Днес отивам на гости, благодарност за тези вкусни и бързи банички с мечи лук и моцарела (и шунка, и шунка :)) на Гуинет
С малката разлика, че у нас ги хапнахме с фини кори.
Ако обичате банички със зелении, пробвайте ги, няма да съжалявате!
Ето и рецептата за тях
Необходими продукти:
250-300г . фини кори за баница
2 яйца
1/2 к.л. сода за хляб
250г . кисело мляко
20-30 листа мечи лук
100г. шунка, нарязана на кубчета
100 г. кашкавал, нарязан на кубчета
100г . моцарела, нарязана на шайби
олио и масло за намазване на корите.
Приготвяне:
250-300г . фини кори за баница
2 яйца
1/2 к.л. сода за хляб
250г . кисело мляко
20-30 листа мечи лук
100г. шунка, нарязана на кубчета
100 г. кашкавал, нарязан на кубчета
100г . моцарела, нарязана на шайби
олио и масло за намазване на корите.
Приготвяне:
* Нарязваме корите според широчината на съда, в който ще печем баничките.
* Намазваме добре корите с четчица от двете страни с приготвената смес от разтопено масло и олио.
* Разбиваме яйцата с киселото мляко, в което предварително сме прибавили содата.
* Разбиваме яйцата с киселото мляко, в което предварително сме прибавили содата.
* Добавяме към тях и ситно нарязания мечи лук. С тази смес намазваме корите, поръсваме с шунка и кашкавал и завиваме на рулца, които поставяме в тавичка върху хартия за печене.
* Заливаме подредените банички с остатъка от млечната смес, подреждаме върху тях на места нарязаната на шайби моцарела и запичаме в силна фурна на около 200 градуса до порозовяване на краищата.
Леле, майкоооо, безобразно вкусно нещо.
ОтговорИзтриванеПепи, милост, бе жена, имам още 3 кг да свалям.:))
Прекрасни са, мммм.:)))))
Я, Рони, ти затова ли не обновяваш блога си :)
ОтговорИзтриванеАко намериш сега обаче, прибирай във фризер, зимата ще правиш :) много ароматна трева е.
Пеп, поредното "мечо" изкушение:)
ОтговорИзтриванеЯ ми кажи на какво има вкус, или аромат
в прясно състояние, защото днес си купх левурда в бурканче като песто :)
Поздрави за вкусната рецепта!
ейй поне на песто си намерила, браво за упоритостта ти, Дани! На мен ми мирише на зелен съвсем млад чесън, но много по-нежен аромат е. А листенцата му са в пъти по-крехки от стеблата на чесъна.
ОтговорИзтриванеПеп, голям вкусотия. Ще се прежаля и аз и ще ги наравя :)
ОтговорИзтриванеПустият му мечи лук, сбърка ни от рецепти, Пепи!:)хахахах
ОтговорИзтриванеУтре ще ида вече да диря:)
Хи хи Зори, с шунка, нали :)))
ОтговорИзтриванеТраяна, отивай в Кауфланд, ако ще търсиш. Тук всеки ден проверявам пазара, но няма, не са и чували.
Пеп, изглеждат страхотно! Добре, че живея на ниско, иначе досега да съм тръгнала да ръчкам поляните за този мечи лук :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Мммного са апетитни - гледам и повечко шунчица си сложила:)! Честита годишнина - още дълги години мир, здраве и любов ви пожелавам!
ОтговорИзтриванеКОЛКОТО повече, толкова повече, нали знаеш от лакомника Мечо Пух :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Гуинет!
Мира, ще му се радваш само виртуално :)) Благодаря ти, хубав ден на теб!
Ох, наистина изглежда безумно вкусно!
ОтговорИзтриванеО, мамма миа, какви пак вкусотии си забъркала :)))
ОтговорИзтриванеEй на това му викам аз да си оближеш пръстите, и не само :)))
Много апетитно,вкусотия!
ОтговорИзтриванеТова си е вълча баница, момичета, както и да я направи човек - все ще изглежда апетитно :)
ОтговорИзтриванеОле,много вкусно изглежда!Взимам си едно парченце!
ОтговорИзтриванеСпорна и усмихната седмица!
Ле-леее, как ли съм го пропуснала това до сега??? Супер апетитини изглеждат баничките, Пепи - и щунката им стои мнооого добре :)
ОтговорИзтриванеДа, Мина, с шунката е много вкусна тази баница :)))
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко, Нанита :)
Вкусно, вкусно:) Обичам мечи лук, но засега се разминаваме с него нещо.:) Идеята за баница е страхотна! Открадвам си парченце веднага. Ти не гледай!:))))
ОтговорИзтриване