tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post2218595887391762924..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Дива патица конфиpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-43800327482176505732013-03-04T13:38:49.939+02:002013-03-04T13:38:49.939+02:00Патица с патица :)) Патица с патица :)) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10029633502124816862013-03-03T08:10:33.087+02:002013-03-03T08:10:33.087+02:00Тази патица ми взе ума. Страхотна си!!!Тази патица ми взе ума. Страхотна си!!!Diana Stoyanovahttps://www.blogger.com/profile/07184117052393398533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-57906451757917887782013-02-25T10:14:18.072+02:002013-02-25T10:14:18.072+02:00Хахх разсмя ме с това шишане, Игличе :) Пък знае ...Хахх разсмя ме с това шишане, Игличе :) Пък знае ли се, кога ще ти кацне патица на плота :) Но с всякакво месо, да си знаеш :)<br />Хубава и спорна седмица на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53929022926760998822013-02-23T00:38:37.985+02:002013-02-23T00:38:37.985+02:00Леле, Пепи, каква вкусотия си спретнала пак, с тез...Леле, Пепи, каква вкусотия си спретнала пак, с тези конфита ме предизвиквате доста, ама я закъсах, че няма ловджия у дома, освен аз да грабвам шишането и да хуквам на лов за диви патици...Поне имам технологията за скубането и готвенето, за което благодаря, пък знае ли се...току-виж "кацнала" някоя патица на плота. Хубава събота и неделя!Игликаhttp://imishkova.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-84166062458588220882013-02-22T20:07:46.825+02:002013-02-22T20:07:46.825+02:00Диде, виж тук в блога има рецепта за патица с кисе...Диде, виж тук в блога има рецепта за патица с кисело зеле почти по баварски. Там се вижда как я скубя аз :) Направо си е одрана. Но беше дива, замразена. А тези са ми подарък, но оскубани. <br />За домашните патици - във врялата вода се слага сода за хляб - така се скубят лесно. <br />Но ако може да ти подарят :) по-лесно е. <br />Хубави почивни дни и на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-15048818383772227892013-02-22T18:37:46.605+02:002013-02-22T18:37:46.605+02:00Благодаря, Дианка :)
Хубави почивни дни на теб със...Благодаря, Дианка :)<br />Хубави почивни дни на теб със семейството! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23103033893359805002013-02-22T18:37:05.634+02:002013-02-22T18:37:05.634+02:00Много благодаря за пожеланията!
Радвам се, когато...Много благодаря за пожеланията! <br />Радвам се, когато мога да помогна. <br />Поздрави и на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-55065865409498132552013-02-22T17:39:27.020+02:002013-02-22T17:39:27.020+02:00Ау, страхотно си ги спретнала патетата...Ама напра...Ау, страхотно си ги спретнала патетата...Ама направо завидно добре изглежда...Обаче имам сериозен въпрос - как я оскуба? И знаеш ли защо питам? Защото преди две години ми се наложи да скубя две домашни патици и няма да си наложа такова самонаказание втори път...Та и по този повод съм забранила вкъщи да ми носят патици с пера...Ако е голо пилето - няма проблем (-:<br />Хубава събота и неделя!Didahttps://www.blogger.com/profile/14981424268250751421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-13901099620674172122013-02-21T20:04:49.754+02:002013-02-21T20:04:49.754+02:00Здравей, Пепи:) Благодаря ти за начина, по който п...Здравей, Пепи:) Благодаря ти за начина, по който представяш всяка една рецепта и за всички детайли за приготвянето на едно ястие, които съм научила от теб!:) Пожелавам ти здраве на теб и семейството ти и неспиращ ентусиазъм и идеи! Още веднъж - благодаря от сърце! СветлаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-85212544816472045892013-02-21T18:16:19.112+02:002013-02-21T18:16:19.112+02:00Е, Пепи,
