tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post468040823482891949..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Първо, второ и финал на ГГЗ с левурдаpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-67943940903731330502014-04-01T23:43:17.869+03:002014-04-01T23:43:17.869+03:00Ние си ядем вече 3-4 дни млечна салата с левурдата...Ние си ядем вече 3-4 дни млечна салата с левурдата и съм много доволна. Обаче замислям пътуване, знаеш накъде. Ще ми се още да набера, да си отядем, но няма да замразявам, както предната година. Получава странен дъх. Креми, горещо препоръчвам и баницата с левурда да си направиш. <br />А моите човеци може и да не обичат много зелено, но аз им го вкарвам в менюто :) <br />А магданоз ям :) но само след като е готвен. Затуй-то си го видяла :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-33985976929042049592014-04-01T14:25:54.072+03:002014-04-01T14:25:54.072+03:00Тъй като ми се намира левурда в изобилие, си търся...Тъй като ми се намира левурда в изобилие, си търся подходящи рецепти с нея - и разбира се, на няколко пъти попадам в твоя блог. Сега, когато и за супата от левурда пак съм тук, ще оставя коментар - ще си я приготвя задължително. Пък ти разправяй врели-некипели за канибалите и зелениите - обичат ли ги или не. Гледам и магданоза вече присъства в изобилие в менюто ви, че и постни рецепти ;) Споко! Това не е провокация или някакви съмнения в канибалската природа - просто, много се радвам и на вас, и на зеленичкото :)Kremenahttp://www.mycookerycollection.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-89090427529505997652012-06-04T12:14:18.810+03:002012-06-04T12:14:18.810+03:00Догодина хващаш гората и береш. От някъде. Няма на...Догодина хващаш гората и береш. От някъде. Няма начин да няма около вас. <br />А иначе там, където си посягала :) и ние посягахме. Ама все беше увяхнала. Затова предприехме мисия "Мечи лук" в Балкана :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76456036481691346802012-06-03T17:19:25.555+03:002012-06-03T17:19:25.555+03:00Сърцето ми плаче за мечи лук :,( Тая година ни си ...Сърцето ми плаче за мечи лук :,( Тая година ни си купих, ни си набрах от някъде. Всъщност, веднъж посегнах да си купя, но видът не ми хареса. Както и да е.<br />Така хубаво си описала супичката, че чак ми замириса в нас. И пилешкото на жулиени :) изглежда много апетитно :)Kokonahttps://www.blogger.com/profile/16223740025279908677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70561575280310219042012-05-31T12:36:20.748+03:002012-05-31T12:36:20.748+03:00Здравей, Тилия,
Радвам се, че ти допадат зелените...Здравей, Тилия, <br />Радвам се, че ти допадат зелените предложения. Наистина е много ароматна и на соленки и кексчета много се усеща :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-11791412416195900842012-05-30T02:29:20.406+03:002012-05-30T02:29:20.406+03:00Всички предложения с левурда много ми допаднаха /щ...Всички предложения с левурда много ми допаднаха /щом е зеленийка :)/ !<br />Тази година и аз я опитах на 2 пъти, но беше в малко количество и я използвах по-скоро като добавка - върху намазана с масло филия хляб; в салата; заедно с лобода - в баница; в постна супа. Искаше ми се да опитам в кекс и соленки, но не стигна :)tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-11148280660098994032012-05-25T17:49:04.859+03:002012-05-25T17:49:04.859+03:00Май му мина сезона, Мъхче. Макар че, в онази моя н...Май му мина сезона, Мъхче. Макар че, в онази моя нелюбима верига магазини може още да има. <br />Хубави празнични дни и на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-20171100197208777832012-05-25T17:47:30.712+03:002012-05-25T17:47:30.712+03:00Знаех си :) Щом е безмесно, няма начин да не ме пр...Знаех си :) Щом е безмесно, няма начин да не ме прегледаш, нали, Рони :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-32315961588982500572012-05-23T21:51:26.679+03:002012-05-23T21:51:26.679+03:00Пепчо,
