Преди няколко дни видях тези апетитно изглеждащи круши в блога на Palachinka
Изглеждаха много апетитно, изпечени в бекона.
Започнах да ги правя, но не прецених, че моите круши са добре узрели, пък и в рецептата не пишеше какви трябва да са. След като изхвърлих първите две добре сварени и меки /дори не се усетих да ги оставя за някакъв сладкиш/, за следващата партида вече знаех.
Ето как направих аз тези вкусни круши с бекон и синьо сирене. Като почитател на нестандартните комбинации плодове/сирене и сладко/солено думичката "много" е съвсем бедна, ако трябва да опиша колко ми харесаха.
Продукти:
4 круши (по сведения от авджи Стоев сорта им е Попска масловка Със съвсем леко кисел привкус)
300мл бяло вино + 600 мл вода + 3 с.л. захар +1 дафинов лист + сока на 1/2 лимон
ленти варено пушен бекон, или прошуто - ако са дълги, по 2 на круша ще стигнат, ако са нормално къси /като тук в БГ трябват по 3-4 на брой круша
Синьо сирене - по 20-30 г на круша
Приготвяне:
* Виното, водата, захарта, дафиновия лист и сока от лимона се слагат да заврат. Намалява се котлона на съвсем ниска степен.
* Когато клокне се белят крушите /дръжките се запазват/ и веднага поставят във леко врящата течност.
* Всяка круша /варих по 2 наведнъж/ се вари по 6-7 мин. и изважда на хартия, за да се отцеди и изстине напълно.
* Отрязва се капаче 2см. от крушата и с малка лъжичка се издълбава и почиства добре семенна част.
* В така получения отвор се поставят начупените парченца синьо сирене. Поставя се и капачето.
* С лентите бекон се завива добре крушата /ако са къси, клечките за зъби оказват изключително ценна помощ за закрепването на бекона/
* Нареждат се на хартия за печене в тавичка, поставят се в предварително загрята фурна на 220* на средна скара и включва функция грил или вентилатор. Запичат се 3-4 мин .
Това и на мен ми харесва и си представих каква наслада е само..., а и изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриванеПоздравления и благодарности за оригиналната рецепта :)
Просто това е рецептата,достойна за моето обожание!!! Страшна си Пепи.Обра шестиците!!!
ОтговорИзтриванеМного красиво поднесено, а и това е любима за мене комбинация...не се и съмнявам за вкуса..:-)
ОтговорИзтриванеПОздрави!
Ooo, страхотия изглежда! Поздравления Пепи!!!!
ОтговорИзтриванеПепи,
ОтговорИзтриванеи аз се подреждам с поздравленията -
изглежат неустоими...
Чудесна рецепта - благодаря, Диана
Леле, че сутрешна изненада имам тук :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,
fedora, Йоли, Лати, Илинка и Диди,
Благодаря ви!
Хубав зимен ден ви пожелавам!
Аз за съжаление сега го виждам и съм във възторг :)Обичам това съчетание на сладко и солено, а синьо сиренце обожавам и с круши...ммммм...Поздравления и топла вечер:))
ОтговорИзтриванеМерси, Дани :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер и на теб!
ПП: Вземи и беконче, така препечено на крушите е ммммммммммммммм да се окапе човек ;)
E ovo ti je super mnogo mi se dopadaima da probam i ja ajde pozdrav iz Resice...
ОтговорИзтриванеHvala! Pozdrav!
ОтговорИзтриванеИ аз обичам такива съчетания!Много добре изглеждат на снимката, как само си ги аранжирала..Представям си и колко са вкусни!Ще се пробва!Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ на теб поздрави, Сонче! Цялата истина е обаче, че рядко правя така цели, че и да ги пълня. По-лесния вариант е срязани на две :)
Изтриване