tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post5247618974903822903..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Paella (Паея)pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-92219070781583667442019-06-03T11:32:13.828+03:002019-06-03T11:32:13.828+03:00Всъщност там е написано, че се прибавят рибите и! ...Всъщност там е написано, че се прибавят рибите и! месото. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-66198441997015006672019-06-03T11:25:13.070+03:002019-06-03T11:25:13.070+03:00Здравейте, пилешкото месо се слага заедно с рибите...Здравейте, пилешкото месо се слага заедно с рибите, скаридите и мидите, нарязано на дребни парченца. Пропуснала съм го, сега ще допълня, благодаря. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2784619403800478772019-06-03T11:05:17.051+03:002019-06-03T11:05:17.051+03:00Здравейте, не става ясно къде и кога се слага това...Здравейте, не става ясно къде и кога се слага това 250 гр. сварено пилешко месо?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2939354779672888432016-10-04T22:57:01.343+03:002016-10-04T22:57:01.343+03:00Ами ориз може винаги да ядем :) Дано скоро направ...Ами ориз може винаги да ядем :) Дано скоро направя другата, пазя си другите пакетчета шафран. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-62138271002943440852016-10-04T21:53:23.641+03:002016-10-04T21:53:23.641+03:00Паелята ти е удивително разкошна,а най-много ме бл...Паелята ти е удивително разкошна,а най-много ме блазни,че яко си гарнирала с дарове,има изобилие,а не като по заведенията да е повече ориза.Чакам да покажеш и валенсияната ,тя си е близка до нашия вкус,със сигурност ще им хареса.Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-84050988761076958432016-10-03T01:15:09.474+03:002016-10-03T01:15:09.474+03:00Благодаря ти, Росинко! Като за пръв път се постара...Благодаря ти, Росинко! Като за пръв път се постарах и съм много доволна от резултата. Най-хубавото е, че от това купиш, от онова :) Та сега има набор за още една паея. Но с тези месца, дето ми ги говорите :) май ще ощастливя младите хора с Валенсияна. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-59890825925823487582016-10-02T18:19:01.307+03:002016-10-02T18:19:01.307+03:00Великолепна е паелята ти,Пепи,направо да си оближе...Великолепна е паелята ти,Пепи,направо да си оближеш пръстите!На мен повече ми хареса морската,нали половинката не консумира рибните производни,затова той пък хареса валенсияната.Наистина богата рецепта,приготвена с много майсторство от теб,както винаги!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2528680603430343402016-09-23T23:18:30.587+03:002016-09-23T23:18:30.587+03:00Много благодаря за съвета! Не съм случвала до сега...Много благодаря за съвета! Не съм случвала до сега на рецепта с пушен червен пипер, а го харесвам и следващия път непременно ще сложа :) <br />Поздрави и на теб :) и хубави почивни дни! <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-14363546878312444822016-09-23T20:08:28.786+03:002016-09-23T20:08:28.786+03:00Пепи страхотна ти е паелятя! Имам една забележка, ...Пепи страхотна ти е паелятя! Имам една забележка, обаче. Живея извън България в компанията на ревностни испанци, като им готвих паеля аз, която долу горе харесаха :D Проведох допитване за шафрана като съставка, защото е много скъп тоя, който мога да намеря и те ми казаха, че по принцип или купуват най-евтиният за цвят само или имат оранжава боя да стане ориза оранжево червен. Забележката ми е, че си пропуснала да сложиш пушен червен пипер Пиментон, който насочва ястиято в съвсем друга посока, с испанците, които говорих задължително слагат, единият дори е спечелил 1ва награда да готви паеля във Валенсия. Не ме разбирай погрешно твоята паеля и продуктите за нея са супер подбрани и вкусът със сигурност е неподминат, но с пушеният червен пипер нещата отиват към друга посока, ако ти се отдаде шанс пробвай. За паеля няма точна рецепта. Валенсианците и един от Мадрид, които гостих я харесаха и очакваха главно пиле без морси дарове, аз използвах бяло вино + бульон. Ама една позната от Малага, не и хареса толкова тази комбинация,колкото като я направих само с бульон без вино, тогава вкусът беше друг.Сякаш с виното беше по плодов, по лек. И двата пъти ползвах пушен пипер. О, и всички много се бориха за загорелият ориз, много го обичат. Няма как да не ти загори малко ориза на паелята на това му е чара. Много харесвам блога ти и винаги влизам като не знам какво да сготвя, ти винаги имаш добри идей и много мръвка :) Усмивки КафеТоhttps://www.blogger.com/profile/07812480524669372470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17862881847613276272016-09-23T14:26:34.397+03:002016-09-23T14:26:34.397+03:00оооо, много благодаря за тези хубави думи! Това ме...