tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post5990933602320932923..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Козуначени кифличкиpep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-6632124626091624112015-01-30T18:00:41.281+02:002015-01-30T18:00:41.281+02:00Ами аз го знам това :) Че солта се слага накрая н...Ами аз го знам това :) Че солта се слага накрая на месенето с последното брашно - поне така обяснява един много уважаван от мен майстор готвач по тв Не с маята, защото не и позволява да се активира докрай. Преди години ме беше хванала една страст да меся и хляб, но имах повече време, та си бях купила книга за хляба и много по-често хапваме тестени изделия. <br />Обаче го пропускам и като сложа маята в купата - по навик сол, захар ....<br />Радвам се, че си пробвала кифличките и си доволна :) Имам голям респект към тази жена, която ми даде рецептата - такива невероятни козунаци и пити съм виждала да прави. <br />Благодаря ти :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-24069085671506003742015-01-30T17:45:34.058+02:002015-01-30T17:45:34.058+02:00Благодаря ти,че ме разбираш,не по тоз начин който ...Благодаря ти,че ме разбираш,не по тоз начин който повече хора ще го разбират с лоши думи.Днеска правих като твойте кифлички и станаха чудесни.Страхотен е сайта,продължавай все така с повече рецепти!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-62868448996955538412015-01-29T12:43:26.512+02:002015-01-29T12:43:26.512+02:00Ако се сетя следващия път като ги правя, ще пропус...Ако се сетя следващия път като ги правя, ще пропусна :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76664075096742637632015-01-29T11:20:02.898+02:002015-01-29T11:20:02.898+02:00страхотни са и изглеждат много вкусни,само едно,не...страхотни са и изглеждат много вкусни,само едно,недей слага щипката сол при маята,тя се прибавя към брашнотоAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-615915288334457612015-01-10T12:19:48.713+02:002015-01-10T12:19:48.713+02:00Благодаря за идеята! Ще опитам и тях:)) Аз съм гол...Благодаря за идеята! Ще опитам и тях:)) Аз съм голям почитател на блога Ви. Месенето не ме плаши -напротив, обичам да меся, при първа възможност ще опитам кифличките.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-61555931893296988222015-01-09T13:39:55.411+02:002015-01-09T13:39:55.411+02:00в голяма найлонова торба :) Ако искате, вместо тез...в голяма найлонова торба :) Ако искате, вместо тези, потърсете - пак тук, на категория кифлички - има едни - Кифлички Калцоне, кифли с мармалад. <br />те са с много просто тесто, меси се съвсем лесно, не се препотяваш от месене и са кифличките , които правех, докато моите човеци бяха ученици (и студент) , за да имат от понеделник до петък - гарантирано са меки. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-50498660878644859232015-01-09T12:23:03.183+02:002015-01-09T12:23:03.183+02:00Благодаря Ви:)) А после как съхранявате кифличките...Благодаря Ви:)) А после как съхранявате кифличките? Не искам да станат сухи и твърди отгоре:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-79840193279155692202015-01-08T23:02:14.338+02:002015-01-08T23:02:14.338+02:00Не, фурната е включена отгоре и отдолу - равномер...Не, фурната е включена отгоре и отдолу - равномерно пече, слагам в загрята фурна на 190*. <br />Фурната ми е средна големина, скарата за тавата е малко под средното и ниво (не на дъното на фурната, едно нагоре е) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-41110822829230331762015-01-08T20:38:39.060+02:002015-01-08T20:38:39.060+02:00Здравейте:) Как печете кифличките - първо на долен...Здравейте:) Как печете кифличките - първо на долен реотан ли?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-58341045538868731222013-09-21T12:43:39.516+03:002013-09-21T12:43:39.516+03:00лелеее, че си бърза :) Ще черпиш, то се видяло, до...лелеее, че си бърза :) Ще черпиш, то се видяло, добре, че времето захладня, та не е жега. <br />Стискам палци да ти станат (а те ще, стига да втасат добре) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-74516033580167150782013-09-21T12:37:37.993+03:002013-09-21T12:37:37.993+03:00Мдам... Тъкмо замесих тестото, цяла доза, за да не...Мдам... Тъкмо замесих тестото, цяла доза, за да не оплескам нещо с пропорциите и станаха толкова много, че ще има да храня и комшии, и колеги... :D Дано да станат хубави.Sev Samokovliyskahttps://www.blogger.com/profile/04930282520835686129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12032331343712408532013-09-21T09:54:04.970+03:002013-09-21T09:54:04.970+03:00и аз не обичам, но когато са оставали това е по-до...и аз не обичам, но когато са оставали това е по-добрия избор, отколкото да изхвърлям :) <br />Най-добрия вариант е да си замесиш по-малко тесто - 1/2 или 1/3 доза. В хладилника тестото може да се съхранява 1-2 дни без проблем, но когато е по-малка дозата, те ще се изядат за 3-4 дни, през които все са меки. <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-7004532274694596302013-09-21T09:47:40.538+03:002013-09-21T09:47:40.538+03:00Пепчо, аз не обичам много замразявани и после разм...