мисля си че след коментара на Анета, нищ...Е, Пепи, <br />мисля си че след коментара на Анета, нищо друго не е нужно да се добавя...<br />И моите поздравления, хубава и спокойна вечер, Дианаdi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10577583027495690202013-02-21T17:31:51.115+02:002013-02-21T17:31:51.115+02:00Бързите, смели и сръчни :) винаги печелят, нали, Р...Бързите, смели и сръчни :) винаги печелят, нали, Роси :)<br />Хубава вечер на теб да е! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-42934222532416447982013-02-21T16:47:22.405+02:002013-02-21T16:47:22.405+02:00Бутче, Еви, че те крилцата са паднали в жертва :)...Бутче, Еви, че те крилцата са паднали в жертва :)<br />Благодаря! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53532003073575897662013-02-21T16:46:47.847+02:002013-02-21T16:46:47.847+02:00Мдааа, съвсем ясно :)
Приятно ми е, Анета :) и мно...Мдааа, съвсем ясно :)<br />Приятно ми е, Анета :) и много ти благодаря за мнението!<br />Стъпила съм здраво на земята, за да може, ако падна, да не е от високо :)<br />Понякога си казвам, че си бях много добре, когато преди години познавах един вид брашно, два-три вида сирене и 5 подправки. Но за добро или зло, телевизията и интернета ни отварят очите и за други, на което пък няма как да се радвам. Спомням си, как се радвах, когато открих розмарина като подправка. Но после го смених с други и така. <br />Жак Пепен ( и Лидия) са ми любимите готвещи на Фиеста. От нещо толкова простичко правят правят нещата да изглеждат апетитни и дори злоядите да проядат (точно простия пълнен картоф е един пример ). <br /> Тези почивни дни ще оставя тв на 24 китчън, дано да случа на епизод с Анабел. <br />Поздрави на теб и дано да е по-хубав края на седмицата! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-90082802683254763942013-02-21T14:39:03.753+02:002013-02-21T14:39:03.753+02:00Пепи,пак й се нагледах на патицата,има защо да сте...Пепи,пак й се нагледах на патицата,има защо да сте се борили за платото!Малка,пък и вкусна,който е по-бърз печели :)) .<br />Страхотно си я описала като технология и с впечатляващ и апетитно представен резултат!<br />Усмихнат и успешен ден!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-68748320443156922172013-02-21T11:05:27.489+02:002013-02-21T11:05:27.489+02:00Леле, каква коричка златна има това патенце, Пепи!...Леле, каква коричка златна има това патенце, Пепи! С чаша вино, то май обедно време стана, ще си чупна малко. Прегръдки, мила! И поздрави за ловджията! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-86758817917458507272013-02-21T08:38:47.072+02:002013-02-21T08:38:47.072+02:00Понеже стана дума: "Свежата Анабел" е по...Понеже стана дума: "Свежата Анабел" е по 24 китчен. Снима се в Нова Зеландия, в една прекрасна селска кухня в рустикален стил. Жената е уникална: практична, земна.Епизодите са заснети много красиво. Лошото е, че тези предавания нямат периодичност, която човек да следи, в програмата пише едно, дават друго. А по другия канал, аз лично за себе си, твърде късно открих Жак Пепен, но за сметка на това се влюбих завинаги в това, което прави. И как го прави! Аз обичам проста и здрава храна. В по-старите готварски книги, когато хората са били и по-бедни, рецептите са буквално с 3-4 продукта. Но качествени! Пепи, ти носиш здраво селско начало и го показваш в сайта си по един прекрасен начин. Стъпила си на земята и затова си толкова креативна в търсенията си. И ни го показваш по един прекрасен начин в блога си, ден след ден. Този мой коментар е лично за теб и можеш да не го публикуваш, нека не отегчаваме аудиторията. А можеш и да го публикуваш, няма лошо. Името ми е Анета. Между другото, мъжът ми също е ловджия, и също е М.!!! Е, ясно е, че и двете вече знаем за какво става дума, нали?!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22282430179700820322013-02-20T22:34:49.896+02:002013-02-20T22:34:49.896+02:00Наздраве, Йоли :) Знаеш ли, скоро май не си готвил...Наздраве, Йоли :) Знаеш ли, скоро май не си готвила гълъби (хихих Николай иска да ти лови от Софийските и да ти носи срещу шоколад) Но съм сигурна, че така ще стават превъзходни. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-89522617926391141152013-02-20T22:33:56.896+02:002013-02-20T22:33:56.896+02:00Много съм подробна, нали, Гери :)
