Тази е най-харесваната рецепта за воденички. С червен сос, леко пикантен
Продукти:
около 1 кг пилешки воденички / или сърца, или смес/
2-3 глави кромид лук
400 г домати от консерва /или 3-4 меки домата/
1 с л мед
щипка риган, щипка лют червен пипер /той е по желание/
70-80 мл олио/зехтин
сол на вкус
1 с л каперси или 2-3 кис. краставици
Приготвяне:
Воденичките се почистват и се варят около час /до омекване/.
Към края на варенето се маха капака на тенджерата, за да изври течността.
Прецеждат се, бульона отделя за след малко, а воденичките измиват добре.
Трябва да остане ок. 300 мл бульон.
Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци.
Задушава се под капак в олиото и отделения бульон.
Когато лукът омекне /около 20 мин/ се прибавя малко вода и и консервираните домати.
Прибавят се 1 с л мед и сол на вкус.
Готви се 2-4 минути.
Добавят се воденичките, лютия пипер и щипка риган.
Ястието се готви още 5-6 мин.. Ако соса е твърде рядък, сгъстява се с 1 с.л. царевично нишесте или брашно;
***Ако не обичате със сос, включете котлона на мах. степен, за да изври соса, докато остане на мазнина.
По желание се прибавят 1 с л каперси или нарязаните на жулиени краставици.
Готовите воденички се поднасят с ориз, картофено пюре или натюр.
Много ти благодаря за рецептата. Превърна се в любима в моето семейство :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви е харесала :) Благодаря за оказаното доверие :)
ОтговорИзтриванеСъщо благодаря за споделената вкуснотия :) Обожавам пилешки субпродукти и явно ще се възползвам и за в бъдеще от тази рецепта ... поне е лесна ... за новаци като мен. Поздрави - Пеп-чо :)
ОтговорИзтриванеблагодаря ви за хубавото ядене!!!
ОтговорИзтриванеМоля :) и да ви е сладко :) Радвам се, че ви хареса!
ОтговорИзтриванеПробвах рецептата, много е сполучлива, благодаря :)
ОтговорИзтриванеМоля :) Радвам се, че ви харесват и на вас!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, любима ми е :)
ОтговорИзтриване