и тук се записвам да готвя;) Само да го отк...Пепчо,<br />и тук се записвам да готвя;) Само да го открия този мечи лук някъде;) Супата е върхЪТ!<br /><br />Хубави празници!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-65517955104824637822012-05-23T18:46:46.227+03:002012-05-23T18:46:46.227+03:00мдааа, добре си ме проучила :)) и си разбрала за о...мдааа, добре си ме проучила :)) и си разбрала за обичта ми към млечните. Майка прави сирене, когато сме там я отменям, дано не забравя следващия път като си ходим да взема пакетче от замразената. Предполагам ще стане. Но пък не пречи да пробвам. Името на селото... горите.. там май всичко напомня за мечки, а :)Брей, тези хора са сериозни фенове на тревицата, ама пък тя наистина си заслужава. Интересно, че тук е наблизо, а никой нито продава на пазара, нито знаят за нея, че да врътнат една търговия. <br />Ирма, а аз се опитвах да убедя Стоев, че снимките ти са от Родопските гори :)) Добре, че рядко чете тук. Но и тези след Шипка са .... огромни е слабо да кажа. В продължение на 3-4км. като караш и се чувства миризмата на мечия лук. А там, като влезеш в гората - до където ти поглед стига.... а от там - пак така. Ние докато брахме с Ани и Нанси (пенсионерите чакаха на пътя долу, да знаеш), спираха няколко коли и набираха :)) по една шепа листа. Само за нас важеше израза "плъзнали", че буквално бяхме се влачехме по колене. А на шума, дето вдигнахме, едва ли е останала мечка в радиус от поне километър. <br />За привързаността ми към сиренето и млечните си права, така е. Сирене правя, когато съм при мама, да я отменя, но ще трябва следващия път, когато си ходим, да се сетя да взема пакет с левурда и да пробвам такова сирене. Дори и тайно да е :)) Предполагам, че ще стане, защо не. Тук има кашкавали с разни чушки, маслини, треви... но виж, сирене не съм виждала. Благодаря за разбирането и заданието :))) <br />И на теб весели и слънчеви дни да ти бъдат :) И ... нима никъде няма да идеш в почивните дни?pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-85460314672567760332012-05-23T17:19:23.519+03:002012-05-23T17:19:23.519+03:00Добре де, предпочиташ соленото, знам! :)
Обаче осв...Добре де, предпочиташ соленото, знам! :)<br />Обаче освен мечия лук, знам за другата ти страст - сиренето и (май?)всички производни на млякото. Та, затова и понеже ми се върти в главата, че правиш домашно(без да те подстрекавам), едно специално инфо за теб:<br />В Унгария правят домашно сирене и кашкавал с добавка на мечи лук. Наглед е като синьо сирене и е много, много вкусно. Даже, всяка година си имат и фестивал посветен на тая трвичка, в края на март, за по 3 дни. В едно село, в планината Мечек, на няколко километра над Пейч, става страхотно кулинарно събитие, с игри, състезания, характерна фолклорна музика, театър, лекции, демонстрации ... И всичко под мотото "Добра храна за здравословен живот!" <br />Ето една снимка тук със въпросното сирене: http://www.bellacafe.hu/wp-content/uploads/2012/03/Medvehagyma-fekvo.jpg<br />Снимките, които пусках във форума с полянките са именно от тези гори. Ама, там не е само една , две полянки побелели от цъфнал мечи лук, ами цялата гора, планина ако щеш е застлана с такъв килим. Хората са плъзнали като стада да го берат (все пак е веднъж в годината и за малко) и плашат мечките. Сигурно те бягат от там ;))) <br />Ето, смених ти заданието, не се мъчи със сладко! :))<br />Весели и топли празнични дни ти желая!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-215535294521152352012-05-23T14:51:28.399+03:002012-05-23T14:51:28.399+03:00Супата си я открадвам веднага, страхотия е.
Мммм....Супата си я открадвам веднага, страхотия е. <br />Мммм. <br />И с тия пълнозърнести крутончета, браво, Пепи.:)))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-25028775017547522802012-05-23T13:08:39.815+03:002012-05-23T13:08:39.815+03:00Здраве да е, Кате!
