tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post2758188960894138978..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Пастетpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger69125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10097634415223278082020-10-31T09:47:16.536+02:002020-10-31T09:47:16.536+02:00Радвам се, че Ви е харесал :)Радвам се, че Ви е харесал :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-54800247885266657822020-10-30T22:24:58.089+02:002020-10-30T22:24:58.089+02:00Поредната доволна съм аз! Страхотен!!!! Лесно се п...Поредната доволна съм аз! Страхотен!!!! Лесно се прави, опитайте. alhttps://www.blogger.com/profile/09601843125822468102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-42753166185649975942017-11-04T15:12:21.731+02:002017-11-04T15:12:21.731+02:00След топлинна обработка го пасирайте.
Само от тел...След топлинна обработка го пасирайте. <br />Само от телешко месо не знам дали ще стане защото телешкото е прекалено сухо, или сложете повече мазнина или сложете малко мазно месо към него_pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-26741222270999663022017-11-04T12:50:42.523+02:002017-11-04T12:50:42.523+02:00Добре, и аз съм се наканила да направя телешки пас...Добре, и аз съм се наканила да направя телешки пастет, ще го направя на водна баня за директна консумация, обаче месото което съм купила е сухо : / според вас дали ако сложа известно количество зехтин или масло ще стане? Също така, аз предпочитам да е с гладка консистенция и искам да попитам, дали се пасира преди или след топлинната обработка? Маяhttps://www.blogger.com/profile/02516351011807296013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-21546128121921281652017-04-29T18:59:34.130+03:002017-04-29T18:59:34.130+03:00за трохите такова е, защото е смляно месо, но от м...за трохите такова е, защото е смляно месо, но от мазнината трябва да стане еднаква маса, да не се троши, като вземаш - само се усеща зърнес,т като го ядеш. Може би е трябвало по-мазно месо, Сев, знам ли, или пък от самото месо зависи - моето е или домашно, или от диво :) което пак е гаранция за хубаво месо. <br />Ако имаш куража - пробвай пак, пак с половин доза. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-18934442732004944882017-04-29T14:42:19.541+03:002017-04-29T14:42:19.541+03:00Дойде му редът! Направих, обаче, половин доза. Сам...Дойде му редът! Направих, обаче, половин доза. Само дето не можах да измисля как да сложа половин яйце, и сложих на 100 мл мляко 2 яйца. Разделих го на две - две бурканчета и едно в йенско. Стана вкусничко, обаче /заради което е дългата предистория/ изобщо не става за мазане. Няма вода или мазнина, или течни някакви фази, но седи едно такова... сипкаво. Или става на трохи като го гребнеш, или седи като парче от кюфте...Sev Samokovliyskahttps://www.blogger.com/profile/04930282520835686129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-87363042366083542322017-02-20T16:00:28.945+02:002017-02-20T16:00:28.945+02:00Да, щом е станало на буца, най-вероятно е влязла в...Да, щом е станало на буца, най-вероятно е влязла вода. Защото течността, която се отделя е съвсем малко и се желира, стяга, заедно с мазнината , която се от месото. И се маже сравнително лесно. <br />Търсете бурканчета с обикновени капачки, не винтовите - те се затварят по-добре и като се хване с ръка отгоре се вижда дали е стегнала, или превърта капачката още преди да ги варите. <br />Това сега да не го изхвърлите :) материал е. Винаги може да превърнете в пълнеж за сарми. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-11398217322146858682017-02-20T15:46:19.682+02:002017-02-20T15:46:19.682+02:00Благодаря за бързия отговор, но явно си е влязла в...Благодаря за бързия отговор, но явно си е влязла вода :( Не се желира, а съдържанието стана на буца, изобщо не е възможно да се намаже, по-скоро да се реже на парчета :D Много съжалявам, но какво да се прави, ще си купя по-читави буркани и ще пробвам пак, защото ароматът си е точно на пастет и сигурно ще е много вкусно!Кетиhttps://www.blogger.com/profile/10322060253782897861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-18836936495732746282017-02-19T22:49:19.588+02:002017-02-19T22:49:19.588+02:00Когато изстине напълно, течността ще се желира - н...Когато изстине напълно, течността ще се желира - нормално е да има, ако сте затворили хубаво капаците (предполагам да и сте ги проверили, да не превъртат) няма как да пропуснат вода. <br />Оставете на много студено място сега и утре отворете едно за проба. Ще чакам да споделите. И с месо от магазина е достатъчно час. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-11179321360648810342017-02-19T21:58:22.336+02:002017-02-19T21:58:22.336+02:00Сварих бурканчетата, но вътре има течност, чудя се...Сварих бурканчетата, но вътре има течност, чудя се дали се е отделила от месото или е влязла вода... Много ще съм разочарована, ако е влязла вода, толкова обичам пастет и толкова му се каних на този, понеже не ям купешки :-( Още нещо да попитам - с месо от магазина достатъчно ли е за стерилизиране един час варене, ме го чаках два часа? Утре мисля да отворя едното бурканче..Кетиhttps://www.blogger.com/profile/10322060253782897861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-29135864039331014542017-01-22T20:38:36.152+02:002017-01-22T20:38:36.152+02:00Пуснах. Стана за мазане, има и вкус, но не е пасте...Пуснах. Стана за мазане, има и вкус, но не е пастет. Мисля си дали фурната е била силна. Иначе и фолио сложих, точно по правилата. Нищо, другия път. Благодаря!