tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post4547225840663123295..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Сарми с кайма в листа от левурдаpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-14534560716505648232012-06-03T17:26:49.210+03:002012-06-03T17:26:49.210+03:00Търпение му е майката, търпение:) Тоя Крок-пот е к...Търпение му е майката, търпение:) Тоя Крок-пот е като домашна прислужница... втора женска ръка в къщата... помощница:) <br />Браво, Пепи, страхотна си, както винаги! :)<br />Много увлекателно ги описваш тия рецепти, та с кеф да чете човек:)Kokonahttps://www.blogger.com/profile/16223740025279908677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2105066341449960912012-05-19T10:53:10.646+03:002012-05-19T10:53:10.646+03:00Аууу, страхотни! Както обичам сърмички, чудесна ид...Аууу, страхотни! Както обичам сърмички, чудесна идея за мен. Виж сега, явно тази година ще се размина с левурдата /туй що Кауфланди, Карфури и пазари пребродих, не намерих и туй то/, но се надявам следващата пролет да ми подшушнеш къде е тази полянка, че да си начеша крастата.Всичките ти рецепти по темата ще пробвам. Приятен уикенд!Дилянаhttps://www.blogger.com/profile/02547820395186419666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70817242712228507162012-05-18T23:03:24.929+03:002012-05-18T23:03:24.929+03:00За теб е, Инче, вземай я. Че само тези на снимката...За теб е, Инче, вземай я. Че само тези на снимката останаха :)) <br />Хубави събота и неделя и на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23149074246984461932012-05-18T23:02:22.015+03:002012-05-18T23:02:22.015+03:00благодаря, Ирма, то какво пролетно време, направо ...благодаря, Ирма, то какво пролетно време, направо потоп е тези дни.- <br />Още снощи ти прочетох коментара и да знаеш, че съвета ти за хряновите листа и сиренето твърда са се загнездили там горе, под перуката вече. Непременно ще направя. Бланширани ли? <br />А ти наистина си потайна, нищо от новата реколта левурда не си показала. А трябва. <br />Свърших я прясната. Има-няма шепа листа вече. Мишо ме занася, че в неделя е свободен и може да идем на Шипка пак :))) <br />Поздрави и хубави почивни дни и на теб, Ирма! (подстрекателка такава :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53891588606070546442012-05-18T22:58:58.787+03:002012-05-18T22:58:58.787+03:00Не, Ели, точно на чесън не, но на приятна тревица...Не, Ели, точно на чесън не, но на приятна тревица имат аромат. Лично за нас - по-вкусни от лапад с ориз. <br />Липови листа можеш да си поръчаш да ти наберат. Знаеш от къде :)<br />Знам те, че си търпелива. И знам, че до вас зеленчуковия е много добре зареден.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17181354175032968332012-05-18T22:57:10.031+03:002012-05-18T22:57:10.031+03:00Благодаря, Йоли.
