Страници

2 януари 2010 г.

Пликчета от патладжани с моцарела и ядки



Необходими продукти за 4 порции:
2 тънки и дълги патладжана
2 белтъка + 2 с л студена вода

ок. 200гр моцарела
6-7 неголеми домата
150гр орехови ядки - едросмлени

Приготвяне:
* Патладжаните се режат на дълги ленти, посоляват и оставят да си пуснат горчилката.
* Белтъците се разбиват с щипка сол и хладката вода - е, не чак до твърда пяна
* Измитите и подсушени с мека кърпа патладжанени ленти се потапят в белтъчната смес и пържат до зачервяване в силно загрята мазнина.
*** Хващат съвсем тънка коричка
* Изваждат се на хартия да се отцедят от мазнината
* Доматите се режат на кръгчета - общо 8 броя (или колкото са излезли лентите патладжан : 2), като се оставят 2 домата, които се почистват от семената и сока и отцеждат на хартия.
* След 10-на мин. се нарязва месото им на ситно
* Поставят се по 2 ленти накръст. В средата парче моцарела, поръсват се ядки, парчето домат.
* Завиват се двете ленти към средата, за да стане на топчица
* Отгоре се поставя от нарязаните домати, обилно поръсва от ореховите ядки и запича за не повече от 1 мин. на грил - колкото да се размекне моцарелата.

***Чудесно предястие, или ястие - на кой както му хареса smile1

Няма коментари:

Публикуване на коментар