tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post8014752163658288359..comments2024-03-15T11:59:03.175+02:00Comments on Храна за мойте канибали: Пенеделник :) Пожелахте.... Попара pep-4ohttp://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-36653193033428177662016-10-21T08:37:19.289+03:002016-10-21T08:37:19.289+03:00Баща ми правеше попара с червен пипер. Много я хар...Баща ми правеше попара с червен пипер. Много я харесвах като малка. Натрошават се сух хляб и сирене. Заливат се с вряла вода и се задушават за няколко минути. Заливат се със запържено олио с червен пипер.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-80278823270329614752015-12-29T23:33:59.500+02:002015-12-29T23:33:59.500+02:00твоята направо е с екстри :)
твоята направо е с екстри :)<br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-49675293509653432752015-11-08T20:56:44.636+02:002015-11-08T20:56:44.636+02:00Много обичах попара, а от години не съм си правила...Много обичах попара, а от години не съм си правила. Аз слагах хляб, сирене, масло, захар, бисквити и 1-2 с.л. сладко. Заливах с ароматен, билков чай. Ауу, дояде ми се.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-13366491416680391632014-08-22T19:29:33.208+03:002014-08-22T19:29:33.208+03:00Ммм, попара! Вкусно :) Баба ме е захранила точно с...Ммм, попара! Вкусно :) Баба ме е захранила точно с такава сладко-солена попара. Понякога я заливаше с липов чай, но най-често и най-вкусна беше като възвари вода, кр. масло и захар и след това изсипе залците хляб в тенджерката. Сиренето най отгоре на купчинка и слагаше капачето да се задуши всичко. После разбъркваше леко и сервираше в купички. Ех, сега по принцип не бива да ям попара(диабет), но поне веднъж в годината си правя, колкото да помена бабчето. Пепи, благодаря за хубавия спомен, който върна у мен, бъди жива и здрава! - ВилиВилиnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-71651533932855957542014-04-09T18:03:32.179+03:002014-04-09T18:03:32.179+03:00е, значи добре, че не слагам кисело мляко в попара...е, значи добре, че не слагам кисело мляко в попарата, щото не виждам някой у нас да яде куркума в попарата :) <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-43584212719939064442014-04-06T17:12:38.281+03:002014-04-06T17:12:38.281+03:00Аз пък в попарата слагам хляб, сирене, масло, чай,...Аз пък в попарата слагам хляб, сирене, масло, чай, 1-2 с.л кисело мляко и малко куркума. Може да се сложи и мед. :)<br />Киселото мляко го слагам, за да стане по-млечна и бяла. А малко куркума слагам, защото така млякото не възпалява синусите.<br />Дори когато пия чаша прясно мляко слагам малко куркума - това е лечебна смес, която лекува кашлица (според аюрведа) и освен това отново куркумата не позволява да се влошава синузит от мляко (което е чест ефект).<br />Много ми хареса попарата с тахан, мед и орехи, ще я пробвам. :)Simona Simonhttps://www.blogger.com/profile/14039679750512355002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-5447012202131298982013-12-22T23:44:19.051+02:002013-12-22T23:44:19.051+02:00За съжаление някъде е така.
Старая се да съм стъп...За съжаление някъде е така. <br />Старая се да съм стъпила здраво на земята :)<br />Благодаря, Нина! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-20897958784279406772013-12-20T10:56:59.244+02:002013-12-20T10:56:59.244+02:00Браво! Винаги съм смятала,че прекалено много се от...Браво! Винаги съм смятала,че прекалено много се откъснахме от рецептите и ястията от детството си, тези на нашите майки и баби. Нина Симеоноваhttps://www.blogger.com/profile/09687402634790622796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-56883476328980471862013-12-18T12:41:16.819+02:002013-12-18T12:41:16.819+02:00охо, вие с мед я хапвате дори :) може би така ще п...охо, вие с мед я хапвате дори :) може би така ще прилъжа Мише да я опита - чай и мед, все любими му неща. <br />pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-51537028401157002822013-12-18T11:24:12.971+02:002013-12-18T11:24:12.971+02:00Интересна беше и да се види, Таня :) може да пробв...Интересна беше и да се види, Таня :) може да пробваш, пък може и да ти хареса :)<br />поздрави и на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-87722622103398563172013-12-18T11:23:14.350+02:002013-12-18T11:23:14.350+02:00Радвам се, Мъхче, че си ми съмишленик! Радвам се, Мъхче, че си ми съмишленик! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-46039830166713165032013-12-18T11:22:34.341+02:002013-12-18T11:22:34.341+02:00ееее, твоя въпрос с луканката е много по-важен от ...ееее, твоя въпрос с луканката е много по-важен от някаква си попара :) <br />Ще чакам луканки да покажеш ти :)<br />Хубава седмица :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-66346231284774866472013-12-18T11:21:43.977+02:002013-12-18T11:21:43.977+02:00Явно да :) И виж - от трима души - три различни на...