Бисиhttps://www.blogger.com/profile/05863310006973800750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-79641733428117473592017-01-22T19:52:23.709+02:002017-01-22T19:52:23.709+02:00Пуснете в блендера, ще смеси съставките и ще стане...Пуснете в блендера, ще смеси съставките и ще стане за мазане.. "Глазурата" трябва да е от мазнина, не от яйце и мляко. Нямам идея защо така се е отделила водата.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-91655288431853196342017-01-22T19:22:01.247+02:002017-01-22T19:22:01.247+02:00Аз изпълних указанията точно, месото беше флейка, ...Аз изпълних указанията точно, месото беше флейка, тоест шарено към мазно, водна баня, 200 градуса, един час, но извадих изпечена буца, върху която се е образувала нещо като глазура от яйцата и млякото, и сокче отстрани. Накратко нищо подобно на пастет. Чудя се ако го блендирам дали ще спася нещо :(Бисиhttps://www.blogger.com/profile/05863310006973800750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-35941192027363200362016-11-11T10:13:36.297+02:002016-11-11T10:13:36.297+02:00Страхотен, фкусен пастет !!!Страхотен, фкусен пастет !!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-31665911991783580432016-10-04T19:11:14.233+03:002016-10-04T19:11:14.233+03:00Няма да се спукат. Варенето на бурканиоте е еднакв...Няма да се спукат. Варенето на бурканиоте е еднакво за всички - поставяме ги в студена вода в тенджера/съд и тогава започваме да загряваме. <br />На тези степени като ги варите изчакайте да заврат, намалете на 1 степен - достатъчно е да ври кротко водата. И затворен съда, да не се изпарява pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-61566678524660240642016-10-04T09:54:23.013+03:002016-10-04T09:54:23.013+03:00Здравейте, въпросът ми може да е малко смешен, но ...Здравейте, въпросът ми може да е малко смешен, но досега не съм варила буркани (освен с лютеница) и се чудя няма ли да се пукнат? Ако ги варя на 2 на котлона (от 3 възможни степени), добре ли ще е?Кетиhttps://www.blogger.com/profile/10322060253782897861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-78161991908747709062016-09-17T15:50:03.174+03:002016-09-17T15:50:03.174+03:00Точно така. В бурканчета и съхранявани правилно из...Точно така. В бурканчета и съхранявани правилно издържа месеци.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-84770595052116152422016-09-17T15:18:49.267+03:002016-09-17T15:18:49.267+03:00Мммм... Тоест ако ще се хапва веднага, се готви на...Мммм... Тоест ако ще се хапва веднага, се готви на водна баня, ако ще се прави за по-дълго, се слага сурово в бурканчетата и се стерилизира, така ли? Sev Samokovliyskahttps://www.blogger.com/profile/04930282520835686129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23727287757427424092016-05-10T23:24:05.039+03:002016-05-10T23:24:05.039+03:00Давай, докато е студено, да направиш нова партида....Давай, докато е студено, да направиш нова партида. Че вече е топло и трябва да държиш в хладилника :)<br />Много се радвам, че сте му такива фенове! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-29174722010277686982016-05-10T19:18:41.459+03:002016-05-10T19:18:41.459+03:00докладвам :) отворихме и последното, 18-то бурканч...докладвам :) отворихме и последното, 18-то бурканче и сякаш е най-хубаво, точно 5 месеца се наслаждавахме на превъзходен пастет, ред е на нова доза и исках да ви благодаря отново за споделената рецепта @->->-Unknownhttps://www.blogger.com/profile/13483904026717403665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-78716701947605368582016-04-05T18:57:54.008+03:002016-04-05T18:57:54.008+03:00Здравей, Пепи. Искам да изкажа огромна благодарнос...Здравей, Пепи. Искам да изкажа огромна благодарност за тази рецепта. По-хубав пастет не съм яла и не съм правила досега. Ще повторя с най-голямо удоволствие :)Камелияnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-74466246497974255662015-11-30T23:45:06.550+02:002015-11-30T23:45:06.550+02:00Благодаря за отговора :)Благодаря за отговора :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/13483904026717403665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-31466427650002849402015-11-29T19:31:52.865+02:002015-11-29T19:31:52.865+02:00Привет и от мен :)
Яйцата и млякото са готвени ту...Привет и от мен :) <br />Яйцата и млякото са готвени тук - доста време и имат голяма издръжливост. Мои близки го държат и по година, но аз лично - гледам до 6 месеца да сме го приключили. Пък и не правя много. И задължително съхраняван на студено място.- pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-10241982857700496462015-11-29T15:17:10.876+02:002015-11-29T15:17:10.876+02:00Привет! Фен съм на блога ви и фейс страницата ви. ...Привет! Фен съм на блога ви и фейс страницата ви. Доверявам се на рецептите ви и сега искам да се доверя на тази за пастета,но имам съмнение относно наличието на яйца и мляко, въпреки че почти навсякъде прочетох наличие на яйца в пастета, все още имам чуденка относно трайността на пастета. Може ли да ми кажете от вашия опит бурканчетата, които стерилизирате, колко време са годни за консумация?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/13483904026717403665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-34573170493568005702015-11-01T22:24:16.899+02:002015-11-01T22:24:16.899+02:00А аз благодаря, че и се довери и направи :) А аз благодаря, че и се довери и направи :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com