Страници

30 януари 2010 г.

Крем супа от картофи с крутони асорти

Картофена крем супа с крутони от   smile1  smile1 картофи и бекон. Много приятна, същевременно и различна от обикновената  картофена супа. В която морковът и подправките не се виждат, за да не будят недоверчиния тийнейджърски поглед smile1



Продукти за 5 порции:
около 1кг картофи
2-3 моркова
100 мл зехтин или олио
сол на вкус
пащърнак  (1 с.л. при мен нарязан и замразен)
ок. 800 мл вода

за "крутоните"
200гр бекон или свинско варено пушено както да е  smile1
8 филии хляб
100 гр масло
1/2 връзка копър
1 ч л чесън на прах

Приготвяне:
* Картофите се белят и цели поставят в студена вода, заедно с морковите и пащърнака и посоляват на вкус.
* Варят се ок. 30 мин. /трябва да са омекнали/;  изваждат се   4 картофа,  в тендежерата се прибавя зехтина и оставя да поври още 10 мин.
* Пасира се супата до разбиване на всички зеленчуци.
* Извадените картофи се нарязват на кубчета.
* Поставят се в загрятото масло в широк тиган и  се запържат до зачервяване.
* Изваждат се с решетъчна лъжица в купа.
* В същата мазнина се поставят нарязаните на кубчета филии хляб, поръсват се с чесъна на прах  и запържват, като се разбъркват непрекъснато.
* След 3-4 мин.  се прибавя бекона/филето и разбъкват още 1-2 мин.  с него.
* Изваждат се при картофите, разбъркват и поръсват със ситно нарязания копър (отделя се малко) .
* Сервива се, като в супата се поставят 3-4 лъж. от хапките  и поръсва с отделения копър smile1

2 коментара:

  1. Брей! С една супа какво направи! Страхотна си :-))

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко е заради "крутончетата" от бекон и картофи - много са вкусни така :)

    и :) благодаря ти.
    Хубава и спорна седмица на теб!

    ОтговорИзтриване