tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post6370381048525287397..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Мариновани печени чушки pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger63125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-92102558440268620992023-09-23T21:03:02.777+03:002023-09-23T21:03:02.777+03:00Благодаря!Благодаря!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-11074436639938963772023-09-23T09:56:00.578+03:002023-09-23T09:56:00.578+03:00Точно тези чушки са най-вкусни. Можеш да си направ...Точно тези чушки са най-вкусни. Можеш да си направиш буркани и стеризилизаш. <br />Иначе печи, бели, опаковай и във фризера :) Ще има цяла зима за миш-маш, за чушка бюрек. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-81317963189004892972023-09-22T03:36:11.967+03:002023-09-22T03:36:11.967+03:00Здравей, Пепа! Имам един спешен въпрос, дано да пр...Здравей, Пепа! Имам един спешен въпрос, дано да прочетеш това скоро. В Канада човешки чушки (капия, като у нас) се продават само август и септември, при това расли на почва и видели слънце. През останалото време се продават само тумбести, приличащи на нашите камби, а може и да са. Сега е краят на сезона, и днес изведнъж наводниха един от магазините с истински чушки в касетки по 6-7 кила. Фантастични! Ама ще свършат за един ден. Страшно ми се ще да купя, но не знам какво да ги правя. Лютеницата (около 1 тон :) е достатъчна. <br />Та въпросът ми е: какви, на твой вкус, са най-добрите 2-3 трайни рецепти с/от чушки?<br />Благодаря предварително. <br />МиткоЕдин рамалиец в Канадаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-67236385630508275322022-11-23T18:25:37.563+02:002022-11-23T18:25:37.563+02:00И аз😁И аз😁Bumeranghttps://www.blogger.com/profile/03799823396952943591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-59065774470420845242022-09-05T19:38:16.404+03:002022-09-05T19:38:16.404+03:00Благодаря, Пепа! Непременноще го опитам така.Благодаря, Пепа! Непременноще го опитам така.Един рамалиец в Канадаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-73892995525879955142022-09-05T08:41:09.781+03:002022-09-05T08:41:09.781+03:00Браво за лютеницата! И тук вече се продават чушки ...Браво за лютеницата! И тук вече се продават чушки целогодишно, но освен че са на тройна цена, са и пълни с нитрати и вода и не се получава така вкусно. Ако при вас са добри, прави с по килограм и съхранявай я хладилника, защото тази доза си е хамалогия. <br />Поздрави!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-85340994616238489482022-09-05T03:22:33.841+03:002022-09-05T03:22:33.841+03:00Здравейте, Пепа! Първо, благодаря много за отговор...Здравейте, Пепа! Първо, благодаря много за отговора за лютеницата вчера. Стана фантастична! Особено беше полезен финалният съвет относно хапването и с препечена коричка хляб! Препоръчвам го на всички!<br />Сега имам въпрос относно тази рецепта (печените чушки). Тука (а предполагам, вече и в България) се продават чушки целогодишно - все пак сме на ден и половина път от Мексико и от Флорида. Въпросът ми е: струва ли си да се мариноват, или е по-добре всеки път да се правят прясно печени? На балкона целогодишно имам газова скара (доколкото знам, в България вече им викат "барбекю" :), и я пускам дори на минус 20.Един рамалиец в Канадаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-36122191511399090012021-10-06T12:04:02.863+03:002021-10-06T12:04:02.863+03:00Непременно стерилизирайте отново. Много труд е. Сл...Непременно стерилизирайте отново. Много труд е. Сложете нови капачки и здраво завивайте. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23069670658463395112021-10-06T07:51:22.872+03:002021-10-06T07:51:22.872+03:00Здравейте! Вчера изпълних рецептата, стерилизирах ...Здравейте! Вчера изпълних рецептата, стерилизирах за 10-15 мин. Тази сутрин виждам, че вакуума не се е получил :-( Моля за съвет какво да направя. Дали мога да стерилизирам наново, или да прибирам в хладилника и това е положението. Много мъчно ми стана, защото вчера ми отне цял ден тази галимация.Теодораhttps://www.blogger.com/profile/16981265739829393964noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12066759882853467662020-10-25T00:15:55.880+03:002020-10-25T00:15:55.880+03:00Моля :) Хапвайте със здраве! Моля :) Хапвайте със здраве! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-32717044652322357022020-10-24T16:13:38.657+03:002020-10-24T16:13:38.657+03:00Благодаря ,за страхотната рецептаБлагодаря ,за страхотната рецептаAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06807718348156359566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-9778918795784775982018-09-01T21:31:12.257+03:002018-09-01T21:31:12.257+03:00Моите буркани са сбирщайн :) не ги гледайте - разл...