Едни любими пържоли от фурната. Заради богатото гарниране отгоре не са сухи, а сочни. В този случай тези, с поставения под кашкавала и така изпечен домат заминаха в кутия към младежа, а когато се сетих да им правя фотосесия, бяха останали другите, без домат - за девойчето. Нали всеки у нас яде различно.......
Втората снимка е точно по рецептата.
Продукти:
1,2-1,5 кг свински пържоли - 8-10бр. ако е филе и врат - още по-добре
6-7 кис.краставички
3-4 средни глави лук
200-250гр печурки
подправки за месо -моите са си кимион, черен пипер, майорана - от всичко по щипка
2 големи домата
около 300гр кашкавал
50-60мл соев сос
сол на вкус
50-60 мл бяло вино
50-60 мл вода
4-5 с.л.брашно
5-6 с.л. олио
Приготвяне:
* Пържолите не се начукват, не се мариноват предварително.
* Овалват се от двете страни в брашно и пържат за по минута от двете страни в загрятото олио.
* Изваждат и нареждат в тавата за печене, до тях се изсипват течностите, поръсват се с подправките и посоляват на вкус.
* Отгоре се нарежда нарязания на ситно лук , нарязаните на филии гъби.
* Завива се тавата с фолио и поставя във фурната за 1,5ч. - първо на мах, да заври, след това се намалява на 150*
* Изважда се, развива се фолиото и /трябва да са омекнали пържолите/ върху тях поставят ситно нарязаните краставици, по дебел резен домат и по дебело парче кашкавал.
* Връщат се във фурната за още 3-4 мин. /до запичането на кашкавала/
Много ми хареса, ще го направя. Просто знам, че е вкусно :)
ОтговорИзтриванеОх, Пепи и твоята не е лесна с тези домашни капризи :)))
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден :)
Аз съм си виновна, Инче, да съм ги спряла о*време.
ОтговорИзтриванеАма какъвто бащата, такива и децата :))
Нищо де, свиква се.
Кате, чакам отзиви :)
Душичко, благодаря ти, че ми припомни тази рецепта с прекрасен вкус. Правила съм такива, но съм забравила. А са чудесни!
ОтговорИзтриванеМоите бяха пилешки пържоли.
И да ти кажа - хич не съм сигурна, че ние имаме вина за капризите в яденето на децата. Но е вярно, че се свиква, трудно, но се свиква...:-)
Прекрасни са, Пепи
ОтговорИзтриванеи вкуснииии:))
Поздрави и слънчеви дни!
Ей така всеки път се успокоявам, че не само моите човеци са капризни :)
ОтговорИзтриванеВсе се каня с пилешки пържоли да пробвам, но все нещо друго им се случва.....
Този блог ми показва новите коментари едва след като пусна аз моя ;-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани! А на теб -лека нощ :)
Прекрасни са пържолите! По подобен начин правя пилешки, ще опитам и твоята рецепта, Пепи! Поздрави и пожелания за безброй усмивки :)
ОтговорИзтриванеа аз явно трябва да пробвам пилешките щом и с тях са вкусни. Още повече тези дни трябва да прибера една пратка филе и бутчета.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ева, поздрави и усмивки и на теб!
Пепи,освен многото и вкусни рецепти има още нещо ценно,което човек може да научи от теб.Начина,по който се грижиш за семейството и това,че се съобразяваш с предпочитанията им много ме впечатлява!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Благодаря, Диди!
ОтговорИзтриванеСъобразявам се аз... Понякога съжалявам.
Но като дете бях длъжна да ям всичко, което се слагаше на масата (а не бях никак ящна) и се зарекох някой ден, когато имам деца, да не ги насилвам да ядат това, което не харесват.
Глупаво и детско обещание, но го удържам.
Хубава седмица на теб :)
Направих ги и пак ще ги правя 666666 :)
ОтговорИзтриванеЧудесно! Радвам се, че ще повториш, значи са ви харесали :)
ОтговорИзтриване