Продукти:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
6 с.л. мед
2 яйца
1 ч.л. сода
2 с.л. канела
около 500 - 600 г. брашно за средно твърдо тесто
Приготвяне:
* От изброените продукти се замесва тесто. Не трябва да лепне. Не слагайте много брашно, защото след изпичане стават твърди.
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
6 с.л. мед
2 яйца
1 ч.л. сода
2 с.л. канела
около 500 - 600 г. брашно за средно твърдо тесто
Приготвяне:
* От изброените продукти се замесва тесто. Не трябва да лепне. Не слагайте много брашно, защото след изпичане стават твърди.
* Разделя се на 10 топки.
* Всяка топка се разтегля на фитил, а той се реже на 12 парчета.
* Правят се топчета, които се нареждат на разстояние едно от друго в леко намаслена тава.
* Докато още са топли, внимателно се издълбават с малка лъжичка.
* Приготвя се следния крем:
125 г масло на стайна температура се смесват 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. смлени орехи и трохите, които издълбахме от сладките.
Меденките се пълнят с този крем и се слепват по две.
Украсяват се с разтопен с малко олио шоколад.
* Правят се топчета, които се нареждат на разстояние едно от друго в леко намаслена тава.
* Докато още са топли, внимателно се издълбават с малка лъжичка.
* Приготвя се следния крем:
125 г масло на стайна температура се смесват 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. смлени орехи и трохите, които издълбахме от сладките.
Меденките се пълнят с този крем и се слепват по две.
Украсяват се с разтопен с малко олио шоколад.
За крема с шоколад, масло и сметана какво е съотношението им?
ОтговорИзтриване100 г сметана, 200 шоколад и 1-2 лъжици масло за блясък
ОтговорИзтриване