оооо, много благодаря за тези хубави думи! Това ме окуражава да пробвам повече видове паея :) пък и доволни ще бъдат в къщи. Добре ,че тук има друго месо, че с онези подни... горе ... може да се откаже чове к :) от месоядството. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-25062166231689221962016-09-18T08:00:47.198+03:002016-09-18T08:00:47.198+03:00Paella наистина произхожда от околностите на една ...Paella наистина произхожда от околностите на една лагуна до Валенсия. Много блата - много водни мишки. Няма орли, бизони, крокодили, изобщо месо и хорицата са ги хващали за опашлетата и цоп! в ориза :-) Видът днес е застрашен и няма оригинална Valenciana. Вероятно става и с обикновенни мишлета, не съм пробвал :-)<br />Снимките на твоята de marisco трябва да бъдат поставени в стаята на всяко злоядо дете!<br />Успех!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8868704337115858272016-09-17T23:07:59.204+03:002016-09-17T23:07:59.204+03:00Надявах се да успея да сменя печката си, Ил :) без...Надявах се да успея да сменя печката си, Ил :) без друго съм и вдигнала мерника, тази не я харесвам откакто я купихме. Нали не ми се затваряше с мъничко вратата на фурната. Но сега и понамалих обиколката :) и смятам и аз да я ползвам по-често. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12530614891294736352016-09-17T23:06:29.802+03:002016-09-17T23:06:29.802+03:00Благодаря ти, ценителко на всяко солено благо :)
...Благодаря ти, ценителко на всяко солено благо :) <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-90964087144208478712016-09-17T23:05:38.444+03:002016-09-17T23:05:38.444+03:00А аз благодаря за милите думи, Дианка! Винаги се р...А аз благодаря за милите думи, Дианка! Винаги се радвам, когато оценяваш рибните ми рецепти :) <br />Поздрави и хубава неделя! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-16521305200881213252016-09-17T23:04:38.555+03:002016-09-17T23:04:38.555+03:00Изобщо не ти трябва кураж, Руми, а килограм рибен...Изобщо не ти трябва кураж, Руми, а килограм рибен материал за нея :) Може и с друго месо да направиш, но не знам защо за мен това ястие е свързано и с морето :) <br />Поздрави на теб и хубава неделя! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-26513572193255758142016-09-17T23:02:38.608+03:002016-09-17T23:02:38.608+03:00Важното е, че е вкусна, Даре :) И при наличието на...Важното е, че е вкусна, Даре :) И при наличието на море около теб е редно да я пробваш :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-55231422209836669032016-09-13T22:11:03.911+03:002016-09-13T22:11:03.911+03:00Това е повече от фантазия, Пепи ... пиршество на с...Това е повече от фантазия, Пепи ... пиршество на сетивата,<br />изобилие от колорит, вкус и аромати в страхотна рецепта, снимки и представяне! <br />Благодаря за удоволствието, много комплименти за теб <br />и продължавай да ни "досаждаш" с рибни рецепти :)!<br />di_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17162865006804755502016-09-13T21:56:24.205+03:002016-09-13T21:56:24.205+03:00Чудно ястие е това, Пепи!
Право в десятката.
А аз ...Чудно ястие е това, Пепи!<br />Право в десятката.<br />А аз си ползвам редовно тигана, макар и за други цели :)Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-8657616558759300802016-09-13T13:22:40.963+03:002016-09-13T13:22:40.963+03:00Пепчииии, невероятно изглежда!! Права си, че трябв...Пепчииии, невероятно изглежда!! Права си, че трябва да се доверяваш на изпитани и сигурни източници. Аз отдавна се каня да направя това ястие, добило толкова популярност (и моя специален тиган за паея отлежава почти година :) ), но все не намирам кураж да се захвана с него! Сега, след като видях твоята рецепта (толкова подробно обяснена) ще се престраша (няма да е с морски дарове и риба, защото не всички ги обичат). Благодаря ти Пепчи за прекрасната публикация!!<br />Прекрасен ден ти желая!! Румиhttps://www.blogger.com/profile/01577204097792205619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17742291732224883332016-09-13T10:55:20.135+03:002016-09-13T10:55:20.135+03:00Уау!!! Пепи, пае(л)ята е неустоима и толкова автен...Уау!!! Пепи, пае(л)ята е неустоима и толкова автентична! Браво!!! Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-56537642980176600102016-09-13T09:15:44.525+03:002016-09-13T09:15:44.525+03:00Прекрасна Паеля, Пепи! Разкошно изглежда и много в...Прекрасна Паеля, Пепи! Разкошно изглежда и много вкусно!<br />Паеля на бг произнасяме, така ли, а испанците произнасят Паея?<br />Нямам никаква идея, но срещам изписано всякак.Kokonahttps://www.blogger.com/profile/16223740025279908677noreply@blogger.com