Страници

10 януари 2010 г.

Сарма-кебап



Продукти:
По половин килограм агнешко месо и агнешки дреболии
1 брой агнешко було
3-4 връзки пресен лук
1 с.л. брашно
½ чаена чаша ориз
1 кафяна чаша доматено
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер на зърна,
джоджен,
магданоз,
2-3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
½ пак. краве масло
сол на вкус.
Приготвяне:
  • Дреболиите се почистват /червата обръщат, шкембето с варова вода/ и заедно с месото се нарязват на дребно.
  • Запържват се в сгорещеното масло.
  • След това се прибавят лука, червеният пипер, оризът, доматеното пюре.
  • Сместа се посолява, залива се с 2 чаени чаши гореща вода или бульон и се оставя да ври, докато водата се поеме от ориза. Тогава се прибавя едросмления черен пипер и ситно нарязаните джоджен и магданоз.
  • Булото се накисва в топла вода и се нарязва според големината му на 4 или 6 парчета.
  • Всяко парче се разстила в малка купичка и в него се изсипва ¼ или 1/6 част от сместа.
  • Краищата на булото се загъват, като се събират отдолу.
  • Приготвените сарми се нареждат в намазана с масло тавичка със загънатите краища на булото отдолу, заливат се с 1 ч.ч. топла вода или бульон и се пекат докато булото се зачерви.
  • Яйцата, млякото и брашното се разбиват и заливат сармите със сместа.
  • Кебапът се пече още десетина минути в силна фурна, докато млечната смес стегне.
  • Изважда се и поръсва със едросмлян черен пипер и ситно нарязан магданоз
  • Може да се сервира с лъжица гъсто овче мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар