tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post2360331713018993627..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Шоколадови трюфели pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22356996414064723382017-05-19T22:03:26.874+03:002017-05-19T22:03:26.874+03:00Холандско какао 22% масленост. Като "холандск...Холандско какао 22% масленост. Като "холандско" не означава, че е произведено в Холандия. Прилагателното идва от начина на обработка с алкализация, който открива и патентова холандски химик, като отстранява част от маслото на суровото какао. Чистото, сурово, неалкализирано какао е горчиво-кисело на вкус и с много силен аромат, не се разтваря лесно във вода като другото (опитвала съм само Гайо тук) На това, холандското (така обработено) е отнето 1/3 от маслото, разтваря се лесно във вода, по-тъмно и меко е на вкусн. От магазинчето за кафе, където купувам има различни пакети (дори не си правя труд да им запомня имената) на всичките под марката пише "холандско какао" и 22%. Един от пакетите беше син с мъж и жена на него и ако помня - с готварски шапки. Поръчвала съм си онлайн Гайо пак, а в магазин, ако случа на какао на д-р Йоткер премиум - също купувам. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-15968150319891168682017-05-19T17:36:17.977+03:002017-05-19T17:36:17.977+03:00Би ли споделила марката какао , което ползваш ?Би ли споделила марката какао , което ползваш ?yulmanahttps://www.blogger.com/profile/13241966429855346782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-33264512465015164502015-12-20T11:41:10.956+02:002015-12-20T11:41:10.956+02:00Моля, моля :) Весели празници и на Вас~ Моля, моля :) Весели празници и на Вас~ pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-35458475741083487502015-12-20T09:37:49.874+02:002015-12-20T09:37:49.874+02:00Супер, много Ви благодаря! Весели празници! Супер, много Ви благодаря! Весели празници! Anna-Mariyahttps://www.blogger.com/profile/01157628294765685096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-29399344483459091992015-12-19T11:35:35.540+02:002015-12-19T11:35:35.540+02:00около 15-20 броя, зависи от големината им. Ако Ви ...около 15-20 броя, зависи от големината им. Ако Ви трябват повече - направете двойна доза, дори да ви остане от сместа, след като направите нужния брой бонбони тя може да стои в хладилника няколко дни. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-49570879336986627302015-12-19T11:14:52.083+02:002015-12-19T11:14:52.083+02:00Здравейте, страхотна рецепта! Колко броя излизат г...Здравейте, страхотна рецепта! Колко броя излизат горе - долу? Anna-Mariyahttps://www.blogger.com/profile/01157628294765685096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-84397995440313681092015-10-12T23:42:32.937+03:002015-10-12T23:42:32.937+03:00Да, щом е за торта - ще се държат, няма къде да ид...Да, щом е за торта - ще се държат, няма къде да идат :) а за следващия път - знаеш. <br />Поздрави и хубава седмица! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12445090479536687662015-10-12T20:21:30.338+03:002015-10-12T20:21:30.338+03:00Благодаря за отговорите и за помощта!Благодаря за отговорите и за помощта!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12001298255834450952015-10-12T20:20:27.307+03:002015-10-12T20:20:27.307+03:00Вече са факт, така че няма какво да направя за тоз...Вече са факт, така че няма какво да направя за този път, но за напред ще знам да използвам черен.Аз ги направих за украса на торта, така че не е проблем, понеже така или иначе ще се съхраняват в хладилник.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-13886580508997934282015-10-12T19:51:40.965+03:002015-10-12T19:51:40.965+03:00аа, не млечен. Черен. В млечния има количество мля...аа, не млечен. Черен. В млечния има количество мляко (прах) и определено прави сместа по-мека. <br />Ползвам черен шоколад за такива бонбони, ако ти са горчиви - ползвай черен шоколад и малко пудра захар. Черния шоколад трябва да е с над 60% какао, тогава е хубав. <br />Като направиш 3-4-5 бройки и мести с табла/чиния в хладилника, да стоят на студено. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-64447845541379532062015-10-12T18:05:37.629+03:002015-10-12T18:05:37.629+03:00Така се получиха, но се разваля формата като стоят...Така се получиха, но се разваля формата като стоят в стаята.