Храна за мойте канибали
Страници
(Преместване във...)
Начало
Човекът зад блога
Супи, сосове
Салати, предястия
Ястия с месо
Риба и сие
Дивеч
Субпродукти и безмесни
Тестени изделия
Пастети, разядки, гарнитури
Сладкишества
Напитки, мезета, консерви, зимнина
Авторско право
Насам-натам
▼
17 ноември 2024 г.
Печени телешки бузи с бира
›
Една наслада за небцето! Телешките бузи са си крехко месо, което обикновено готвя на телешко варено . Този път го реших да е печено,...
14 ноември 2024 г.
Дробчета с чили сос и куркума
›
В блога имам много рецепти за дробчета ; май нямаме човек от семействата, който да не ги обича. А на мен ми се налага да ги ям по...
4 ноември 2024 г.
Печени сладки картофи и червено цвекло със сирене и песто
›
Продължавам с предложенията за сладки картофи ( батати ). Този картоф, с вкус повече на морков, или тиква, отколкото на картоф, ...
3 ноември 2024 г.
Заешко месо с булгур
›
Малко повече рецепти с булгур и сладки картофи ще видите в следващите месеци, но се налага да ограничаваме хапването на ориз и о...
17 октомври 2024 г.
Печени батати с чери домати и крема сирене
›
Сладките картофи (батати ) отдавна навлязоха в моята кухня, а напоследък и зачестиха, заради опитите ни да ядем по-рядко и по-малк...
2 коментара:
24 септември 2024 г.
Печени червени чушки в буркани
›
Едва ли има семейство, в което не обичат печените червени чушки . Е, нашите не са от тях. Преди ерата на фризерите правехме по 2...
2 коментара:
23 септември 2024 г.
Скариди с узо на фурна
›
Скариди обожавам приготвени всякак. И всички в къщи ги харесват. Най-големият ми зор е чистенето им. Ако има кой да ги чисти, бих...
3 септември 2024 г.
Марокански кускус
›
Мароканският кускус е една вкусна гарнитура за всякакви печени, пържени и задушени меса. Прави се от обработена твърда пшеница и е ...
2 септември 2024 г.
Печено пиле със солени лимони
›
И след като направихме консервираните солени лимони , време е да сготвим с тях :-) Както писах и в публикацията им, може да се ползват на...
Консервирани солени лимони
›
По принцип, на солените лимони им трябват от 4 до 6 седмици, за да ферментират добре и се ползват в кулинарията. После могат да о...
1 коментар:
›
Начална страница
Преглед на уеб версията