Страници

23 ноември 2009 г.

Пържено пиле с чушки, чесън и боб





Продукти:
Пилешко месо без кожа
сварен бял боб
печени чушки
маслини без костилки - черни, зелени
шепа сухи домати
зехтин/олио

сол
чили сос / на вкус/
3-4 с.л. доматен сос (не много гъст)

Приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на хапки.
Маринова в малко алкохол, соев сос и подправки на вкус-мащерка, риган, майорана, черен пипер за 2-3 ч. в хладилник. В маринатата се прибавят и нарязаните сушени домати.
Отцежда се, поставя се в тиган заедно със зехтина и запържва.
Чушките и маслините се нарязват. Заедно със сварения боб, чили и доматения сосове се прибавят към хапките.
Захлупват се с капак и оставят 5-6 мин. да се задушат.


Вкусно и пикантно пържено пиле, вярвайте ми smile1

Няма коментари:

Публикуване на коментар