Страници

9 октомври 2009 г.

Пастет от маслини


или дип, или тапенад. Чужди имена-дал бог.


Продукти:

300 г обезкостени черни маслини
3-4 с.л. зехтин
2-3 ск. чесън
1/2 връзка магданоз - по желание
1 ч.л. каперси - пак по желание

Приготвяне:

* Обезкостените маслини се поставят в гореща вода за 1 час да се обезсолят.
* Заедно със зехтина и скилидките чесън се пасират в блендер(чопър, или с пасатора) до получаването на гладка пастообразна маса.
* Охлажда се в хладилник за 30-40 мин. преди да се консумира.

Хапва се на филия, със сирене на салата, с брускети или чипсове нездравословни или както му е вкусно на човек.

Горната снимка е натурален пастет, тази долу - с магданоз и каперси. И двата варианта са nyamnyam


2 коментара:

  1. Направих го току що, много вкусто става и направо за секундил Благодарности за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Давам филия и да мажем :)
      Моля, наистина се прави бързо и като виждаш, че е от чисти маслини - хапваш с удоволствие :)

      Изтриване