Продукти:
500 г агнешки дреболии (комплект)
300 г чисто агнешко месо без кост
олио и масло по 50г.
2 връзки пресен лук (или малка глава стар лук)
1-2 чушки /Сиврия
1 морков
1-2 чушки /Сиврия
1 морков
по половин връзка джоджен/гьозум и магданоз
1 с.л червен пипер (по желание)
1 малък домат (или 3 с.л. от консерва)
1 малък домат (или 3 с.л. от консерва)
2-3 с.л. кисело мляко
1 равна с.л. брашно
1 ч.л. черен пипер
1 яйце
100 г ориз, или 2 топки фиде
Приготвяне:
* Агнешките вътрешности се измиват добре под течаща вода, заливат се с вряла вода и се нарязват на дребно.
* Месото се почиства от кости и ципи, нарязва ситно, залива се с вряла вода и изцежда.
* Поставят се да се варят в тенджера, заедно с 1,5л вода. Отпенват се при нужда. Вари се до омекване на месото. В края на варенето се посолява.
* Настърганият морков, ситно нарязаните лук и чушки се запържват в олиото за 1-2 мин - докато олиото си смени цвета от моркова. Прибавя се ситно нарязаният домат и се разбърква още 1-2 мин.
* Налива се бульонът и свареното вече месо и карантия. Прибавя се измития ориз и оставя още 15 мин. да поври. Ако е фиде (което предпочитам се вари 5-6 мин. )
* Магданозът и джодженът се нарязват на ситно; прибавят се към чорбата и отмества от котлона /Щипка от джоджена се оставя да се прибави със застройката/.
* Яйцето се разбива с брашното и киселото мляко.
* Към застройката се прибавя по малко от врялата супа и бърка непрекъснато - така, докато сместа стане около 3 пъти повече :) температурите се уеднаквяват.
* Застройката се изсипва при чорбата и разбърква.
* Маслото се запържва с няколко трохи хляб, прибавят се червения и черния пипер и сипва в готовата чорба.
* Разбърква се и сервира гореща.
Неуморна си ти...
ОтговорИзтриванеИ както винаги вкусотийки!
Спокоен уикенд!
Охо, кой го казва :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Краси!
Хубав уикенд и на теб! /но с нетърпение очаквам да видя какво твориш сега :)
Много хубава рецепта. Дъщеря ми никак не харесва агнешко, но след тази рецепта всеки уикенд си правим чорба. Продължавайте да публикувате рецепти, защото те всяват радост на трапезата.И може би вашите страхотни творби трябва да се публикуват в списание, защото са обяснени с много голяма лекота и нежност, който всяват увереност в хората, който четат рецептите. Има изображения, който излъчват увереност и красота във вашите рецепти и не говоря само за тази рецепта те са безброй много, и създават именно тези много усмивки, за който сме сготвили ястието. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ САМО ТАКА!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви! Много се радвам, че ви е харесала чорбицата така приготвена :) И на мен ми е любима :)
ИзтриванеБлагодаря, че харесвате блога ми и това, което правя :)
Поздрави!
СУПЕР Е
ОтговорИзтриване