Рулца от хляб с шунка , кашкавал и рулца от хляб с крема сирене и сладко, рулца от хляб с банан и течен шоколад.
Една разновидност на любимите ми пълнени пържени филии. Тук на рулца и освен със солена, има и сладка плънка. Единственото условие тук е да си намерите пресен/мек тостерен хляб. Има някои видове с по-големи филии, гледайте от него да е. Страхотни за закуска, и за десерт са. Т.е. за по всяко време.
Необходимите продукти са:
Тънко нарязани филии мек хялб/тостерният е много подходящ, както писах
Олио и масло за пържене ( 3/1 части)
Олио и масло за пържене ( 3/1 части)
2-3-4 яйца за паниране, разбити с щипка сол и прясно мляко и щипка сол (за 5 рулца стигат 2 яйца с 2 с.л. прясно мляко - на 1 яйце слагам 1 лъжица мляко)
За плънките:
Крема сирене и сладко/не желе, че много тече
Шунка/колбас и кашкавал/топено сирене на листчета
Банан и течен шоколад
Приготвяне:
* По-твърдите кори на хляба се изрязват.
* Останалата част на филиите се разточва с точилка до тънко - ок 2кмм. Много лесно става с помощта на свежо фолио, без друго после трябва за опаковането им преди пържене.
* По средата се поставя от плънката - сладка, или солена.
* С помощта на свежото фолио/или полиетиленов плик се завиват на стегнато руло и увиват като бонбон. Плънката всякак трябва да остане добре завита вътре. На тези с шунката може да стига до края на филията, тя няма как да се разтече.
* Прибират се в хладилника за 2 часа, или в камерата/фризер за 30 мин.
* Загрява се мазнината - подберете по-тесен съд, защото после тя се изхвърля. Достатъчно ед а събира по 3-4 рулца наведнъж. А мазнината да напомня е 3 части олио с 1 част масло.
* Развиват се, потапят се в разбитите яйца с прясно мляко и пържат на средна степен на котлона (6 от 9 примерно) от всички страни.
* Изваждат се да се отцедят от мазнината на кухненска хартия.
* Изваждат се да се отцедят от мазнината на кухненска хартия.
Красиви са, и несъмнено вкусни!
ОтговорИзтриванео, да, Веси, чудесна закуска са!
Изтриване