Бяха, нали знаеш :))Благодаря, Йоли. <br />Бяха, нали знаеш :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-32709498948049032582012-05-18T22:46:20.528+03:002012-05-18T22:46:20.528+03:00Леле, 5 броя! А аз си мислех, че съм припряна :))Леле, 5 броя! А аз си мислех, че съм припряна :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53011954822569682602012-05-18T11:04:16.388+03:002012-05-18T11:04:16.388+03:00Ама какви са ми кокетнички тези мъничета... Преди ...Ама какви са ми кокетнички тези мъничета... Преди време направих сарми с лапад, но грамадански, че ме хванаха лудите :))<br />Тази в лъжицата си ми я приготвила за мен, нали? Само да си отворя устата... :))<br /><br />Хубав ден, Пепи :)fedorahttps://www.blogger.com/profile/03406231705574249538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-68789959795546976262012-05-17T21:45:49.319+03:002012-05-17T21:45:49.319+03:00Ма ти си страшно търпелив човек ще знаеш! Пробвах ...Ма ти си страшно търпелив човек ще знаеш! Пробвах се още миналата година с такива сарми, но ги докарах точно до 5 бр преди мнооооооого да ми писне и да модифицирам набързо рецептата в нещо дето не се завива:)Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22853429637426848232012-05-17T21:20:36.770+03:002012-05-17T21:20:36.770+03:00Правилно де!Лично аз големи сарми не признавам! Б...Правилно де!Лично аз големи сарми не признавам! Браво Пеп, страшни са станали!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-24711087255022366882012-05-17T19:02:50.444+03:002012-05-17T19:02:50.444+03:00Много ми е интересно дали ще се усеща лек вкус на ...Много ми е интересно дали ще се усеща лек вкус на чесън.<br />Освен да се спретна и аз да ги сготвя, докато има левурда. <br />Не съм свивала сарми с липови листа и левурда.<br />Първите ще отпаднат, поради силно замърсени дървета в София.<br />Значи пробвам левурдените, защото онези с лапад вече ни омръзнаха.<br />И съм достатъчно търпелива. Нали е за похапването.EliDraghttps://www.blogger.com/profile/06551384960241277787noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2665286348920562492012-05-17T17:11:53.027+03:002012-05-17T17:11:53.027+03:00Пепчеее, аз се смея с тая твоя страст, но левурден...Пепчеее, аз се смея с тая твоя страст, но левурдената одисея и мен ме тресе, ама не казвам ;) Затова все питам колко още има, не че досаждаш. Напротив, как да ни омръзнат такива вкусотии, а? Пък от теб приготвени, вярвам колко са вкусни! <br />За търпението си права - в случая трябва да е голямо, пропорционално на семейството. Ние за сега сме трима, но рядко се хващам на тая въдица :-) <br />Сега да те подкукуросам още малко: ако опиташ хрянови сърмички със другата ти страст, сиренето + малко прошуто, ядки и портокалови корички за аромат, ще луднеш повече :))<br />Много слънчево настроение, напук на времето ти желая! Целувки, мила!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-51992865142415796262012-05-17T16:46:23.341+03:002012-05-17T16:46:23.341+03:00Става, Светле, хващай гората. УПс, самолета. Само ...Става, Светле, хващай гората. УПс, самолета. Само пролет да е.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-63445878595805200382012-05-17T16:45:46.143+03:002012-05-17T16:45:46.143+03:00Мерси, Кате, хубав четвъртък и на теб :)
А за дру...Мерси, Кате, хубав четвъртък и на теб :)<br /><br />А за другото - така си беше. А аз основно го ползвам тоз уред докато спим. Е, понякога има странични ефекти, но нищо.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-58709650481852761192012-05-17T16:43:18.568+03:002012-05-17T16:43:18.568+03:00като на работеща дама, Еви, сигурна съм, че ще ти ...като на работеща дама, Еви, сигурна съм, че ще ти бъде много полезен :) <br />Поздрави и хубава вечер и на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-14579269558940571442012-05-17T16:19:16.553+03:002012-05-17T16:19:16.553+03:00И за теб, Еви!