Да ти кажа, пред...Много съм подробна, нали, Гери :)<br />Да ти кажа, преди години спестяването на някои подробности водеха до плачевни резултати (най вече за сладкиши говоря). Предпочитам да е с повечко думи, дори излишни, но ако е от полза на някого - значи е имало защо. <br />Благодаря ти, че намина :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-82458080857765579462013-02-20T22:32:34.244+02:002013-02-20T22:32:34.244+02:00Ако дойдеш със суджучето, ще налея и вино, а докат...Ако дойдеш със суджучето, ще налея и вино, а докато го пием ще сготвим и една птица. <br />САмо и само да не те объркат у вас с часовник-кукувичка. <br />Имаме ли сделка? pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-30723780822779548872013-02-20T22:31:49.474+02:002013-02-20T22:31:49.474+02:00Еее, Дани, искам да видя Джейми и конфи-то. Ако им...Еее, Дани, искам да видя Джейми и конфи-то. Ако имаш линк - давай, моля те. <br />А за мазнината - аз си казах, очаквах да стане твърде мазно, затова се отказах и сложих в крок-пота едната патица. Но видях, че извадих толкова, колкото съм сложила и се убедих. Наистина е страшно крехко. Сега съм наумила и едно заешко да направя така. <br />Лека нощ от мен!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-34467257523209573712013-02-20T22:30:02.458+02:002013-02-20T22:30:02.458+02:00Кате, благодаря ти :)
От човек с отношение към мес...Кате, благодаря ти :)<br />От човек с отношение към месото - това е много мило :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-21546232773385826542013-02-20T22:29:23.354+02:002013-02-20T22:29:23.354+02:00Зори, щом сме повече от един, значи трябва да проб...Зори, щом сме повече от един, значи трябва да пробваш :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-14837423215346923432013-02-20T22:28:54.159+02:002013-02-20T22:28:54.159+02:00Точно така е :) Няма ли качествени продукти, много...Точно така е :) Няма ли качествени продукти, много голям е шанса и резултата да не е добър. <br />И за дивеча си права - правих патица с кисело зеле :) уж по баварски, но така и не се впечатлихме от нея - просто си е патица със зеле. <br />В сайта и форума на Карина (Карина Белмон мисля че е) има цяла тема за готвене "конфи" - на нея винаги се доверявам, много ценни съвети дава, но лично тя беше правила заек конфи (който е на дневен ред) <br />Това предаване "Свежата Анабел" в 24 китчен ли е? Дано имат запис, ще потърся, стана ми интересно. Аз май си оставам верен привърженик на Фиеста ТВ, макар да повтарят предаванията; може би защото 24 китчен-а нашия оператор го предлага едва от година и вече си имах любимци с Фиеста. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-49561730829391602842013-02-20T22:02:37.939+02:002013-02-20T22:02:37.939+02:00Ехаааааааааа,мечта е това!Страхотна си Пеп!Наздрав...Ехаааааааааа,мечта е това!Страхотна си Пеп!Наздраве и на теб,и на ловеца с едно хубаво червено вино!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-34793320015023811342013-02-20T20:44:50.534+02:002013-02-20T20:44:50.534+02:00Дали в предаването "Свежата Анабел", таз...Дали в предаването "Свежата Анабел", тази в Нова Зеландия, не беше показана тази явно доста разпространено по света технология "конфи"? И там обясниха, че не става мазно. Харесва ми, че Пепи е търсеща натура. Пък и тези ловджийски деликатеси си искат своето. Благодаря за подробното описание! Аз самата също обичам да обяснявам кое как съм направила. Харесвам хората с отношение към храната. А то започва най-напред с качествените продукти.Anonymousnoreply@blogger.com