tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post5665438875250807940..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Патладжан кебапpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-81628968857216418192013-05-11T23:30:34.596+03:002013-05-11T23:30:34.596+03:00Ще чакам отзиви :) и е надявам да ви хареса! Ще чакам отзиви :) и е надявам да ви хареса! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-88054598267748637212013-05-11T18:20:55.818+03:002013-05-11T18:20:55.818+03:00изглежда наистина прекрасно и великолепно и много ...изглежда наистина прекрасно и великолепно и много вкусно - прекрасна летна рецепта за горещите летни дни. задължително ще я приготвя това лято като излезнат патладжаните на пазара - поздрави до всичкиоферти за гърция 2013http://www.ikartour.bg/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-20654803442242778362012-07-25T14:59:50.121+03:002012-07-25T14:59:50.121+03:00Моля, Нинка, насреща съм :))
И аз ти благодаря!Моля, Нинка, насреща съм :)) <br />И аз ти благодаря!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-89988691929063279352012-07-25T14:59:05.496+03:002012-07-25T14:59:05.496+03:00Надявам се вече си го направила и сте го изяли, Ив...Надявам се вече си го направила и сте го изяли, Ивче :))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-68519419323332580682012-07-25T14:57:58.129+03:002012-07-25T14:57:58.129+03:00I'm glad you like itI'm glad you like itpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-7978445771779178882012-07-25T14:57:41.668+03:002012-07-25T14:57:41.668+03:00Ще се радвам, да се хареса :)Ще се радвам, да се хареса :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-63701582788872767492012-07-25T14:56:59.480+03:002012-07-25T14:56:59.480+03:00Здравей, Любка,
За печенето в гювеча - тъй като а...Здравей, Любка, <br />За печенето в гювеча - тъй като аз го правих и там вече, на кебапа са му достатъчни са 30 мин. задушаване (след като се чуе къкрене отвътре) , след което отворих капака и пекох още 20 мин. Така се изпари течността, а се и запече. Пак без добавяне на вода. Но зависи патладжана какъв е; сещаш се, ако е от пазара е с по-голямо водно съдържание, тъй като продаваните там са обилно поливани, за да растат по-бързо. Ако решиш да му дадеш още един шанс :) може би ще е по-добре изобщо да не затваряш гърнето с капак, а да печеш така, открито. <br />Радва се, че ви допадат рецептите ми :) <br />Поздрави и хубав ден!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-42558650504970312612012-07-25T11:25:06.679+03:002012-07-25T11:25:06.679+03:00Здравейте Пепи.До сега не съм писала, но миналата ...Здравейте Пепи.До сега не съм писала, но миналата седмица приготвихме тази рецепта в глинен гювеч също и от вашето фрикасе което майка ми и баща ми много харесаха.Патладжана пък беше за мен,но не знам дали с печенето в гювеч не сбърках стана повече като сварен въпреки че не добавихме вода а само мазнина.Въпреки това родителите ми харесаха и тази рецепта.Чета ви редовно и смятам скоро пак да ги изненадам с някое ястие по ваша рецепта.Хубав ден и поздрави.ЛюбкаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22344493066992564412012-07-21T19:24:58.722+03:002012-07-21T19:24:58.722+03:00ehaaaa,,,,,look very delicious,thanks for sharingehaaaa,,,,,look very delicious,thanks for sharingAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17930056359314615572012-07-19T15:45:53.111+03:002012-07-19T15:45:53.111+03:00Охоо ще взема да го приготвя и да зарадвам половин...Охоо ще взема да го приготвя и да зарадвам половинката с месо :)Luchiyahttps://www.blogger.com/profile/04297320907943997961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-72471346244881123162012-07-17T21:03:20.236+03:002012-07-17T21:03:20.236+03:00Въх,Пепи, ке си умреме сите дома от кефот с това я...Въх,Пепи, ке си умреме сите дома от кефот с това ястие!!! <br />Това лято колкото патладжан съм направила, сигурно за една петилетка назад не съм, край, включено е в кулинарните мераци!DSdivahttps://www.blogger.com/profile/15526901582736636140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-35636285474288512622012-07-17T18:10:26.100+03:002012-07-17T18:10:26.100+03:00Вече нямам думи. Неуморна си на ястия и всяко по-в...Вече нямам думи. Неуморна си на ястия и всяко по-вкусно от предходното. Патладжан с кайма ни е едно от предпочитаните съчетания ,но никога не съм се сещала да го подредя така. Крада си идеята,а и защо не цялата рецепта.<br />Благодаря че те има и всяваш колорит и разнообразие на трапезата ни.ninfilhttps://www.blogger.com/profile/07994849918076208229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-34957891664349059942012-07-17T16:13:15.129+03:002012-07-17T16:13:15.129+03:00така е, Вени, отлагаш приготвянето на едно вкусно ...така е, Вени, отлагаш приготвянето на едно вкусно ястие. <br />Благодаря ти, поздрави и хубава вечер и на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-19797775160340575142012-07-17T16:11:39.930+03:002012-07-17T16:11:39.930+03:00Благодаря за коментара и съвета :) и с охота прием...