Страници

28 юли 2009 г.

Паниран свински език

Продукти:

2 или 3 свински езика
1/3 индийско орехче, сол
галета или смес за паниране от: галета, царевичен грис, счукан корнфлейкс, подправки на вкус + червен и черен пипер
яйца и мазнина за пържене

Приготвяне:

Езиците се сваряват в подсолена вода, в която е настъргано орехчето.
Изваждат и се обелват от кожата; отстраняват се мазнините и ципите (Ако са малки, не ги беля)
Нарязват се на кръгове /Ако са малки, нарязвам по диагонал, за да се получат по-големи парчета/
Всяко парче се потапя в разбити яйца, галета и пържи в горещото олио /или яйце, галета, яйце - така става по-дебела панировката. Ние обичаме и по двата начина.
Чудесно топло предястие или вечеря
smile1


По-здравословния начин на панирания език е да се изпече в силно загрята фурна.
Потапят се последователно парчетата език в: разбити яйца, галета (или сместа за паниране), пак яйца, пак галета и поставят в тава, застлана с хартия за печене. Напръскват се отгоре с малко олио. Поставят се в  предварително загрята на 250* фурна по средата и пекат 10-15 мин (до зачервяване) Горните снимки са на печения, долната - пържен паниран език.
По същия начин се приготвя и телешки език - той обикновено е по-голям. След като се свари задължително се бели, докато е топъл и нарязва на дребни парчета - когато са дребни са по-лесни за паниране :)







Няма коментари:

Публикуване на коментар