Рулцата от раци са сурогатен продукт на хранителната индустрия. В тях няма никакво рачешко месо - правят се с остатъчно филе от бяла риба и са познати и под името сурими. У нас имаме няколко любими салати с рулца от раци, тази емного простичка, но и различна от всички тях. И тъй като заговорих за сурими, "гарнирах" салата с няколко такива скариди-сурими (в тях няма нищо скаридено, само формата) Може да се приготви с бял, или червен боб -какъвто имате под ръка - ако готвите бял - отделете си за салата. Аз си зареждам консерви от червения салатен на Лидъл. Правила съм и с лилав салатен лук, но със зелен определено е по-свежа и вкуса не толкова лучен
Продукти: 450 г сварен боб (стар фасул :) 1/2 пакет рулца от раци (6-7 броя) зелената част на 5-6 стръка зелен лук сок от половин лимон щипка сол, 2 черен пипер и 3 лъжици зехтин скариди сурими, или маслини по желание Приготвянето отнема точно 5 мин :) Бобът се отцежда от водата в консервата; Лукът и рулцата от раци се нарязват. Всичко се поставя в купа и обръква с подправките, лимоновия сок и зехтина.
Много цветно, апетитно и свежо предложение, Пепи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,
поздрави за теб и вдъхновени предпразнични дни!
Благодаря и аз, Диди!
ИзтриванеПоздрави и на теб и хубави зимни празници!