Моите буркани са сбирщайн :) не ги гледайте - различни големини. Малко излиза, да. Принципно, ако не са много воднисти чушките излизат от 1кг - 1 буркан Омния, но ако са по-водни - тази вода излиза. Не е проблем това, ще направите 2 дози :) Няма как да не се получи, щом и миналата година сте правили. <br />Поздрави, <br />Пепа pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-86204181883668815622018-09-01T20:31:31.079+03:002018-09-01T20:31:31.079+03:00Здравейте,миналото лято реших да направя тази реце...Здравейте,миналото лято реших да направя тази рецепта за чушки и много се хареса на цялото семейство,но излязоха само 9 буркана,сега съм решила да направя по-голямо количество,че доста ни се услади.Дано се получи добре и този път Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02126702343199580980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-2103994607251823772017-08-30T10:57:49.338+03:002017-08-30T10:57:49.338+03:00Не. Сокът който те пускат, смесен с олото и оцета ...Не. Сокът който те пускат, смесен с олото и оцета е вкусен сос :) аз си го затапям.pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-472192918230053222017-08-30T10:19:08.558+03:002017-08-30T10:19:08.558+03:00Чушките отцеждат ли се преди да се сложи маринатат...Чушките отцеждат ли се преди да се сложи маринатата?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-75527538054714101522017-08-30T08:20:59.253+03:002017-08-30T08:20:59.253+03:00Чушките отцеждат ли се преди да се сложи маринатат...Чушките отцеждат ли се преди да се сложи маринатата?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-17616414844816148692017-08-24T12:44:08.069+03:002017-08-24T12:44:08.069+03:00Мерси мерси, като се прибера ще ги слагам в буркан...Мерси мерси, като се прибера ще ги слагам в бурканите, измих от малките.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-19627442704116458192017-08-23T17:39:16.427+03:002017-08-23T17:39:16.427+03:00Ааа, това ли :) ами по 800 мл Омния и подобни с ви...Ааа, това ли :) ами по 800 мл Омния и подобни с винт _720-780 мл <br />Ако са малки-двойно предвидиpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-60431442957478451152017-08-23T17:38:59.333+03:002017-08-23T17:38:59.333+03:00Ааа, това ли :) ами по 800 мл Омния и подобни с ви...Ааа, това ли :) ами по 800 мл Омния и подобни с винт _720-780 мл <br />Ако са малки-двойно предвидиpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-77002101496310834532017-08-23T17:26:52.733+03:002017-08-23T17:26:52.733+03:00Съжалявам, че не сме се разбрали!ЯнаСъжалявам, че не сме се разбрали!ЯнаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-12357387776406575942017-08-23T16:41:56.114+03:002017-08-23T16:41:56.114+03:00Пеп,
Исках да попитам буркан от 800 или от 400 мл ...Пеп,<br />Исках да попитам буркан от 800 или от 400 мл за 1 кг чушки, за да знам колко буркана да измия!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-81063403555828237972017-08-23T11:40:11.577+03:002017-08-23T11:40:11.577+03:00Пп: пък този един килограм сурови чушки е и с дръж...Пп: пък този един килограм сурови чушки е и с дръжките и семките, които не влизат в буркана накраяpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-38717589272880512032017-08-23T11:32:38.328+03:002017-08-23T11:32:38.328+03:00Да :) 1 кг сурови. като са изпечени им излиза вода...Да :) 1 кг сурови. като са изпечени им излиза водата, нали се сещаш как се отцеждат от водата преди беленето. Ако чушките са от пазара има вероятност и над килограм суров продукт да стане за един буркан чушки, защото те са напоявани много И тази вода излиза след печенето на чушкитеpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-70389397661279394492017-08-23T10:47:28.707+03:002017-08-23T10:47:28.707+03:00От 1 кг печени чушки - 1 буркан!!
Буркан от 800 мл...От 1 кг печени чушки - 1 буркан!!<br />Буркан от 800 мл ?????ЯнаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-82237155286313651912017-08-19T17:40:07.650+03:002017-08-19T17:40:07.650+03:00Може, щом харесвате с копър. Аз на печените пак ма...Може, щом харесвате с копър. Аз на печените пак магданоз си слагам заради половинката, иначе на мен без никакви тревички. <br />На морковите и чесънът не им трябва мариноване - на тях им е достатъчно краткото варене в буркана и пак се овкусяват много добреpep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com