Пепчо, аз не обичам много замразявани и после размразявани тестени... Няма ли вариант на тесто, което да може да се съхранява в хладилник да кажем... два-три дни?Sev Samokovliyskahttps://www.blogger.com/profile/04930282520835686129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-14474796416286078142013-04-23T15:50:37.903+03:002013-04-23T15:50:37.903+03:00Ще направя, но не се знае кога :)) Тия дни е миси...Ще направя, но не се знае кога :)) Тия дни е мисия невъзможна, да се прибера в 19.30 от работа и да ги започна. По-скоро следващ почивен ден ще е. <br />Правих козунаци, когато нямаше хубави - сега се срещат и такива и както писах - възползвам се от това удобство. <br />Но ти препоръчвам горещо тези на ТАнита да погледнеш - http://tanitaang.blogspot.com/2008/04/k.html и тези на Роси-Елексир - http://kulinarenelixir.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%20%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%83%D1%82%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8 <br />Копирай линковете :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22640413333324166652013-04-23T14:55:28.064+03:002013-04-23T14:55:28.064+03:00И аз бих желала да направиш козунак и да споделиш ...И аз бих желала да направиш козунак и да споделиш рецептата с нас... и то тия дни за да може да взаимствам и за великден да направя :)<br />Мария Никифороваhttps://www.blogger.com/profile/04531584354915686095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-42571403669074557792012-04-05T12:34:18.434+03:002012-04-05T12:34:18.434+03:00Мммдам, за 7-8 козунака си е сериозна работа, наис...Мммдам, за 7-8 козунака си е сериозна работа, наистина.<br />Хубав ден,<br />ДиДиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23182906559237598062012-04-04T18:35:58.253+03:002012-04-04T18:35:58.253+03:00Диди, повярвай, така е. За Великден ми трябват ......Диди, повярвай, така е. За Великден ми трябват .... поне 7-8 козунака. А машина за хляб отказвам да купим. Затова е немислимо да меся толкова бройки на ръка. <br />Мога да поема предизвикателство :)) но с една доза. Ние така или иначе често хапваме козунак на закуска. <br />Поздрави и на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-52323310915471664112012-04-04T17:13:58.230+03:002012-04-04T17:13:58.230+03:00Най-сърдечни благодарности за бързия отговор.
Хм,...Най-сърдечни благодарности за бързия отговор.<br /><br />Хм, Мила Пепчо, като човек, който сам си приготвя бутер тесто, не мога да повярвам, че на връх Великден у вас похапвате кузунаци с яйчен меланж, а не с яйчица от свободни кокошчици.<br /><br />Това не е подстрекалтество, просто коментар ;-)<br /><br />Поздрави,<br />ДиДиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-53264629700079183912012-04-04T15:43:54.619+03:002012-04-04T15:43:54.619+03:00Благодаря за доверието, радвам се, че ти харесват ...Благодаря за доверието, радвам се, че ти харесват :) <br />Козунак - не, не мога да покажа :) Отказах се да правя козунаци заради приличното количество, което ми трябва по празника.<br />Но съм правила по тази рецепта, хубав се получава. То си е козуначено тесто, само месенето е малко повече. <br />Аз се отказах вече 3-4 години и не правя, ама сега :)) много подстрекатели се навъдили, май ще взема и аз да замеся една доза, пък ще видя дали на кифлички или на козунак ще иде.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-49654716382327602292012-04-04T13:48:13.769+03:002012-04-04T13:48:13.769+03:00Привет и от мен,
Вчера ги пробвах и аз. Стават раз...Привет и от мен,<br />Вчера ги пробвах и аз. Стават разкошни.<br /><br />Пепчо, исках също да попитам дали ще може да споделиш някоя изпитана рецепта за козунак с оглед на предстоящия празник :-)<br /><br />П.С. Поздравления за страхотните рецепти.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70243229820009406662011-09-11T17:42:36.337+03:002011-09-11T17:42:36.337+03:00А аз благодаря за доверието в мен и рецептата, Кри...А аз благодаря за доверието в мен и рецептата, Кристина! <br />Радвам се, че сте харесали!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-68280490793852030102011-09-11T17:00:10.564+03:002011-09-11T17:00:10.564+03:00Днес изпробвах рецептата, станаха страхотни кифлич...Днес изпробвах рецептата, станаха страхотни кифлички!<br />Благодаря за вкусната рецепта!Кристинаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-71699454772805443362010-08-25T09:11:11.150+03:002010-08-25T09:11:11.150+03:00Стават, като сиренките от ученическите лавки от ед...Стават, като сиренките от ученическите лавки от едно време :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14744068838122534445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-21904539558339018362010-08-24T17:20:37.068+03:002010-08-24T17:20:37.068+03:00Fuat Gencal,
Afiyet Olsun!Fuat Gencal, <br />Afiyet Olsun!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-58741449129851249932010-08-24T17:14:09.409+03:002010-08-24T17:14:09.409+03:00Кате, при тази захар в тестото, не стават ли сладк...Кате, при тази захар в тестото, не стават ли сладки със сиренето<br />Благодаря за доверието иначе, много се радвам, че ти харесаха :)pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com