Благодаря за коментара и съвета :) и с охота приемам още следващия път да включа домата в реденето, а чесъна и индийското орехче - в подправките. Но за канелата не мога да обещая :) пробвах преди време на месо, но е гледат странно у дома и подозират наличието на други, освен кимион и черен пипер, подправки. Ако се сетя обаче да ги сложа патладжаните в индивидуални пакети от фолио - задължително ще пробвам с канелата. На мен ми допада аромата и и в солени ястия. <br />Благодаря отново и поздрави и на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-21032137562140361252012-07-17T16:02:04.710+03:002012-07-17T16:02:04.710+03:00Благодаря, Евка :)Благодаря, Евка :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-9915321955778706172012-07-17T12:12:02.333+03:002012-07-17T12:12:02.333+03:00Умопомрачително, Пепи! :)Умопомрачително, Пепи! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76058091329495705862012-07-17T10:39:47.287+03:002012-07-17T10:39:47.287+03:00Здравейте:)
аз досега не съм Ви писала, но да знае...Здравейте:)<br />аз досега не съм Ви писала, но да знаете, редовно Ви чета. Истинско удоволствие са ми манджите Ви, особено местните..просто несравними! Истинско майсторство е това. Аз изобщо не мога да се меря, но специално за кебапа исках да споделя моя опит. А и това е най-любимата ми ориенталска манджа. Яла съм много пъти оригинално, на местна почва и турски и арабски кебап, почти еднакви са, но това, което ги отличава от Вашата рецепта тук, са подправките. И именно благодарение на тях крайният резултат много се различава. В каймата се слага основно черен пипер, кимион, индийско орехче и - тук е финият момент - канела:). Съвсем малко канела, но да се усеща. точно тя придава това уникално, чисто ориенталско "звучене" на манджата.<br />останалото е горе-долу същото. месото е най-добре да е телешко, или агнешко и смесено с малко свинско. може и малко чесън да се сложи + магданоз. арабите обикновено го редят шайба патладжан, ред кайма, шайба домат и така до края. става още по-шарено, а и домата олекотява манджата.<br />това е:)<br />ако го пробвате, много ще се радвам да ви хареса:)<br />поздрави и да продължавате да готвите и пишете все така:)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-59712731561263751742012-07-17T02:23:49.178+03:002012-07-17T02:23:49.178+03:00Голяма съблазнителка си, Пепи! Поднесла си ни го к...Голяма съблазнителка си, Пепи! Поднесла си ни го красиво, апетитно и много, много дразнещо апетита ни. ;))) <br />Твоето творение ме убеждава, че отлагам опитването на едно наистина невероятно вкусно изкушение. Дано успея скоро да го осъществя... :)<br />:hugs:Venettahttps://www.blogger.com/profile/15105662937100349961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-14020005985266452042012-07-16T17:54:18.300+03:002012-07-16T17:54:18.300+03:00Наздраве, Диде и приятна седмица да е на теб!Наздраве, Диде и приятна седмица да е на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-66514525155576233252012-07-16T17:13:07.887+03:002012-07-16T17:13:07.887+03:00Освен да се запряташ, Инче :) Сигурна съм, че мног...Освен да се запряташ, Инче :) Сигурна съм, че много добре ще се справиш!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-18193377409975657882012-07-16T17:12:40.057+03:002012-07-16T17:12:40.057+03:00Дано, дано, ама не се знае кога ще е, Таня 7))Дано, дано, ама не се знае кога ще е, Таня 7))pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-48189948340439734022012-07-16T17:07:31.555+03:002012-07-16T17:07:31.555+03:00Вярно е, Кате :) трябва да се яде. А у дома само н...Вярно е, Кате :) трябва да се яде. А у дома само на салати не може. Може ден, два за вечеря салата, но и в нея има вълчи елемент :)) <br />Хубава нова седмица и на теб и да но по-прохладна да е!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53792361939933439042012-07-16T16:13:33.228+03:002012-07-16T16:13:33.228+03:00верно, Роси, можеш да направиш в една тава и двата...верно, Роси, можеш да направиш в една тава и двата "модела" :)) пък да яде девойката постното ветрило. <br />Предполагам сладки сънища си имала снощи, след късната разходка из блоговете :)) <br />Хубава и спорна да е и на теб седмицата, другарче мило :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-29821226897079272182012-07-16T13:06:41.070+03:002012-07-16T13:06:41.070+03:00Пепчо, трудничко е в жегите, ама трябва и да се яд...Пепчо, трудничко е в жегите, ама трябва и да се яде:):):), а това предложение ме изкушава, та ще включа фурната, пък ще спим навън:):):). Изглежда наистина много вкусно, майтапа настрани, ще го приготвя задължително! Приятна нова седмица и дано да е малко по-прохладна...Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73363259625337272702012-07-16T11:07:49.223+03:002012-07-16T11:07:49.223+03:00Много горещи дни, Мъхче. Дано днес вече намалее же...Много горещи дни, Мъхче. Дано днес вече намалее жегата, но като се замисли човек - предстои и цял един август. <br />Спорна нова седмица на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com