tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post5241462102521799464..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Пелтеpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-36803017165240488602021-11-12T19:28:13.874+02:002021-11-12T19:28:13.874+02:00Това е много добра идея, не съм се сещала! Имам ед...Това е много добра идея, не съм се сещала! Имам едно такова от рози и като нищо ще го превърна в сироп :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-72111166505935373652021-11-12T14:56:55.024+02:002021-11-12T14:56:55.024+02:00Когато пелтето ми стана по-течно, използвах го кат...Когато пелтето ми стана по-течно, използвах го като разхладителна напитка през лятото - 1-2 пръста от пелтето, допълвам с газирана вода и слагам 2-3 ледчета! Много се хареса на малки и големи, не остана дълго!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10207582798784984962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73904275172064578222020-11-24T12:30:14.834+02:002020-11-24T12:30:14.834+02:00Да, на топло място малко се поотпуска, или трябва ...Да, на топло място малко се поотпуска, или трябва да се изварява още повече. <br />Ако искате го стерилизирайте, защото лимоновата киселина не му позволяв да се захароса, а не е консервант за трайност.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-29534548954716907392020-11-24T12:28:01.685+02:002020-11-24T12:28:01.685+02:00Защото сместа няма да остане прозрачно желеЗащото сместа няма да остане прозрачно желеpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-43556073850472792502020-11-23T19:44:07.830+02:002020-11-23T19:44:07.830+02:00Благодаря за рецептата и обясненията! Опасявах се ...Благодаря за рецептата и обясненията! Опасявах се дали не съм случила на късмета на начинаещия, но и вторият ни опит стана успешен :) <br />Малко се чудих за лимонтузуто, но изчислявам количеството му спрямо килограмите дюли, а не спрямо литрите сок/течност... на вкус е супер. Ще видим как ще е на издръжливост. Обмислям кратко стерилизиране.<br />Относно консистенцията - като стои на по-топло място се поотпуска, вкл. различна стайна температура.Иваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-35644395157213195162020-10-31T21:00:36.442+02:002020-10-31T21:00:36.442+02:00Защо не трябва да се мачка плода при прецежданетоЗащо не трябва да се мачка плода при прецежданетоAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07515716763087784415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-51139068828754809252020-10-28T12:43:00.848+02:002020-10-28T12:43:00.848+02:00Много, много благодаря!Много, много благодаря!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08770818522608827305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-69189930290995855922020-10-28T10:30:05.645+02:002020-10-28T10:30:05.645+02:00Имах предвид да го изсипете от бурканчетата и да и...Имах предвид да го изсипете от бурканчетата и да изваритеpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-80011890751129096782020-10-28T10:28:32.429+02:002020-10-28T10:28:32.429+02:00Пробвайте пак да сварите още малко Дано се сгъсти ...Пробвайте пак да сварите още малко Дано се сгъсти повече<br />Наскоро от една позната разбрах, че понякога и Захарта е лоша и не позволява хубаво да се сгъсти сладкотоpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-40654662307846210052020-10-28T06:38:54.329+02:002020-10-28T06:38:54.329+02:00Исках да напиша, че стерилизирах бурканите и тази ...Исках да напиша, че стерилизирах бурканите и тази сутрин видях, че е много рядко. Дали не е достатъчно сварено и дали ще стане ако пак наново варя течността?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08770818522608827305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-66960271667856110712020-10-28T06:38:25.549+02:002020-10-28T06:38:25.549+02:00Исках да напиша, че стерилизирах бурканите и тази ...Исках да напиша, че стерилизирах бурканите и тази сутрин видях, че е много рядко. Дали не е достатъчно сварено и дали ще стане ако пак наново варя течността?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08770818522608827305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-9918984385134241812020-10-28T06:13:40.692+02:002020-10-28T06:13:40.692+02:00Моля, за помощ! Вчера сварих дюлите, направих желе...Моля, за помощ! Вчера сварих дюлите, направих желе, но се оказа много рядко. Стерилизирате го. Сега дали да го варя наново, дали ще се сгъсти? Помогнете!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08770818522608827305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-21187492764247271422020-10-28T06:13:18.536+02:002020-10-28T06:13:18.536+02:00Моля, за помощ! Вчера сварих дюлите, направих желе...Моля, за помощ! Вчера сварих дюлите, направих желе, но се оказа много рядко. Стерилизирате го. Сега дали да го варя наново, дали ще се сгъсти? Помогнете!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08770818522608827305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-51311506051638974732020-10-24T10:39:31.882+03:002020-10-24T10:39:31.882+03:00на компот :) или обикновено сладко, с настъргани д...на компот :) или обикновено сладко, с настъргани дюли. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-56767292537822414722020-10-24T00:14:58.821+03:002020-10-24T00:14:58.821+03:00Благодаря за хубавата рецепта , а плодовете какво ...Благодаря за хубавата рецепта , а плодовете какво ги правите? Невенаhttps://www.blogger.com/profile/01641466239667978139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-37947104502884287632016-10-29T16:03:33.454+03:002016-10-29T16:03:33.454+03:00Бомба е!!!!