Като не успя с левурдата, може...Здраве да е, Кате! <br />Като не успя с левурдата, може на друго да седнем на масата :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-91263168388369541782012-05-23T13:06:41.382+03:002012-05-23T13:06:41.382+03:00чийз кейк с мечи лук :)) Ала не пробвах. Може и да...чийз кейк с мечи лук :)) Ала не пробвах. Може и да стане, както спаначената торта и никой не разбра. А може и да не стане, заради специфичния аромат тук. <br />Не ме подстрекавай ;)) Предпочитам соленото, пред сладкото, знаеш. <br />Хубав и спокоен ден и на теб, Ирма!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12319277212450353762012-05-23T13:05:19.121+03:002012-05-23T13:05:19.121+03:00Дано, Вени. Тук не се усещаха вчерашните вторични ...Дано, Вени. Тук не се усещаха вчерашните вторични трусове, но към София си е страшно. Хората са притеснени. <br />Хубав ден и на теб, ВЕни!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-63217555200198148072012-05-23T13:04:29.186+03:002012-05-23T13:04:29.186+03:00Хубав ден на теб, Дани.
На теб лично - много се и...Хубав ден на теб, Дани. <br />На теб лично - много се извинявам за преглъщането. Ще ледам да се реванширам :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-67904961576417779442012-05-23T13:03:44.965+03:002012-05-23T13:03:44.965+03:00има време, все нещо ще :) Ирма има хубави идеи за ...има време, все нещо ще :) Ирма има хубави идеи за солена торта и палачинки. Всъщност и сега ми остана една нереализирана идея, но предполагам, че ще направя със замразен див чесън.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-47185859480150284962012-05-23T12:56:08.107+03:002012-05-23T12:56:08.107+03:00Макар че там по-късно се стопля, едва ли ще има. К...Макар че там по-късно се стопля, едва ли ще има. Като сравнявах нашата пролет и тяхната пролет, разликата беше най-много една седмица. А мечи лук пък там никъде не видях, колкото и да се оглеждах, но и ние минахме през една малка частица от Родопите. Виж, ако минаваш през Стара планина, ще ти пиша къде да погледнеш, може да има още.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-782236268611089392012-05-23T11:59:01.358+03:002012-05-23T11:59:01.358+03:00Пепи, страхотни зелени ястия навъртя тази година с...Пепи, страхотни зелени ястия навъртя тази година с левурдата...хапките направо ще ги сънувам...до кога се бере? В края на юни дали ще намерим нещичко по родопските поляни?Мариетаhttps://www.blogger.com/profile/04473803565667013455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22683708399411433312012-05-23T08:50:28.389+03:002012-05-23T08:50:28.389+03:00И двете идейки по-горе са супер, наистина направи ...И двете идейки по-горе са супер, наистина направи страхотна диво-чеснова серия! Интересно ми е обаче и догодина какво ще изобретиш с левурдата...Didahttps://www.blogger.com/profile/14981424268250751421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-37537158671084000892012-05-23T08:47:49.894+03:002012-05-23T08:47:49.894+03:00Финала е ФИНАЛ, с големи букви! Ех, да можех да ти...Финала е ФИНАЛ, с големи букви! Ех, да можех да ти седна на трапезата:):):). Големи вкусотии приготвяш, Пепи! Така и не успях с левурдата, но здраве да е - догодина:).Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-74712542536147296872012-05-23T00:23:07.960+03:002012-05-23T00:23:07.960+03:00Първото ми хареса, второто също! Абе, щом е с мечи...Първото ми хареса, второто също! Абе, щом е с мечи лук всичко обичам. <br />Сега ще чакам да видя какъв десерт от него ще измислиш :)) Само не казвай, че за десерт не става! Отправям ти предизвикателство. Ха, сега да те видим! ;))<br /><br />Спокойна нощ, Пепи!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-6431446176450465782012-05-22T20:01:12.229+03:002012-05-22T20:01:12.229+03:00Чудесна серия, Пепи. Много ми допадна!
Стискам пал...Чудесна серия, Пепи. Много ми допадна!<br />Стискам палци, земетресението да не се повтори никога повече!<br />Прегръдки и приятна вечер, Пепи!Venettahttps://www.blogger.com/profile/15105662937100349961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-49378609303132801732012-05-22T16:29:15.139+03:002012-05-22T16:29:15.139+03:00Страхотна серия, Пеп!
Само преглъщах :)
Хубава веч...Страхотна серия, Пеп!<br />Само преглъщах :)<br />Хубава вечер!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-34663888950762143842012-05-22T16:26:20.237+03:002012-05-22T16:26:20.237+03:00Да, сезам, усети се и то доста силно. Дано със сно...Да, сезам, усети се и то доста силно. Дано със снощните трусове да приключи и да няма повече.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com