И аз не мислех, че съм особено тър...И за теб, Еви! <br />И аз не мислех, че съм особено търпелива, но явно понякога ми се отдава.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-82416970373112696432012-05-17T15:03:44.252+03:002012-05-17T15:03:44.252+03:00Търпението не е една от силните ми страни, но пък ...Търпението не е една от силните ми страни, но пък се възхищавам на твоето и това на девойчето - сигурна съм, че си е заслужавало усилията. Прегръдки! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-84737059982281108202012-05-17T12:54:36.557+03:002012-05-17T12:54:36.557+03:00Страхотна вкусотия Пепи, още по примамливи са с те...Страхотна вкусотия Пепи, още по примамливи са с тези размери, колкото хапчица :) И този Крок -пот ... вече сериозно се замислям, все добри отзиви!<br />Поздрави и усмихнат ден!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15181795558804402616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76333181288326370052012-05-17T07:55:56.502+03:002012-05-17T07:55:56.502+03:00Хич не си ми досадна, още качвай, още... Гледай са...Хич не си ми досадна, още качвай, още... Гледай само колко ястия ни предложи с левурда. Сармичките са черешката на тортата вече! А пък с това, че" се сготвиха, докато спяхме", направо ме разсмя:):):)Голямо удоволствие е чета и разглеждам публикациите ти, Пепчо! Поздрави и хубав четвъртък!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73321848585838416302012-05-17T02:23:55.819+03:002012-05-17T02:23:55.819+03:00Да знаеш, Пепи-направо ми идва да "хвана гора...Да знаеш, Пепи-направо ми идва да "хвана гората"- билет до България ще трябва първо и да набера от тази левурда! Тук ползвам листа от кале за сърмички и много ги тачим, защото силно наподобяват по вкус на спанака, но у дома чесън се яде в промишлени количества, та затова считам тазе левурда трябва да се опита!Svetlana Dhttps://www.blogger.com/profile/08201854224528433580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-19492678602570026822012-05-16T23:35:39.188+03:002012-05-16T23:35:39.188+03:00да бе, стар. Ама да си писала някъде? Не им трябва...да бе, стар. Ама да си писала някъде? Не им трябваше вода, Роси. Може би защото измих и сложих веднага, имаше малко капки в чинията, когато извадих, но нямаха нужда от вода. Ще знам за лозовите листа. Сарми едва ли от тях, но сирене обичам да пека и ще се възползвам от съвета ти. <br />Страхотен аромат им придава, да. Но за мен по-важното е, че младежите ядоха от тях. А в нормални случаи не ядат сарми. Или поне така казват. <br />Поляната... Тя беше толкова обрасла с мечи лук, та дори не си личеше, че сме минали през нея. Догодина повече :) и нов фризер. <br />Лека нощ и хубаво утре и на теб, мила Роси :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-91893046415815837062012-05-16T23:29:43.702+03:002012-05-16T23:29:43.702+03:00Да, Вени. Права си. Търпението не идва с годините ...Да, Вени. Права си. Търпението не идва с годините :) <br />Радвам се, че ти харесват предложенията ми :)) Утре последно предлагам меню с левурда и край. За този сезон. <br />Прегръдка и лека нощ и на теб да е!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-31130072871539542782012-05-16T23:27:05.915+03:002012-05-16T23:27:05.915+03:00Можеш, Мъхче, само така ти се струва. Намираш си х...Можеш, Мъхче, само така ти се струва. Намираш си хубав филм за гледане, сядаш и .... дори преди хепи енда свършваш с навиването :)) <br />Лека нощ на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-91395262175262939042012-05-16T22:42:24.514+03:002012-05-16T22:42:24.514+03:00Ооо,Пепи,ми то това много стар трик да запариш за ...Ооо,Пепи,ми то това много стар трик да запариш за кратко лозовите листа в МВ.Никога не съм ги бланширала,само така ги запарвам,но и с малко водичка,да не са баш сухи.<br />Макар че и този трик отдавна не прилагам,че още по-мързеливата ги готвя,но стига за мен.Думата е за твоите бебенца-великолепни!Я,как са полегнали и са се сгушили,чудни!<br />Левурдата им е дала страхотен аромат,нали?!<br />Заслужаваше си да обереш поляната,гледай само колко нещо сготви и все е супер!<br />Хубава вечер и прекрасно утре,мила!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-82723562505456146912012-05-16T22:02:45.082+03:002012-05-16T22:02:45.082+03:00Разкошни са, Пепи! Комплименти за търпението също!...Разкошни са, Пепи! Комплименти за търпението също! <br />А Мъхчето да не се надява, че ще стане по-търпелива. Подобно нещо се случва може би 1:1 000 000 :))).<br />Между другото, както вече ти споменах във Facebook, недей ни досажда с левурдата, като не искаш, ;))) но нямаме абсолютно нищо против да продължиш ни дразниш. Нали знаеш, че твоите рецепти никога не биха ни омръзнали, но ужасно дразнят слюноoтделянето ни... :))))<br /><br />Прегръдки, Пепи и пожелавам един прекрасен ден утре!Venettahttps://www.blogger.com/profile/15105662937100349961noreply@blogger.com