Бомба е!!!!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11480233281362959907noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17052631095718427422013-05-19T15:24:29.411+03:002013-05-19T15:24:29.411+03:00Да ви е сладко :)
Аз го намразих от един компот с ...Да ви е сладко :)<br />Аз го намразих от един компот с круши и не искам да го видя повече. <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-35731669632757762112013-05-19T13:45:57.491+03:002013-05-19T13:45:57.491+03:00Почти всяка година правя,но слагам няколко ябълки-...Почти всяка година правя,но слагам няколко ябълки-за по-светъл цвят на пелтето.Много обичам аромата на индрише и задължително слагам няколко цели листа.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-43024900207243717702011-12-06T10:18:05.504+02:002011-12-06T10:18:05.504+02:00Все подстрекателки, нали, Еви :))
Ама пък е вкусн...Все подстрекателки, нали, Еви :)) <br />Ама пък е вкусно. <br /><br />Благодаря ти, прегръдка и хубав празничен ден и на теб! <br /><br />Роси, калорична бомба е, да :)) Ама пък вкусна. И няма да прекалиш с една-две (я виж колко са малки), да ти е сладко! <br /><br />Благодаря ти, хубав празник и на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-41509892570786921082011-12-06T09:39:03.050+02:002011-12-06T09:39:03.050+02:00А, вече няма отлагане, ще купувам днес дюли. Първа...А, вече няма отлагане, ще купувам днес дюли. Първа беше Руми, после Дани, сега и ти, Пепи! Невероятно изглежда - вкусно, ароматно и с прекрасен цвят и консистенция! Прегръдки с пожелания за хубав празник! :)Ева Тоневаhttp://www.evatoneva.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-40615664321130390312011-12-06T09:14:24.920+02:002011-12-06T09:14:24.920+02:00Пепи,не знам защо,но филия с масло и домашно сладк...Пепи,не знам защо,но филия с масло и домашно сладко,желе,пелте или както и да е,ми се струва най-големият калориен грях и ги избягвам много усилено,обаче като гледам твоите филийки и се питам-е пък защо?<br />Пък и с една,две чак толкова няма да прекаля,нали? :)<br />Снимките направо удрят в сърцето,толкова са колоритни и съблазнителни!<br />Ще мажа,ще мажа,то се е видяло!<br /><br />Честит празник на момчето ти,да е здрав и успешен пожелавам!<br />И весело посрещане на Никулден!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-37557160304796935142011-12-05T21:19:50.666+02:002011-12-05T21:19:50.666+02:00Разбира се, че ще пратиш, Ели :) пък аз ще ти прат...Разбира се, че ще пратиш, Ели :) пък аз ще ти пратя от моето. Да обменим амбалаж :)) Е, поне моето си е обещано, пък аз като децата - ще го търся като завещано :)) <br /><br />Много е ароматно, Кате, благодаря ти! <br /><br />Поздрави и на вас, девойки!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-21901420708349131122011-12-05T19:17:46.939+02:002011-12-05T19:17:46.939+02:00Пепи,невероятна снимка!
Представям си колко е аром...Пепи,невероятна снимка!<br />Представям си колко е ароматно!<br />Поздрави:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12744341334512569363noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-13882417894348742402011-12-05T19:00:17.661+02:002011-12-05T19:00:17.661+02:00Баба и мама казваха "пелте". Чудесна дум...Баба и мама казваха "пелте". Чудесна дума. Чудесно желе. Браво, Пепи.<br />Да ти изпращам ли от моето? Да има де.EliDraghttps://www.blogger.com/profile/06551384960241277787noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-82817302390441633302011-12-05T16:41:08.477+02:002011-12-05T16:41:08.477+02:00Как да не се разлее, като за пръв път го хапваме т...Как да не се разлее, като за пръв път го хапваме тази година и сложих обилно :)) <br />А дюлите са твърд плод, освен за сладка и конфитюри... нямат кой знае какво приложение. Е, понякога и сготвени, с месо :))<br /><br />Бети, дръпни си филийка, черпя :)) Защо не вземеш да публикуваш и от дренки, ще бъде полезно за догодина да се знае? <br /><br />Благодаря, Ивана, да ти е сладко :))<br /><br />Краси, дано има до напролет, да се видим и ще се почерпим :))<br /><br />Хубава и успешна седмица и на вас, дами!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com