Явно да :) И виж - от трима души - три различни начина :) <br />Хубава седмица и на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-23222468100097577232013-12-18T11:19:06.827+02:002013-12-18T11:19:06.827+02:00Ето, не съм единствена с попарата със сирене и зах...Ето, не съм единствена с попарата със сирене и захар :) Успокои ме, Еви, че не е кой знае каква екзотика моята. <br />Прегръдка и на теб и хубава седмица! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-6043178954444533052013-12-18T11:18:18.359+02:002013-12-18T11:18:18.359+02:00Я, при мен също е свързана със сливиците в оня ми ...Я, при мен също е свързана със сливиците в оня ми период, когато не я харесвах - но моите бяха току що извадени и ми правеха попарка със сухари, ситно натрошени. <br />Прегръдка, Роси и хубава сряда :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-67379270903648728152013-12-18T11:17:05.865+02:002013-12-18T11:17:05.865+02:00Твоята определено е солен вариант, Гери :)
Ама пъ...Твоята определено е солен вариант, Гери :)<br /> Ама пък ароматен! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-49369176079990916602013-12-17T17:57:21.234+02:002013-12-17T17:57:21.234+02:00Пробвай да си изсушиш хляба, Кате, не с тези сухар...Пробвай да си изсушиш хляба, Кате, не с тези сухари. Предпочитам домашните, пред купените и отдавна спрях да купувам сухари. <br />Прегръдки и :) честит вторник на теб! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-46637495627129082782013-12-17T17:55:58.827+02:002013-12-17T17:55:58.827+02:00еехе, това си е направо попара с екстри :) Чудно ...еехе, това си е направо попара с екстри :) Чудно и интересно звучи и за десерт да се яде. <br />Благодаря, че сподели, Татяна :) pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-13387382093797437212013-12-17T11:21:27.698+02:002013-12-17T11:21:27.698+02:00В моите детски години у дома много се тачеше попар...В моите детски години у дома много се тачеше попарата. Не че аз и сега не ям,но моите домашни не я тачат. Много обичам и един друг вид попара: начупеният сух хляб се залива с две лъжици течен тахан, 2 лъжици захар/мед/,малко ситно начупени орехи / може и без тях/ и се залива с ароматен чай. Вкусно и ароматно, а ако сложите орехи ще имате усещането за баклава. Татяна / постоянен посетител на блога /Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-76172418925066261392013-12-17T09:34:01.805+02:002013-12-17T09:34:01.805+02:00Пепи, малкият ми син обожава попара:))) откакто е ...Пепи, малкият ми син обожава попара:))) откакто е започнал да яде обща кухня, все попара иска за закуска. Аз му я правя със купени сухари, от тези на филийките, но виж, може да разнообразя менюто и с твоята рецепта. Прегръдки!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-63487962763250823462013-12-16T22:27:59.061+02:002013-12-16T22:27:59.061+02:00Пеп, половинката й е майстора у дома :) нарязва хл...Пеп, половинката й е майстора у дома :) нарязва хляба предварително на кубчета, запича го във фурната, след това слага сирене и масло и залива с подсладен с мед чай :) Еochttps://www.blogger.com/profile/07941005954127745355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-36288282167039953922013-12-16T20:23:27.085+02:002013-12-16T20:23:27.085+02:00Еха, вярно не съм виждала рецепта за попара никъде...Еха, вярно не съм виждала рецепта за попара никъде. Като едно непораснало дете, аз я обичам със захар и сирене;) Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-62644833937436666282013-12-16T14:01:40.186+02:002013-12-16T14:01:40.186+02:00Пепи, всички в къщи много обичаме попара, само че ...Пепи, всички в къщи много обичаме попара, само че с балкански чай. А за такава с червен пипер за първи път чувам и ми звучи интересно. Поздрави!Таняhttps://www.blogger.com/profile/18327329378898710576noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-22955587710684710122013-12-16T13:58:41.911+02:002013-12-16T13:58:41.911+02:00Е, само с това не можеш ме изкуши...Дори нямам отг...Е, само с това не можеш ме изкуши...Дори нямам отговор на въпроса защо мразя попара, че и на децата си нито веднъж не поднесох, там мама се отчиташе, а аз не я поглеждам, та, Пепи, отивам да проучвам сушенето на луканка при теб! Хубава седмица!Игликаhttp://imishkova.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818909293006630489.post-65952938428728881022013-12-16T12:51:54.803+02:002013-12-16T12:51:54.803+02:00Аз все още с удоволствие си хапвам попара - само с...Аз все още с удоволствие си хапвам попара - само със сирене, масло и вода. Милото пък я обича само ако е залята с черен чай...Малката пък би я яла само ако наистина няма нищо друго в хладилника. Явно с времето вкусовете се изменят.<br />Хубава седмица!Didahttps://www.blogger.com/profile/14981424268250751421noreply@blogger.com