразенищ и пак стана вкусно. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-57383360433027700222014-03-27T00:35:41.897+02:002014-03-27T00:35:41.897+02:00Благодаря много за разясненията. В най-скоро време...Благодаря много за разясненията. В най-скоро време ще се опитам да го приготвя :))) <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-79618731204697819002014-03-26T23:19:04.033+02:002014-03-26T23:19:04.033+02:00Здравей и на теб :)
когато се запържва месото, на...Здравей и на теб :) <br />когато се запържва месото, нарязано на късове, то се запечатва и така остава сочно. Долива му се вода и се оставя да се вари на слаб котлон - тихо да къкри. И когато е омекнало, се захържва за съвсем кратко лука и чесъна и се прибавя месото с неговия бульон от варенето. <br />Аз обаче се опитвам да избягвам запръжките и затова поставям месото в заврялата вода, един вид да се бланшира - врялата вода да го запечата пак, за да остане сочно месото. От там нататък всичко е еднакво, до събирането с лука..... <br />Универсалната подправка е от зеленчуци. Ако нямаш - не слагай бульончета от магазина - месото ще си пусне хубав бульон. Ако имаш под ръка морков, чушка, целина - стрък или глава - сложи от тях. Ако не - погледни в магазините, продават в едни пликчета сушени зеленчуци за супи и готвене - по-добре си купи от тях, дори да не е за точно тази яхния, за други ястия да имаш - там се вижда какви са продуктите вътре и че няма химия. <br />Ако нещо не е ясно, утре ще отговоря :) <br />Лека нощ на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22495994474332541232014-03-26T22:13:20.774+02:002014-03-26T22:13:20.774+02:00Здравейте, Пепи :)) Отдавна следя блога Ви, но за ...Здравейте, Пепи :)) Отдавна следя блога Ви, но за първи път ще пиша - каня се да приготвя тази яхния и имам 1-2 въпроса:<br />Тази универсална поправка, за която пишете, ако я нямаме домашно приготвена, може ли да се замени с бульон от магазина?<br />Също така, обяснявате в рецептата, че най-добре месото да се позапържи... В такъв случай, предполагам, че отпада варианта да го чакаме да завира във водата?<br />Също не разбрах дали, ако го запържим, след това го слагаме да ври на тих огън.<br /><br />ПП: Прощавайте за глупавите въпроси, но досега не съм готвила това ястие, а вкъщи много се харесва, искам да не объркам нищо.<br /><br />Приятна вечер! :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-87101504381995179942012-05-04T16:33:34.389+03:002012-05-04T16:33:34.389+03:00Здравей!
Дано да се е получило вече :)Здравей! <br />Дано да се е получило вече :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-55644275102250408752012-05-02T11:55:24.627+03:002012-05-02T11:55:24.627+03:00ЗДРАВЕЙТЕ,И АЗ ДНЕС РЕШИХ ДА СМЕ НА ЗЕЛЕНО.ДАНО СЕ...ЗДРАВЕЙТЕ,И АЗ ДНЕС РЕШИХ ДА СМЕ НА ЗЕЛЕНО.ДАНО СЕ ПОЛУЧИ,ЧЕ СЪМ С ДВЕ ЛЕВИ ХИХИAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-45076287176387097692010-04-12T23:07:38.981+03:002010-04-12T23:07:38.981+03:00Спасибо, Малина!
очень рада, что вам понравилось....Спасибо, Малина! <br />очень рада, что вам понравилось. <br />Желаю вам счатливой недели:)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-26791631702709343422010-04-09T19:29:02.682+03:002010-04-09T19:29:02.682+03:00какая красота и вкуснота у Вас!какая красота и вкуснота у Вас!Малинаhttps://www.blogger.com/profile/13617118361864419983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-56997713668179853242010-03-18T22:55:55.187+02:002010-03-18T22:55:55.187+02:00Мерси, Ина, ама то след като се наядеш с чесън как...Мерси, Ина, ама то след като се наядеш с чесън какво ти остава, освен да пуснеш пердето :) респ.сложиш очилата. <br />Ани, при вас само спанак, но пък измит продават, имам сведения аз :) А тук - ако знаеш колко пъти е с калта.....<br />Ани, Дани, Диди, Ина, <br />Лека нощ и хубав, слънчев ден утре :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-7187856265050930342010-03-18T21:38:41.800+02:002010-03-18T21:38:41.800+02:00Ох, освен че ми е приятно да гледам вкусотийките т...Ох, освен че ми е приятно да гледам вкусотийките ти, особено ведро ми става и от емотиконите, които слагаш - едни такива "пърхащи" хахаха Как да не се засмееш на последните две?!<br />Много усмихната вечер :)fedorahttps://www.blogger.com/profile/03406231705574249538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-61334077753263206462010-03-18T17:54:58.884+02:002010-03-18T17:54:58.884+02:00Обожавам тези зелени вкуснотии, Пепи :)))
Усмихнат...Обожавам тези зелени вкуснотии, Пепи :)))<br />Усмихната вечер, мила!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-51201768199309388442010-03-18T17:44:12.978+02:002010-03-18T17:44:12.978+02:00Права си,Пепи,време си е за зелено.Аз още не съм г...Права си,Пепи,време си е за зелено.Аз още не съм го подкарала.<br />А такава яхния,особено с агнешко,кой не обича!<br />Приятна вечер!:)Didi Bunovahttps://www.blogger.com/profile/07123139525798482108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-87402439661207522712010-03-18T16:24:55.654+02:002010-03-18T16:24:55.654+02:00Пепи, чудесна е! Точно така приготвям и аз лапад с...Пепи, чудесна е! Точно така приготвям и аз лапад с агнешко! Ех, при нас лапад няма, само спанак...и коприва няма, а как обичам! Чудесна рецепта!Anniesartbookhttps://www.blogger.com/profile/17442320567093187213noreply@blogger.com