Къде трябва да ги съхранявам? И дали аз нещо не съм объркала, пропорцията ми е 100гр млечен шоколад с 50мл сметана?<br />ВениAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-49624937869586839622015-10-12T16:11:57.407+03:002015-10-12T16:11:57.407+03:00Трябва да е много студен шоколада, изваждайте по м...Трябва да е много студен шоколада, изваждайте по малко количество, другото дръжте в камерата. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-45008399958083458572015-10-12T16:11:07.204+03:002015-10-12T16:11:07.204+03:00Така е, Диди :) Така е, Диди :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-13150268547821289002015-10-12T15:56:19.938+03:002015-10-12T15:56:19.938+03:00При мен като започна да оформям топче с длани и за...При мен като започна да оформям топче с длани и започва да ми омеква шоколада и направо се стапя.<br />Как да избегна това?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11097631776977685931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-84362248233769667792015-03-31T21:00:02.872+03:002015-03-31T21:00:02.872+03:00Любими ..., страхотни и неустоими в твое изпълнени...Любими ..., страхотни и неустоими в твое изпълнение, Пепи!<br />Благодаря за удоволствието, <br />а вдъхновителката ни в шоколадовите вълшебства Марианка е уникална!<br />di_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-30852605219408919452015-03-31T20:40:16.123+03:002015-03-31T20:40:16.123+03:00да ти е сладко, Веси! да ти е сладко, Веси! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-71403878018114646962015-03-27T23:00:17.319+02:002015-03-27T23:00:17.319+02:00Пепи, грабвам си от всичките видове, не се съмнява...Пепи, грабвам си от всичките видове, не се съмнявам във вкуса, а Марианка...е класа...в шоколада няма равна!veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-88570936336836211202015-03-27T13:18:26.044+02:002015-03-27T13:18:26.044+02:00у нас нали сме с разни вкусове, имаше харесали бел...у нас нали сме с разни вкусове, имаше харесали белите, харесали черните.. :) за вескиго по нещо, както се казва :) <br />Благодаря ти, мила Роси и хубав петък дъждовен :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-34497178305711213442015-03-27T13:17:16.911+02:002015-03-27T13:17:16.911+02:00Ще вадя от скритите за теб :)
От Марианка съм нау...Ще вадя от скритите за теб :) <br />От Марианка съм научила всичко за шоколада (тя коментира и те е прочела, иначе във ФБ) и никога нямам провал, когато съм следвала нейните указания. Преди години, за абитуриента Ники бях направила такива кошнички и явно добре се бях справила с темперирането, защото въпреки топлото майско време те издържаха на нормална Т* в заведението за почерпката. <br />Поздрави и на теб и хубави почивни дни! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-36073055656090306042015-03-27T13:13:47.848+02:002015-03-27T13:13:47.848+02:00Благодаря ти, Еви :) Прегръдка и за теб и хубав пе...Благодаря ти, Еви :) Прегръдка и за теб и хубав петък! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-25880503579311310022015-03-27T13:13:16.442+02:002015-03-27T13:13:16.442+02:00Има, има :) скрила съм
Има, има :) скрила съм <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-39332177777975360892015-03-27T13:11:39.668+02:002015-03-27T13:11:39.668+02:00Сърдечно благодаря, Мими! Казаното от теб ми дава ...Сърдечно благодаря, Мими! Казаното от теб ми дава крилца да правя нови опити с шоколада :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-36023363264408414102015-03-27T12:07:09.392+02:002015-03-27T12:07:09.392+02:00Пепи :) прекрасни бонбони!!! С каквото и да се зах...Пепи :) прекрасни бонбони!!! С каквото и да се захванеш, всичко правиш перфектно! Възхищавам ти се! Голяма майсторица си! :) :)Mariana Ghttps://www.blogger.com/profile/02318074365282346329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-86872056410014922942015-03-27T10:54:11.314+02:002015-03-27T10:54:11.314+02:00Разкошни са всичките! Не вярвам нещо да е останало...Разкошни са всичките! Не вярвам нещо да е останало:)traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-83229863507082565132015-03-27T08:40:50.584+02:002015-03-27T08:40:50.584+02:00Няма как да не си взема и пожелая още веднъж здрав...Няма как да не си взема и пожелая още веднъж здраве и дълголетие на милата ти майчица, Пепи! Гояла прегръдка! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.com